A+ A A-

Doza De-a Arhitectura - Mai 2017

Concurs pentru copii creativi şi dibaci: „De-a arhitectura în camera mea” 
În luna mai am lansat alături de partenerii noştri, Duraziv şi Siniat, un nou proiect marca De-a arhitectura: concursul „De-a arhitectura în camera mea” dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani.

„Până acum, părinţii au fost cei care ţi-au aranjat camera.
Ce-ar fi dacă... acum ar fi rândul tău?
Ce-ar fi dacă... ai avea ocazia să-ţi amenajezi camera după gustul, visele, gândurile şi personalitatea ta?
Ce-ar fi dacă... ai avea şi materialele necesare la îndemână să-ţi realizezi acest spaţiu, numai al tău?
Ce-ar fi dacă... ai avea şi un ghid după care să te inspiri, care să te înveţe cum să faci acest lucru posibil?
Prin acest material, Asociaţia De-a Arhitectura îţi oferă nu o soluţie, ci mai multe, o cale pe care dacă o urmezi, îţi vei găsi soluţia personală. Te încurajăm să dai frâu liber imaginaţiei şi te invităm la o aventură pe care suntem siguri că nu o vei uita. O vei povesti prietenilor, îţi vei aminti cu drag de ea când vei fi mare, vei râde de ea tot atunci, dar cu siguranţă vei fi foarte mândru de ea tot timpul.
Aşadar, la treabă!”   

Copiii (cu acordul părinţilor) au ocazia să păşească într-o nouă lume prin intermediul concursului „De-a arhitectura în camera mea”, o lume a arhitecturii şi design-ului de interior. Concursul, ce se desfăşoară până pe 25 iulie 2017, îşi propune să le ofere copiilor un Ghid practic de informaţii şi inspiraţii care să îi ajute să îşi reamenajeze camera. Dacă se simt pregătiţi să îşi „ia camera în mâini” şi să pornească în această aventură, primul pas este să roage unul dintre părinţi să completeze formularul de înscriere în competiţie pentru a putea primi Ghidul practic „De-a arhitectura în camera mea”.

Vă invităm să participaţi la concurs, să daţi sfoară-n ţară şi să îi anunţaţi pe cei care îşi doresc o cameră nouă, creată chiar de ei!

Detalii aici
 
Calendar evenimente viitoare De-a Arhitectura 
an şcolar 2016-2017
Ateliere De-a Arhitectura în Săptămâna Şcoala Altfel 2016-2017, Bucureşti / 3-6 ani, 6-9 ani, 9-12 ani, 12-15 ani, 15-18 ani
an şcolar 2016-2017
Ateliere De-a Arhitectura în Săptămâna Şcoala Altfel 2016-2017, Sibiu, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara / 3-6 ani, 6-9 ani, 9-12 ani, 12-15 ani, 15-18 ani
2, 9, 16, 23, 30 iunie 2017
Atelier De-a Arhitectura... la muzeu, MNAR, Bucureşti / 8+ ani
6 iunie 2017
Expoziţie De-a arhitectura Timişoara, Centrul Multifuncţional Bastion, Timişoara
7 iunie 2017
Expoziţie De-a arhitectura Constanţa, Școala Gimnazială Nr. 10 „Mihail Koiciu”, Școala Gimnazială Nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu”, Constanţa
10 iunie 2017
Atelier „De-a labirintul”, Showroom ClassIN, Bucureşti / 6-9 ani
11 iunie 2017
De-a Arhitectura la Braşov Heroes, Braşov
12-24 iunie 2017
Expoziţie De-a arhitectura Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Bucureşti
13 iunie 2017
Expoziţie De-a arhitectura Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic Cluj, Cluj-Napoca
13 iunie 2017
Expoziţie De-a arhitectura Iaşi - Schitu Duca, Şcoala Schitu Duca, jud. Iaşi
17 iunie 2017
Atelier „De-a zborul în cosmos”, Showroom ClassIN, Bucureşti / 9-12 ani
24 iunie 2017
Atelier „De-a labirintul”, Showroom ClassIN, Bucureşti / 9-12 ani
 
De-a Arhitectura în mai

Fii erou pentru De-a Arhitectura la Braşov Heroes 2017!

Mai sunt 11 zile până pe 11 iunie 2017 când De-a Arhitectura va alerga din nou la Brașov Heroes pentru a transforma în realitate proiectele celor 50 de elevi de gimnaziu și liceu care vor urma cursul „De-a arhitectura în școala mea” în anul școlar 2017-2018, la Brașov și Săcele.

Suntem la jumătatea drumului, avem nevoie de tine pentru a strânge restul de 50% din bugetul necesar proiectului. Fii erou şi donează pentru De-a arhitectura în județul Brașov!

Detalii aici

Prezentare De-a Arhitectura în cadrul Cercului pedagogic al claselor a III-a la Cluj-Napoca

În luna mai, la sfârșitul anului școlar 2016-2017, doamnele învăţătoare Cristina Chifor, Ioana Pop și Reghina Liscan de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca au organizat și găzduit Cercul pedagogic al claselor a III-a, Zona A, Cluj, alături de cadrele didactice ale învățământului primar din școlile din zona centrală a orașului. După o scurtă introducere, echipa De-a arhitectura Cluj-Napoca a prezentat modul de organizare al asociației și scopul și cursurile ei.

Detalii aici

Atelierul furnicuţei la „De-a arhitectura Povestită” în Timișoara

În 2017, Timișoara a găzduit ediția cu numărul cinci a conferințelor „De-a arhitectura Povestită”, pe 11 mai, în sala mare de la Ambasada. „Atelierul furnicuței – povestiri despre arhitectură” a fost tema acestei ediții. Adina Szitar – furnicuța arhitect, le-a vorbit celor aproximativ 65 de copii care au participat la evenimentul din Timişoara. Pentru a asigura gratuitatea programului pentru copii şi a aduce conferinţele şi poveştile arhitecţilor mai aproape de copii, suntem susținuți încă din 2013 de către brandul de origine germană YTONG, căruia îi mulţumim.

Detalii aici
2% pentru Expoziţia de sfârșit de an școlar a copiilor

Pe 25 mai a fost tremenul limită pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit. Mulţumim tuturor celor care prin această redirecţionare au pus umărul la activitatea Asociaţiei De-a Arhitectura şi la susținerea educaţiei de arhitectură! În acest an contribuţiile din 2% vor susține Expoziția de sfârșit de an școlar a copiilor. Adina Rizea, mama Ioanei Rizea (coordonator De-a arhitectura în Bucureşti şi împrejurimi şi arhitect voluntar De-a arhitectura), s-a hotărât să redirecţioneze în acest an 2% către expoziţia copiilor. Mulţumim! 

Detalii aici
Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc
Alina Cristea s-a alăturat ca voluntar al asociaţiei în 2014, fiind unul dintre primii non-arhitecţi îndrumători. În aprilie, la Gala Voluntarilor De-a arhitectura, Alina a primit premiul „Ambasador De-a arhitectura”. Vă invităm să citiţi mai departe şi să aflaţi povestea încă unui voluntar De-a Arhitectura.
Detalii aici
„De-a arhitectura în şcoala mea – Clasa mea de vis!” la conferința internaţională din Edinburgh, Scoţia

Pe 8 și 9 mai 2017, Colegiul de Artă al Universității din Edinburgh a găzduit conferința internațională „Researching with and for children, Place, Pedagogy and Play” la care arh. Brîndușa Raluca Havași a participat şi a prezentat concluziile proiectului „De-a arhitectura în şcoala mea – Clasa mea de vis!”, derulat la Liceul de Arte Plastice din Timișoara în anul școlar 2015-2016, proiect pilot în cadrul programului „De-a arhitectura în școala mea” destinat elevilor de gimnaziu și liceu.

Detalii aici
Atelier „De-a piloții de mașini” la Class'IN

Asociația De-a Arhitectura în parteneriat cu compania Class'IN propune copiilor cu vârste între 6-12 ani seria „De-a visele”, 6 ateliere individuale de arhitectură și design pentru copii, ce se va desfășura în showroom-ul Class'IN din Bucureşti, un spațiu al design-ului de interior. În seria de ateliere „De-a visele” – „De-a piloții de mașini”, „De-a labirintul”, „De-a căsuța de vis”, „De-a zborul în cosmos” – copiii au ocazia să folosească sistemele Makedo și, alături de un carton simplu, să creeze machetele la care au visat. Primul atelier, „De-a piloții de mașini”, a avut loc pe 6 mai.

Detalii aici
Premiile Cuburile de Aur - câştigători

S-au anunţat câştigătorii din 2017 a celei de-a treia ediţii a premiilor Cuburile de Aur, competiție din cadrul programului Uniunii Internaționale a Arhitecților – Arhitectura și Copiii. Între 5 şi 8 aprilie 2017 s-a desfăşurat jurizarea internaţională la Paris. Colega noastră, Mina Sava, preşedinte De-a Arhitectura, a fost în comisia tehnică. Felicitări tuturor participanţilor!

Detalii aici
Recomandarea De-a Arhitectura
Vital Signs București//Bucureşti: Pulsul comunităţii

Vă recomandăm „Vital Signs București”, prima cercetare care colectează date publice din 12 domenii importante ale orașului lansată de Fundația Comunitară București pe 25 mai 2017. Construită pe baza unei metodologii folosite de fundațiile comunitare la nivel internațional, cercetarea surprinde situația calității vieții și identifică nevoi sau oportunități de acțiune în București.

Detalii despre proiect aici. Downloadează raportul aici

Foto: Vital Signs

Detalii aici

Save

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA