A+ A A-

Clujul urban – 2013

Am participat miercuri seară, 13 decembrie, la un eveniment special, o Seară de Arhitectură dedicată unei discuţii despre spaţiile comunităţii pe care uneori le uităm şi se pierd sub paşii noştri. Gazdele au povestit despre experienţa lor din octombrie, când Cetăţuia din Cluj a prins viaţă pentru trei zile, cu ajutorul lor şi a zeci de voluntari şi despre posibilitatea de a repeta această experienţă în alt cadru şi alte locuri.

Liantul creat de către Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), noua exprimare găsită pentru a intra într-un dialog cu comunitatea clujeană este un must şi de încercat. Domnul Szabolcs Gutman a poziţionat organizaţia acolo unde este locul ei, alături de oameni de cultură, artişti, specialişti, oameni care pot pune osul la reconstrucţia spaţiilor urbane, încât ele să-şi câştige proprietarii de drept, comunitatea.

Arh. Daniela Maier a identificat foarte bine limbajul prin care ei pot sa ajungă la noi şi a găsit ajutor în invitaţii ei. Tinerele artiste împreună cu tenorul Alexandru Mânzat ne-au oferit un spectacol frumos, care s-a potrivit încântător cu locaţia evenimentului, Mănăstirea Franciscană (din Piaţa Muzeului).

Daniela ne-a încântat privirea, sufletul, şi a creat ambianţa perfectă pentru prezentarea proiectelor 2013, continuarea Proiectului Scenei Cetăţii, dar şi identificarea altor spaţii publice care să redevină puncte de bucurie pentru clujeni.

Clujul urban, contemporan, cu spaţii publice interactive, în care exprimările artistice să-şi găsească locul este visul meu şi sunt convinsă că şi al arhitecţilor transilvăneni.

Să-i aplaudăm, să-i încurajăm în pioneratul acestui proiect şi să le fim alături, în calitate de beneficiari ai proiectului.

 

Sursa: http://www.genovevahossu.ro/clujul-urban-2013/

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA