A+ A A-

Doza De-a Arhitectura

Conferinţele De-a arhitectura TALKS şi Gala Voluntarilor De-a arhitectura
Pe 1 aprilie va avea loc în Bucureşti, la Palatul Universul - Talent Garden, a treia ediţie a conferinţelor De-a arhitectura Talks şi prima ediţie a Galei Voluntarilor De-a arhitectura.
Vă invităm pe 1 aprilie, de la ora 13:30, arhitecţi, urbaniști, profesioniști ai mediului construit, alături de cadre didactice, cercetători în științele educației, companii într-o discuție între oameni „mari” despre cum să formăm, prin arhitectură, pe cei „mici”, ca buni locuitori ai oraşelor de azi și de mâine.

Conferinţa De-a arhitectura TALKS, aflată la ediţia a III-a, este o oportunitate de întâlnire directă a unor oameni interesați de educația de arhitectură și mediu construit pentru copii și tineri. Invitați din România, dar și Germania, Finlanda și Japonia vor prezenta motivațiile și experiențele de lucru, exemple de bună practică în contextul definit de politici publice de arhitectură și de educație. Vom înţelege împreună de ce este atât de important să investim cu toţii resurse, creativitate, pasiune, energie, timp, în educaţia în arhitectură.

Gala Voluntarilor De-a arhitectura este un eveniment ce se va desfăşura o dată la cinci ani, iar ediţia acestui an este o premieră absolută. Vom avea ocazia să mulţumim şi să premiem munca arhitecţilor din marea echipă De-a arhitectura, care, săptămână de săptămână, 5 ani de zile, au făcut voluntariat la şcoli sau în activităţile de organizare ale Asociaţiei. Sunt arhitecţii care au pus multă pasiune în joc, multă creativitate, au stimulat copiii să îşi dezvolte imaginaţia, au sădit seminţe ale cunoşterii, care în timp vor înflori.

Invitaţi eveniment:
Junko Taguchi – Atelierul Rocket Arch Design din cadrul Centrului de cercetare avansată în ştiinţă şi tehnologie (RCAST) al Universităţii din Tokyo, Japonia
Jaana Rasanen – Centrul de Informare despre Arhitectură din Finlanda
Angela Million Uttke – Asociaţia JAS – Jugend Architektur Stadt, Germania
Pihla Meskanen – ARKKI, Finlanda
Bogdan Zaim – HOLVER, România
Irina Meiţă şi Ştefan Simion – POSTER, România, despre participarea la programul „De-a Arhitectura Povestită” susţinut de YTONG
Cătălina Ulrich – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti
Brînduşa Raluca Havaşi şi Eugenia Drăgoi-Banciu – „De-a arhitectura în şcoala mea”
Florin Enache, #better, România


Sunt alături de noi la acest eveniment şi le mulţumim:

Parteneri: Ordinul Arhitecților din RomâniaAntonescu PR & Consulting
Sponsori Gold: YTONGHolver Romania
Sponsori Silver: TECON
Detalii aici
 
Calendar evenimente viitoare De-a Arhitectura 
an şcolar 2016-2017
Ateliere De-a Arhitectura în Săptămâna Şcoala Altfel 2016-2017, Bucureşti 
an şcolar 2016-2017
Ateliere De-a Arhitectura în Săptămâna Şcoala Altfel 2016-2017, Sibiu, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara
1 aprilie 2017
De-a arhitectura TALKS şi Gala Voluntarilor De-a arhitectura, Palatul Universul - Talent Garden, Bucureşti
3 aprilie 2017
Atelier „Arhitectură pentru şcoala mea”, Centrul Cultural Reduta, Braşov
7, 14, 21, 28 aprilie 2017
Atelier De-a Arhitectura... la muzeu, MNAR, Bucureşti
 
De-a Arhitectura în martie
Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc
În 2013, Oana s-a alăturat echipei De-a arhitectura şi a coordonat pentru o perioadă activitatea din Timişoara. Extrem de activă şi implicată în foarte multe proiecte şi iniţiative, noi, la De-a arhitectura, ne bucurăm că am putut beneficia de energia şi entuziasmul Oanei măcar pentru puţin timp. Vă invităm să citiţi mai departe şi să aflaţi povestea încă unui voluntar De-a Arhitectura.
Detalii aici
De-a Arhitectura la RetailUnited în Braşov

Pe 10 martie, în Sala Patria din Braşov, am avut plăcerea să participăm ca vorbitori invitați la evenimentul RetailUnited ediția a III-a, organizat de Immochan România. RetailUnited este „o serie de întâlniri-punct-de-plecare spre o cooperare de lungă durată, în care o comunitate de oameni din domenii diverse sondează noi posibilități de a combina afacerile cu spațiul public, comerțul cu dezvoltarea urbană”. De-a Arhitectura a participat în panelul doi, Orașe sustenabile. 

Detalii aici

Activităţi De-a arhitectura în luna martie în cadrul Şcolii Altfel 2016-2017

În martie a avut loc în Bucureşti o serie de ateliere în cadrul săptămânii Şcoala Altfel 2016-2017. Puteţi citi povestea Atelierului de Scenografie de la Şcoala Sf. Andrei şi cea a atelierului Structuri Arhitecturale de la Liceul Teoretic „Jean Monnet”.
De-a lungul întregului an şcolar acceptăm înscrieri în cadrul săptămânii Şcoala Altfel 2016-2017. Clasele interesate se pot înscrie la atelierele De-a arhitectura atât în Bucureşti, cât şi în Sibiu, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara. 

Detalii aici

Am închis înscrierile la Kitul educativ Şcolari în siguranţă

Am închis înscrierile pentru kit-ul educativ De-a Arhitectura „Şcolari în siguranţă”! Înscrierile pentru anul şcolar 2017-2018 pentru acest program se vor relua în perioada septembrie-octombrie 2017. În perioada următoare vom începe să distribuim kit-urile la clasele înscrise şi vom începe implementarea programului.

Detalii aici

2% pentru Expoziţia de sfârșit de an școlar a copiilor

Cu toții susținem educația copiilor noștri în școlile de stat prin impozitele pe care le plătim lună de lună, an de an. Educația în arhitectură, tot în școlile de stat, tot pentru copiii noștri, poate fi însă susținută doar prin redirecțioarea a 2% din impozitul pe venit. În acest an contribuţiile din 2% vor susține Expoziția de sfârșit de an școlar a copiilor, momentul în care ei își prezintă munca de creatori ai orașului ideal. Ioana Aron, arhitect voluntar De-a arhitectura, s-a hotărât să redirecţioneze în acest an 2% către expoziţia copiilor. 

Detalii aici
Căutăm voluntari pentru cursurile De-a arhitectura

Înscrierile pentru arhitecţii voluntari sunt în toi! Avem clase înscrise pentru toate cursurile, iar pentru a oferi asistenţa unui arhitect voluntar, vă invităm să vă înscrieţi deja pentru anul şcolar 2017-2018, dacă vreţi să fiţi aproape de copii şi de cadrele didactice, timp de un an de zile. Căutăm arhitecţi, dar şi arhitecţi de interior, urbanişti, peisagişti, designeri, ingineri, studenţi arhitecţi. Şi, ca să vă inspirăm, aici şi aici găsiţi două materiale mai vechi despre voluntarii De-a arhitectura.

Detalii aici
La jumătatea drumului, întâlnirea îndrumătorilor De-a arhitectura 

Luna aceasta au avut loc două întâlniri ale îndrumătorilor De-a arhitectura din Bucureşti şi împrejurimi, aflați la jumătatea drumului în acest an școlar cu cursurile pentru clasele primare: „De-a arhitectura Mini” şi „De-a arhitectura în orașul meu”. Au participat în total 45 cadre didactice (16) și  arhitecți voluntari (29), mulți veniți în echipa completă în care predau. Pentru noi, echipa De-a arhitectura, a fost o ocazie minunată de a primi din nou reacții la materialele dezvoltate de asociaţie și idei pentru viitor. 

Detalii aici

„De-a arhitectura în şcoala mea” – aplicații pilot în acest an şcolar

Asociația De-a Arhitectura și-a propus să exploreze, cu un nou proiect, felul în care arhitecții pot facilita design-ul participativ pentru îmbunătățirea spațiilor unde elevii își petrec foarte mult timp: spațiile de învățare. Cu sprijinul Fundației Comunitare București, proiectul „De-a arhitectura în şcoala mea” are, în acest an școlar, resurse din programul Mobilizăm Excelența pentru a realiza câteva din visele elevilor din cinci școli bucureștene. Este o ocazie foarte bună de a valida, prin aplicații pilot, un nou scenariu educațional propus de Asociația De-a Arhitectura pentru grupe de vârstă cu care nu am mai lucrat până acum.

Detalii aici

De-a Arhitectura ca studiu de caz

În 2016, De-a Arhitectura a apărut în două publicaţii ca exemplu de inovație în educație sau ca studiu de caz.

Pe de-o parte, ne mândrim cu faptul că programele Asociației De-a Arhitectura sunt analizate de cercetători în domeniul pedagogiei, pe de altă parte, doar împreună cu aceștia, organizațiile non-guvernamentale care fac pionierat în parteneriatul între educația formală și cea informală pot avea recunoașterea atât de necesară pentru a inspira cadrelor didactice încredere.

Detalii aici

SCHOOL + HOSPITAL 2017 în Bucureşti

În octombrie va avea loc la Bucureşti seria de evenimente SCHOOL + HOSPITAL – Bucharest International Forums 2017 despre educație, sănătate și arhitectură, la care va participa şi De-a Arhitectura.

Clasa nu mai este singurul loc în care se pretrece învățarea, în detașamente aliniate și înseriate perfect, pentru o evidență și o uniformitate cazonă. Spațiul mizează pe relația interior-exterior, pe folosirea cât mai frecventă a locurilor în aer liber și pe activități în care participanții sunt protagoniști și nu doar receptori. Iată că școala este un univers în sine, un adevărat fragment de oraș, în sensul existenței tuturor formelor de interacțiune socială din lumea mare.” - arh. Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România

Detalii aici

Sunt alături de noi la De-a arhitectura Talks III şi la Gala Voluntarilor De-a arhitectura

Le mulţumim partenerilor şi sponsorilor că ne-au ales şi că sunt alături de noi la conferinţele De-a arhitectura TALKS şi la Gala Voluntarilor De-a arhitectura! Fără susţinerea acestora lucrurile ar fi fost mult mai dificil de realizat. 

Parteneri: Ordinul Arhitecților din RomâniaAntonescu PR & Consulting
Sponsori Gold: YTONGHolver Romania
Sponsori Silver: TECON
Detalii aici
Recomandarea De-a Arhitectura
Curs: Specificul amenajării mediului rural

Vă recomandăm cursul „Specificul amenajării mediului rural” îndrumat de peis. Nicolas Triboi ce va avea loc pe 7 aprilie 2017, între 9:30-16:30, la noul sediu al OAR București, str. Sf. Constantin, nr. 32, mansardă.

Aşa cum apare pe pagina Ordinului Arhitecţilor din România, „cursul va propune o analiză globală a problematicilor specifice mediului rural și va dezvolta diverse metode de lucru specifice universului satului cu exemple pozitive, recomandări tehnice despre materiale, plantații, gestiunea apelor pluviale, grupuri de lucru, etc.

Într-o țară unde 45% dintre oameni trăiesc la țară și unde majoritatea orășenilor au păstrat o strânsă legătură cu lumea de la sat putem să fim șocați că majoritatea realizărilor/proiectelor sunt neadaptate mediului rural. Specificul satului nu este luat în considerare din mai multe motive: locuitorii nu sunt sensibilizați asupra valorilor specifice din universul satului (inoxul care a invadat Maramureșul de exemplu...), proiectanții nu sunt sensibilizați la realitatea sătească (construcții neintegrate în peisaj, amenajări de tip urban...), autoritățile locale vor să reproducă modelele urbane.

Pe de o parte muzeificăm valorile sătești (idealizăm viața arhaică țărănească) și pe de altă parte lăsăm satele să se transforme în autostrăzi indescriptibile, jalonate de tuia și de stâlpi de iluminat.


Data limita de înscriere: 4 aprilie 2017, ora 16:00
Taxa de participare: 100 lei (membru OAR), 60 lei (stagiari OAR - în limita a 10 locuri), respectiv 130 lei (non membru OAR - în limita a 4 locuri)

Foto: Monica Popescu

Detalii aici

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA