A+ A A-

De-a Arhitectura vă invită la expoziţia eveniment „Oraşul şi profesiile mediului construit” – proiect dedicat liceenilor realizat în parteneriat cu PROEDUS

27.11.2018 Pe 28 noiembrie 2018, la ora 17:30, Asociaţia De-a Arhitectura vă invită la expoziţia eveniment „Oraşul şi profesiile mediului construit” cu ocazia încheierii proiectului cu acelaşi nume organizat de asociaţie la început de noiembrie şi realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive (Proedus) şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM).
 
Expoziţia interactivă ce va avea loc în sala „Galeria arhitecţilor români creatori de patrimoniu” din Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din Bucureşti este un prilej de admirat lucrările liceenilor ce au participat la cele 16 ateliere gratuite care le-au fost dedicate, dar şi o oportunitate de a socializa şi a continua joaca serioasă despre şi cu oraşul. 
 
De asemenea, expoziţia „Oraşul şi profesiile mediului construit” este şi un eveniment de lansare a unei publicaţii care poate constitui inspiraţie pentru cadre didactice ce doresc să folosească mediul construit drept resursă educaţională.
 
„Oraşul şi profesiile mediului construit” este un proiect organizat în perioada 20 octombrie - 30 noiembrie 2018 de Asociaţia De-a Arhitectura în parteneriat cu Proedus şi UAUIM. Proiectul şi-a propus să trezească interesul şi să focalizeze atenţia liceenilor asupra oraşului şi să ofere metode de lucru testate deja care pot fi ulterior folosite de profesori, organizaţii non-guvernamentale, autorităţi publice locale, pentru ca mediul construit să fie obiect de studiu şi de reflecţie şi pentru ca perspectiva liceenilor asupra mediului construit să conteze.
 
Cele 16 ateliere gratuite din sfera dezvoltării urbane şi a mediului construit, susţinute de profesionişti din domeniu (arhitecţi şi urbanişti), pentru liceeni din Bucureşti din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, au fost organizate la final de săptămână, câte 4 în paralel, pe 3-4 noiembrie 2018 şi pe 1011 noiembrie 2018, la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM). Acestea s-au derulat în baza unor materiale educaţionale scrise de specialişti din reţeaua De-a arhitectura, special create sau adaptate din curricula programelor derulate de către asociaţie în ultimii 7 ani.
 
Proiectul a îmbunătăţit nivelul de înţelegere al tinerilor privind procesul de dezvoltare urbană şi rolul locuitorilor în acest proces, a dezvoltat spiritul critic al liceenilor privind mediul construit din Bucureşti şi a oferit informaţii despre profesiile conexe.
 
Creşterea calităţii vieţii urbane este un deziderat la care trebuie să contribuie toţi actorii dezvoltării, administraţia publică locală, mediul de afaceri, mediul educaţional, locuitorii, organizaţiile societăţii civile, etc., prin colaborare continuă.

 

Asociaţia De-a Arhitectura este o organizaţie culturală formată din arhitecţi şi cadre didactice care dezvoltă, implementează şi promovează educaţia de arhitectură şi mediu construit pentru publicul larg, în vederea conştientizării şi a cunoaşterii valorilor arhitecturii, design-ului şi ale urbanismului. Programele educaţionale se desfăşoară cu precădere în şcoli sub forma cursurilor opţionale, dar şi în muzee şi în cadrul evenimentelor de arhitectură şi design.
 
Din 2012 până în 2018, programele şi activităţile De-a Arhitectura au ajuns la 20.700 elevi din şcolile de stat, de la ciclul primar la liceu şi la 750 de cadre didactice şi a implicat în desfăşurarea sa peste 600 de arhitecţi voluntari. Aici rezultatele asociaţiei din anul 2017: Raport 2017.
 
Misiunea Asociaţiei De-a Arhitectura Construim prin educaţie. Construcţia noastră creşte când: ⌂ Copiii şi adulţii înţeleg şi iubesc valorile mediul construit şi sunt activi în comunităţile lor. ⌂ Profesioniştii mediului construit se implică, prin educaţie, în societate. ⌂ În educaţie, joaca, experimentul şi creativitatea sunt luate în serios.
 

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA