A+ A A-

Doza de-a Arhitectura - Martie 2018

 
Invităm colegii arhitecţi, urbanişti, arhitecţi de interior, peisagişti, ingineri şi studenţi arhitecţi să se înscrie ca voluntari
În fiecare, după înscrierile claselor la cursurile De-a arhitectura, revenim cu invitaţia pentru colegii noştri, arhitecţi, să se înscrie ca voluntari la clasă alături de cadrul didactic care a ales să participe în programele asociaţiei.

După şase ani de De-a Arhitectura, noi suntem încă pasionaţi şi, din an în an, mai convinşi de efectul benefic pe care îl are această mişcare pe care o introducem în societate. Mizăm pe reverberaţii din ce în ce mai mari şi pe contribuţia sinergică la realizarea unei lumi care să fie pe placul nostru.

De-a Arhitectura oferă această oportunitate unică de a fi arhitect educator alături de un cadru didactic şi de a preda arhitectura celor mici, începând cu clasele pregătitoare şi până la cele de gimnaziu sau liceu, în funcţie de cursul ales. Participarea ca arhitect îndrumător este voluntară, iar înscrierea se face pentru un an şcolar, pentru ca mai apoi să poată fi prelungită pentru următorul an şcolar, şi pentru următorul, şi aşa mai departe. 

Primul pas pe care trebuie să îl faceţi este să vă informaţi despre cursurile De-a arhitectura şi să decideţi cărui grup de vârstă vreţi să îi fiţi îndrumător. Apoi, puteţi alege cursul care se încadrează în această categorie. Este important să vă informaţi pentru că cele trei cusuri pentru care avem nevoie de îndrumători sunt extrem de diferite în funcţie de vârsta elevilor: „De-a arhitectura mini”, „De-a arhitectura în oraşul meu”, „De-a arhitectura în şcoala mea”.

Detalii aici
 
Calendar evenimente viitoare De-a Arhitectura 
aprilie 2018
Ateliere în Săptămâna Şcoala Altfel, în şcoli, Bucureşti
aprilie 2018
Ateliere în Săptămâna Şcoala Altfel, în şcoli, Arad, Baia Mare, Braşov, Caracal, Chisoda, Cluj-Napoca, Constanţa, Giroc, Iaşi, Lugoj, Murfatlar, Olteniţa, Piteşti, Ploieşti, Sighetu Marmaţiei, Timişoara
 
De-a Arhitectura în martie

Platforma online „Şcoala Mea Proiecte” este live

Am lansat platforma online „Şcoala Mea Proiecte” în luna martie 2018 cu sprijinul Holcim România şi al Ordinului Arhitecților din România, partenerul și finanțatorul programului educațional. Platforma web este o galerie de proiecte realizate prin design participativ, de către elevi de gimnaziu sau liceu, alături de arhitecţi şi profesori, în cadrul programului educațional „De-a arhitectura în şcoala mea”.
Detalii aici
2% pentru Expoziţia De-a arhitectura

Mai sunt două luni până pe 25 mai 2018 şi până când puteţi redirecţiona 2% din impozitul pe venit. Asociaţia De-a Arhitectura va folosi sumele redirecţionate din 2% la organizarea expoziției de sfârșit de an școlar a copiilor din programele noastre. Prin sumele colectate îi ajutăm cu materiale de bricolat pentru machete, îi răsplătim cu diplome și prăjituri.

Detalii aici

Kit-ul educativ „Şcolari în siguranţă” a ajuns la încă 29 de clase în faza a doua de implementare

După ce a fost implementat într-o primă fază, în perioada martie-iunie 2017, în 47 de clase (23 clase din mediul urban şi 24 de clase din mediul rural) la peste 1100 de copii de gimnaziu, kit-ul educativ „Şcolari în siguranţă” a ajuns la încă 29 de clase în faza a doua de implementare, octombrie-decembrie 2017.

Detalii aici

„De-a arhitectura în camera mea” - ediţia II continuă

Cea de-a doua ediţie a concursului „De-a arhitectura în camera mea” dedicat elevilor din clasele IV-VIII continuă până pe 15 iunie 2018. Nu uitaţi să descărcaţi Ghidul online „De-a arhitectura în camera mea”, să filmaţi o scurtă prezentare a camerei pe care vi-o doriţi şi să ne trimiteţi link-ul la filmuleţul încărcat pe YouTube.

Detalii aici
Recomandarea De-a Arhitectura
Bienala de Arhitectură 2018, Veneţia, Italia

Vă recomandăm cea de-a şaisprezecea expoziţie internaţională de arhitectură din cadrul Bienalei de la Veneţia din acest an, ce va avea loc începând cu 26 mai şi până pe 25 noiembrie 2018. 

Yvonne Farrell și Shelley McNamara sunt curatorii Expoziției Internaționale de Arhitectură din acest an, iar Bienala de Arhitectură 2018 este intitulată
FREESPACE, un cuvânt care descrie o generozitate a spiritului și un sentiment de umanitate în centrul agendei arhitecturii.

România are un pavilion în cadrul Bienalei, conceptul din acest an fiind intitulat „Mnemonics” şi discută spațiile dintre blocuri, iar De-a Arhitectura a fost invitată să contribuie cu ateliere pentru cei mici. 

Foto: La Biennale

Detalii aici


 

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA