A+ A A-

Doza de-a Arhitectura August

 
1000 de liceeni vor lua parte la Urban Up! - ateliere De-a arhitectura despre mediul construit  
În al cincilea an de activitate, Asociaţia De-a Arhitectura lansează un nou proiect, Urban Up!, prin care își diversifică portofoliul cu încă o grupă de vârstă, cea a liceenilor. Sub egida programului Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun, proiectul a fost selectat în urma unui concurs în domeniul proiectelor educaționale. 

Urban Up! Mediu construit pentru liceeni - conduce 1000 de liceeni din 7 orașe din România să înțeleagă și să își iubească orașele, să fie mai atenți la calitatea mediului construit, la valorile de patrimoniu, la felul în care locuim împreună spațiile orașelor. Liceenii sunt așteptați la 50 de ateliere susţinute de profesionişti ai mediului construit (arhitecţi, urbanişti, antropologi şi ingineri) începând cu luna septembrie 2017.

Scopul proiectului Urban Up! este de a trezi interesul şi a focaliza atenţia liceenilor asupra orașului și de a oferi metode de lucru testate deja care pot fi ulterior folosite de cadre didactice, de organizații non-guvernamentale, de autorități publice locale, pentru ca mediul construit să fie obiect de studiu și reflecție și pentru ca perspectiva liceenilor asupra mediului construit să conteze. La finalul proiectului, rezultatele vizibile ale participarii la ateliere vor fi prezentate actorilor locali relevanți din fiecare oraș, dar și online, pe pagina proiectului, pentru a servi drept referință, în viitor, pentru activități legate de oraș derulate în licee sau în afara lor.

Detalii aici
 
Calendar evenimente viitoare De-a Arhitectura 
august 2017
Pe perioada verii Clubul De-a arhitectura este în vacanţă. Mulţumim pentru participări, revenim în forţă la toamnă!
 
De-a Arhitectura în iulie
Kit-ul educativ „Şcolari în siguranţă” a ajuns la peste 1100 de copii de gimnaziu
Kit-ul educativ „Școlari în siguranță” a fost implementat, în perioada martie-iunie 2017, în 47 de clase (23 clase din mediul urban și 24 de clase din mediul rural) la peste 1100 de copii de gimnaziu. În perioada 1 septembrie-1 octombrie 2017 se vor desfășura înscrierile pentru a doua ediție a proiectului „Școlari in siguranță”, fiind disponibile încă 35 de Kit-uri educative. Proiectul (atât ediția I, cât și ediția II) este implementat cu susținerea Ordinului Arhitecţilor din România (OAR) Filiala Bucureşti şi cu ajutorul resurselor mobilizate la Swimathon-ul Bucureşti 2016, organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti şi cu sprijinul Siniat, Danfoss, Asociaţia KNX, Scat Sistem, Simbio.
Detalii aici

Concursul „De-a arhitectura în camera mea” are un câştigător

Concursul „De-a arhitectura în camera mea” dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani s-a încheiat. Avem câştigătorul locului I din cadrul concursului realizat de Asociaţia De-a Arhitectura împreună cu partenerii săi de la DURAZIV şi Siniat România: felicitări, Teodora Anna Colan, din Târgovişte! Pentru a stabili câştigătorii locurilor II şi III ai concursului, juriul a decis că se va organiza un atelier în luna septembrie 2017 cu copiii înscrişi deja în concurs, dar care nu au finalizat înscrierea cu un clip. Copiii vor lucra cu arhitecţi ai Asociaţiei De-a Arhitectura pentru a face o propunere detaliată a camerei lor. Vom reveni cu mai multe detalii în acest sens în curând.

Detalii aici

Braşov Heroes 2017

Duminică, 11 iunie 2017, în zona de agrement a Lacului Noua din Braşov, am alergat pentru a doua oară la cursa cu obstacole a comunității brașovene. Proiectul nostru „De-a arhitectura în școala mea” a reușit să strângă 4736 lei cu ajutorul celor 3 ambasadori, peste 30 de donatori individuali și a celor peste 120 de EROI mari și mici care au alergat pentru și alături de noi.

Detalii aici

Expoziţie De-a arhitectura Cluj-Napoca 2017 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Pe 13 iunie 2017 a avut loc la Cluj-Napoca expoziția de final de an a școlilor participante la cursul opțional „De-a arhitectura în orașul meu”. Machetele prezentate în cadrul expoziției au fost gândite pentru un oraș sau cartier imaginar, realizate de elevi sub îndrumarea profesorilor și arhitecților voluntari. În acest an școlar aproximativ 90% din clasele din orașul Cluj-Napoca au beneficiat de sprijinul a câte doi arhitecți voluntari cărora le mulțumim pentru dedicația cu care au participat la ore săptămânal sau o dată la două săptămâni și fără de care nu am putea împărtăși atât de facil generațiilor tinere educația despre arhitectură.

Detalii aici
Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc
Alex s-a alăturat echipei De-a arhitectura în 2014 ca îndrumător voluntar la una dintre clasele care urmau cursurile asociaţiei. Încă de la training-ul îndrumătorilor Alex şi-a arătat talentul de a împărtăşi informaţii şi cunoştinţe cu ceilalţi – la clasă, chimia sa cu copiii se poate vedea cu ochiul liber. Fie că predă la clasă, se joacă „de-a arhitectura” cu copiii la vreunul dintre atelierele din cadrul Clubului sau înoată la Swimathon pentru a strânge fonduri pentru programele De-a arhitectura, Alex se implică 100% ori de câte ori este nevoie. Vă invităm să citiţi mai departe şi să aflaţi povestea încă unui voluntar De-a Arhitectura.
Detalii aici

Irina Meliţă de la Poster vorbeşte la „De-a arhitectura Talks III” pentru Ytong

În aprilie 2017, Asociaţia De-a Arhitectura a organizat conferinţa „De-a arhitectura Talks”, aflată la ediţia a III-a. Ytong este unul dintre partenerii constanţi ai Asociaţiei De-a Arhitectura, fiindu-ne alături încă de la început. Prezenţa Ytong printre prezentările Talks a fost asigurată de POSTER, arh. Irina Meliţă, care a prezentat experienţa sa ca vorbitor pentru un public format din copii mici în cadrul proiectelor De-a arhitectura susţinute de Ytong.

Detalii aici
Expoziție De-a arhitectura Sibiu 2017 în Sala Atrium a Primăriei Municipiului Sibiu

Vernisajul expoziției de final a claselor care au studiat cele două cursuri opționale De-a arhitectura în Sibiu pe parcursul anului școlar 2016-2017, a avut loc pe 22 iunie, în prezența copiilor, a părinților, a cadrelor didactice, a arhitecților voluntari îndrumători şi a prietenilor De-a Arhitectura. Expoziția a rămas deschisă publicului timp de o săptămână. Spațiul care a găzduit evenimentul a fost Sala Atrium din clădirea Primăriei Municipiului Sibiu.

Detalii aici

Compania Elmas – partener în proiectul „De-a arhitectura în orașul meu” din Brașov

Cursurile opționale De-a arhitectura ajung deja de patru ani la copiii din școlile și grădinițele brașovene. În anul 2016-2017, aproximativ 100 de elevi brașoveni au beneficiat gratuit de materialele didactice și de bricolaj necesare pentru derularea cursului „De-a arhitectura în orașul meu” prin sprijinul companiei Elmas din Brașov. După ce au parcurs timp de un an școlar, o oră pe săptămână, acest curs opțional, cele 3 clase participante au avut ocazia să-și expună lucrările timp de 4 săptămâni în cadrul showroom-ului Elmas.

Detalii aici
Recomandarea De-a Arhitectura
REVISTA „GHIDUL POZNEŢ DE CULTURĂ”

Vă recomandăm „Ghidul pozneţ de cultură”, prima revistă culturală din România dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani, care adună cele mai interesante subiecte de arhitectură, patrimoniu, literatură, muzică, teatru, film, experienţe multiculturale, jocuri şi activităţi creative, scrise şi ilustrate într-un mod jucăuş şi prietenos. Revista este editată încă din 2015 de asociaţia culturală Câte-n lună şi-n mansardă. Asociaţia De-a Arhitectura a colaborat la secţiunea de Arhitectură încă de la primul număr. Revista s-a relansat în septembrie 2016 şi se găseşte în toate librăriile Cărtureşti şi Librarium din ţară, în librăriile Kyralina şi Anthony Frost din Bucureşti. Pentru cititorii pozneţi de cursă lungă există şi posibilitatea de abonare. Detalii pe pagina de Facebook Ghidul pozneţ de cultură sau la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..

Foto: Pagina de Facebook Ghidul pozneţ de cultură.

Detalii aici


This email was sent to Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Organisation · Bucuresti · Bucharest 021914 · Romania

Email Marketing Powered by MailChimp

Save

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA