A+ A A-

Doza De-a Arhitectura Aprilie 2018

 
Povestea bazinului cu bile
Avem nevoie de ajutorul vostru, al adulților care mai cred în povești și în bucurii mici, dar fantastic de importante. Veniți alături de noi!

Patru copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca, alături de arhitectul Ciprian Şimon, au imaginat şi vor să construiască o piscină exterioară cu bile.

Copiii visează deja la asamblarea bazinului, întreabă de scule, de mașina de găurit și de ziua în care vor munci și ei ca să-și vadă povestea devenind realitate.

Proiectul face parte din programul „De-a arhitectura în şcoala mea” din anul şcolar 2017-2018, desfăşurat la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca sub denumirea „De-a arhitectura în şcoala mea (specială), Cluj-Napoca”.

Donațiile, pentru suma totală de 9000 lei, se pot face în contul RO63BACX0000000842075001 deschis la Unicredit Bank, Sucursala Magheru, titular cont: Asociaţia De-a Arhitectura, CIF: 31137149.

Detalii aici
 
Calendar evenimente viitoare De-a Arhitectura 
12 mai 2018
De-a Arhitectura la Ludantia. I Bienal Internacional de Educación en Arquitectura para la Infancia y Juventud”,(10-17 mai 2018), prezentare în cadrul seminarului UIA Architecture & Children, Pontevedra, Galicia, Spania
12 mai 2018
Atelier „Labirintul de aţe”, 3-6 ani, Hub A – OAR, Bucureşti
12 mai 2018
Atelier „Structuri arhitecturale”, 9-15 ani, Hub A – OAR, Bucureşti
19 mai 2018
Atelier De-a arhitectura la Noaptea Muzeelor, MNAR, Bucureşti
24-25 mai 2018
Previzionare pentru specialişti presă la ediția din 2018 a Bienalei de Arhitectură de la Veneția, (26 mai – 25 noiembrie 2018)
mai 2018
Ateliere în Săptămâna Şcoala Altfel, în şcoli, Bucureşti
mai 2018
Ateliere în Săptămâna Şcoala Altfel, în şcoli, Arad, Baia Mare, Braşov, Caracal, Chisoda, Cluj-Napoca, Constanţa, Giroc, Iaşi, Lugoj, Murfatlar, Olteniţa, Piteşti, Ploieşti, Sighetu Marmaţiei, Timişoara
 
De-a Arhitectura în aprilie

De-a Arhitectura la Bienala de Arhitectură de la Veneţia 2018: atelier „Blocul meu în viitor”

La a XVI-a ediție a Bienalei de Arhitectură de la Veneția, Asociaţia De-a Arhitectura va fi prezentă în Pavilionul României, grație colaborării cu echipa Mnemonics, cea care reprezintă România în acest an. Prima etapă a colaborării De-a Arhitectura-Mnemonics a fost constituită din atelierele pentru copii desfășurate pe 27 martie 2018 în Cluj-Napoca și pe 30 martie 2018 în București, unde copiii, selectați din mai multe clase care desfășoară cursurile De-a arhitectura, au avut de răspuns, prin desenele lor, provocării echipei Memonics
Detalii aici

Școlile „De-a arhitectura în școala mea” la Timișoara

La începutul acestei luni, la Timișoara, am vizitat toate școlile înscrise în programul „De-a arhitectura în școala mea” 2018-2019. După un proces foarte greu de selecție, am decis că școala care va beneficia de acest program, în varianta în care partea de implementare și construire este asigurată cu sprijinul asociației De-a Arhitectura și prin participarea la Timotion, este Colegiul Tehnic Electrotimiș. Le urăm tuturor „Bun venit și spor în toate”!

Detalii aici

Clasele De-a arhitectura merg în vizită la Green Mogo şi în acest an

Toate clasele care urmeaza cursul „De-a arhitectura în oraşul meu” se bucură, dincolo de experienţa învăţării de la clasă, de incursiuni directe în mediul construit. De data aceasta, în a doua jumătate a lunii aprilie 2018, copii din 8 clase din Bucureşti şi împrejurimi au fost în vizită, în cadrul proiectului Școli Verzi, la Centrul Green Mogo din Mogoşoaia, sediul organizaţiei Greenitiative, parteneri ai Asociaţiei De-a Arhitectura.

Detalii aici

Atelier „De-a arhitectura… la muzeu” la Muzeul Național de Artă al României (MNAR)

Atelierul desfășurat de De-a Arhitectura la Muzeul Național de Artă al României (MNAR) are un scop bine definit, anume acela de a le introduce copiilor participanți principiile perspectivei interioare, la un punct de fugă. Sună foarte tehnic, dar până să ajungem aici, am explorat organizat în Galeria Europeană a MNAR câteva lucrări alese tocmai pentru a aduce fiecare în prim plan câte un aspect important al construcției perspectivei de arhitectură.” - arh. Cristina Dumitrescu, atelier săptămâna „Şcoala Altfel” 2017-2018
Detalii aici
Atelier „Turul lui Turtă Dulce prin cartier” în săptămâna „Școala Altfel”

În cadrul săptămânii „Școala Altfel” 2017-2018, elevii clasei pregătitoare A din Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi”, București, au participat pe 26 martie 2018 la atelierul „Turul lui Turtă Dulce prin cartier” organizat de Asociația De-a Arhitectura. „Fiindcă unii copii credeau că Turtă Dulce este o „turtă dulce cu picioare”, au fost uimiți și bucuroși să afle că, de fapt, el este un motan foarte curios, căruia îi plac foarte mult plimbările prin cartier.” - arh. Viorica Popescu, arh. Aurelia Axente-Stan 

Detalii aici
Până pe 25 mai 2018 puteţi redirecţiona 2% pentru Expoziţia De-a arhitectura

Mai avem un pic sub o lună până pe 25 mai 2018 şi până când puteţi redirecţiona 2% din impozitul pe venit. Asociaţia De-a Arhitectura va folosi sumele redirecţionate din 2% la organizarea expoziției de sfârșit de an școlar a copiilor din programele noastre. Prin sumele colectate îi ajutăm cu materiale de bricolat pentru machete, îi răsplătim cu diplome și prăjituri.

Detalii aici

OAR organizează alegeri în 2018 pentru funcțiile în forurile sale de conducere

Ordinul Arhitecţilor din România se află în plin proces al alegerilor, iar opțiunile exprimate acum ne vor reprezenta pentru următorii patru ani. În perioada 30 iunie – 1 iulie 2018 are loc Conferinţa Naţională a OAR, la care participă delegații filialelor care au fost desemnați în cadrul conferințelor teritoriale. OAR lansează membrilor invitația de a participa la conferințele teritoriale, pentru a dezbate documentele care vor guverna activitatea propriei organizații profesionale în următorii 4 ani, pentru a alege și a fi ales și pentru a transmite către public un mesaj important asupra rolului pe care breasla arhitecților îl are în societate.  
Detalii aici

Două din programele De-a arhitectura se desfășoară sub egida „Anului European al Patrimoniului Cultural”

Programele „De-a arhitectura în sat” și „Formarea îndrumătorilor - Creșterea capacității didactice de a conștientiza elevii din ciclul primar asupra valorilor patrimoniul construit” se vor defășura anul acesta sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural (European Year of Cultural Heritage - EYCH 2018). „Scopul Anului European al Patrimoniului Cultural este încurajarea societății de a descoperi și explora patrimoniul european, de a crește conștientizarea pentru istoria și valorile comune și de a consolida apartenența la diversitatea culturală din spațiul european.

Detalii aici

Ediţia a II-a a concursului „De-a arhitectura în camera mea” continuă

Cea de-a doua ediţie a concursului „De-a arhitectura în camera mea” dedicat elevilor din clasele IV-VIII continuă până pe 15 iunie 2018. Nu uitaţi să descărcaţi Ghidul online „De-a arhitectura în camera mea”, să filmaţi o scurtă prezentare a camerei pe care vi-o doriţi şi să ne trimiteţi link-ul la filmuleţul încărcat pe YouTube.

Detalii aici

Gabriela Szabo a alergat la Timotion 2018 pentru „De-a arhitectura în şcoala mea”

Asociația De-a Arhitectura s-a bucurat duminică, 22 aprilie 2018, împreună cu toți susținătorii programului „De-a arhitectura în școala mea”, de participarea la ediția a IV-a a Timotion, eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate, organizat de către Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura. Printre campioni, alergători şi susţinători ai programului „De-a arhitectura în școala mea” în Timişoara, s-a aflat și Gabriela Szabo, care a răspuns invitației noastre și a alergat la Timotion.

Detalii aici
Înscrierile la cursul „De-a arhitectura mini” în anul şcolar 2018-2019 continuă

Înscrierile claselor la cursul „De-a arhitectura MINI” în anul şcolar 2018-2019, curs dedicat elevilor din clasa pregătitoare, I sau a II-a, continuă! Mai avem 8 locuri pentru clasele din mediul urban care doresc să se înscrie în programul nostru, scopul acestui curs fiind acela de a le încuraja copiilor puterea și plăcerea de a imagina, mai cu seamă a acelor copii care abia au păşit pe poarta şcolii.

Detalii aici
Recomandarea De-a Arhitectura
Romanian Design Week în Bucureşti

Vă recomandăm, în perioada 19-27 mai 2018, unul din cele mai aşteptate evenimente de design ale anului, Romanian Design Week, organizat de The Institute şi UniCredit Bank în Bucureşti.

Aflat la a VI-a ediţie, evenimentul se adresează atât profesioniştilor, cât şi publicului larg şi contribuie activ la îmbunătăţirea percepţiei asupra creativităţii Bucureştiului, oferind un context de interacţiune între diferiţi specialişti din domeniu.

Expoziţia centrală, ce va avea loc la Palatul Telefoanelor, va reuni peste 150 de proiecte de design, arhitectură şi grafică. Romanian Design Week va aduce în prim plan în 2018 noi abordări interdisciplinare şi complementare în design. Vor avea loc şi o serie de evenimente conexe care vor pune în lumină iniţiative şi spaţii care încurajează dezvoltarea industriilor creative la nivel local. Arhitectura expoziţiei va fi semnată de arh. Attila Kim. 

Foto: The Institute

Detalii aici


Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA