A+ A A-

AVE MARIA - Scena Urbană - Cimitirul Central Cluj-Napoca

Vă invităm să luați parte la ceea ce a devenit deja tradiție în seara de 1 noiembrie, sau de Luminație, așa cum este cunoscută în Ardeal: concertul de opera din Cimitirul Central/Házsongárd! Organizat, pentru al treilea an consecutiv, de Scena Urbană, concertul va avea loc miercuri, 1 noiembrie, de la ora 18.00, și va fi susținut de orchestra și corulOpera Group Project”, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu și în regia Inei Hudea. Vor fi aproape 2 ore de interpretări excepționale din Verdi, Mozart, Schubert, Anton Pann, Bach, reunite sub genericul-umbrela ”Ave Maria”.

 

AVE MARIA - Concert

1 Noiembrie - ora 18:00

 

Orchestra și corul: Opera Group Project

Vlad ENIU - Dirijor, Pregătirea muzicală

Ina HUDEA - Regia artistică

 

PROGRAM:

Anton Pann - Tatăl nostru - Alexandru Mânzat
Mozart Requiem: Lacrimosa, Ave Verum Corpus
Bach/Gounod - Ave Maria-  Alexandra Hordoan

A.Ramirez - Agnus Dei - Tudor Bărbos

Franz Schubert - Ave Maria - Sara Mihali

Rugăciune - Alexandra Hordoan
Puccini - Intermezzo
A. Ramirez - Missa Criolla: Kyrie - Alexandru Mânzat
Johann Sebastian Bach - Aria

 

Balerini: Sebastian Vlad, Ianc Florin, Ripa Alin, Hosu Sergiu
Costume: Vlad Bulgăr

 

Tot sub același nume se desfășoară sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 12.00, un tur ghidat al cimitirului: EXPLICAREA GESTULUI ARHITECTURAL PRIN |ÎN|SEMN FUNERAR. Turul va fi condus de șef lucrări dr. arh. Dan-Ionuţ Julean, din cadrul Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism Cluj, pe baza hărții inedite realizate de arhitecți, o hartă a personalităților din diverse domenii (scriitori, artiști, oameni de știință, politicieni, sportiv) care odihnesc în acest loc.”Avem același laitmotiv ca și anul trecut: Ave Maria. Pentru că i-a impresionat pe toți cei prezenți în Cimitirul Central de Luminație, pentru că au venit ei către noi să ne întrebe când mai organizăm ”exact la fel”. Pentru că emoția transmisă s-a amplificat de la un an la altul, de la Requiem, primul eveniment desfășurat de Scena Urbană în Házsongárd, în 2015, la Ave Maria de anul trecut. Este un alt fel de a descoperi un loc încărcat de povești, într-o zi dedicate până la urmă acestor povești și comunității din care ele provin, Luminația, sau Ziua Morților. Începem să intrăm în atmosferă în weekendul dinainte, prin parcurgerea ineditului tur ghidat, și culminăm cu emoția în stare pură din seara de 1 noiembrie: arii din opere angelice cântate în solemnitatea misterioasă a acestui loc, cimitirul”, spune arhitectul Daniela Maier, coordonator al proiectului și inițiatorul Scenei Urbane, vicepreşedinte al Ordinului Arhitecților din România- filiala Transilvania.

 

Un scurt film despre ediția de anul trecut ”Ave Maria” găsiți AICI.

Foto de anul trecut găsiți pe pagina de FB a Scenei Urbane, în albumul Ave Maria

 

Proiectul ”Ave Maria” este organizat de Scena Urbană, un grup multidisciplinar în cadrul Ordinului Arhitecţilor din România Filiala Transilvania, coordonat de arhitect Daniela Maier, vicepreşedinte OART, care are ca scop reactivarea spaţiilor urbane şi redarea acestora comunităţii. Proiectul ”Ave Maria” este realizat de Scena Urbană, cu sprijinul Ferro şi  Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Scena Urbană foloseşte arta, activităţile sportive, ateliere şi intervenţii de landart pentru exemplificarea potenţialului cultural şi educaţional al spaţiilor urbane slab valorificate, cu readucerea acestora pe harta obiectivelor cultural-active ale Clujului.

Mai multe detalii, fotografii și filme de prezentare, găsiți aici:

http://scenaurbana.ro/       

https://www.facebook.com/ScenaUrbana/?fref=ts

https://www.youtube.com/channel/UCQMeRffZLaiwloK8ZXaqITQ

https://www.instagram.com/scena_urbana/Contact:

Daniela Maier: 0744695874
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA