A+ A A-

Doza De-a Arhitectura Martie 2017

Voluntari pentru cursurile De-a arhitectura în anul şcolar 2017-2018
Mai avem doar câteva locuri pentru clasele care vor să urmeze în anul şcolar 2017-2018 cursul „De-a arhitectura în oraşul meu” în mediul urban. Odată cu ocuparea locurilor oferite claselor, invităm arhitecţii, urbaniştii, peisagiştii, designerii, inginerii să se înscrie ca îndrumători vountari la clasă. 
Înscrierile pentru anul şcolar 2017-2018 sunt în toi. Anul acesta cadrele didactice au arătat un interes sporit pentru cursul „De-a arhitectura MINI”, dedicat elevilor din clasa pregătitoare, I sau a II-a, aceste locuri ocupându-se primele. Şi cursul „De-a arhitectura în şcoala mea” dedicat elevilor din clasele a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a şi-a epuizat locurile. Mai avem disponibile 15 locuri în mediul urban pentru cursul „De-a arhitectura în oraşul meu” dedicat claselor a III-a, a IV-a sau a V-a.

Aşteptăm în continuare reînscrierea claselor care urmează cursurile De-a arhitectura de-a lungul a doi ani şcolari!

Odată cu încheierea acestei etape din procesul de înscrieri, invităm arhitecţii care doresc să predea ca îndrumători voluntari la clase să se înscrie pe site-ul Asociaţiei. În nenumărate rânduri am povestit despre ce înseamnă să fii voluntar De-a arhitectura la clasă, cea mai recentă serie de interviuri „Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc” oferind ocazia celor care nu au luat parte niciodată la program să îşi facă o idee despre rolul arhitectului voluntar De-a arhitectura şi, poate, să se lase inspiraţi şi cuceriţi de fiecare personaj în parte.

Aici găsiţi seria. Vă aşteptăm înscrierile!
Detalii aici
 
Calendar evenimente viitoare De-a Arhitectura 
an şcolar 2016-2017
Ateliere De-a Arhitectura în Săptămâna Şcoala Altfel 2016-2017, Bucureşti 
an şcolar 2016-2017
Ateliere De-a Arhitectura în Săptămâna Şcoala Altfel 2016-2017, Sibiu, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara
3, 10, 17, 24, 31 martie 2017
Atelier De-a Arhitectura... la muzeu, MNAR, Bucureşti
6 martie 2017
Atelier „Oraşul cuvintelor”, Centrul Cultural Reduta, Braşov
20 martie 2017
Atelier de Scenografie, Centrul Cultural Reduta, Braşov
30 martie - 1 aprilie 2017
Atelier „Trainer of trainers”, Bucureşti
 
De-a Arhitectura în februarie
Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc
Continuăm în 2017 seria „Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc”, cu cel de-al şaselea articol cu voluntarii De-a arhitectura care schimbă faţa lumii dincolo de cadrul pe care noi l-am oferit. În 2013, Klaus Birthler s-a aflat la linia de start a implementării cursului „De-a arhitectura în oraşul meu” la nivel naţional. Nu doar că a rezistat pe tot parcursul „cursei”, dar a rezistat în limba germană. Vă invităm să citiţi mai departe şi să aflaţi povestea încă unui voluntar De-a Arhitectura.
Detalii aici
Atelier „Structuri arhitecturale” la Braşov

Pe 16 ianuarie 2017, la Centrul Cultural Reduta din Brașov, a avut loc atelierul „Structuri arhitecturale”, conceput de colega noastră arh. Simona Tamaș pentru copiii din grupa de vârstă 11-14 ani. „Tema «Structuri arhitecturale» nu vorbește efectiv despre ceea ce vor face la atelier copiii. Mi s-a părut interesantă reacția lor, surpriza că vor face un pod.” - spune Simona. Atelierul a fost îndrumat de: arh. Simona Tamaș, arh. Deea Ursachi și arh. Cristina Țurcanu şi s-a desfășurat în cadrul proiectului „De-a Arhitectura HandsOn!”.

Detalii aici

Şcolari în siguranţă

Materialul nou De-a arhitectura, numit „Şcolari în siguranţă” este aproape gata de lansare. Este vorba despre un kit ce îşi propune să sprijine îndrumătorul care să abordeze, cu o atitudine pozitivă şi calmă, pregătirea şcolarilor din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a pentru a recunoaşte dacă ei şi clădirile în care se găsesc se află în siguranţă. Pe parcursul a 10 lecţii, îndrumătorul va avea la dispoziţie 30 de cartoline ce cuprind noţiuni explicate, sugestii de activităţi, recomandări bibliografice, precum şi o bibliotecă online de imagini. Înscrierile sunt deschise până pe 15 martie 2017.

Detalii aici

Ateliere în Săptămâna Şcoala Altfel an şcolar 2016-2017

De-a lungul întregului an şcolar acceptăm înscrieri în cadrul săptămânii Şcoala Altfel 2016-2017. Clasele interesate se pot înscrie la atelierele De-a arhitectura atât în Bucureşti, cât şi în Sibiu, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara. Toate atelierele se desfăşoară sub îndrumarea unui arhitect (pregătit pentru a susţine cursuri marca De-a Arhitectura, pentru copii) şi a unui voluntar. Atelierele sunt contra cost şi se adresează copiilor din grupele de vârstă: 3-6 ani, 6-9 ani, 9-12 ani, 12-15 ani şi 15-18 ani. 

Detalii aici
Atelier „Grădina cu case” la Braşov

Atelierul „Grădina cu case” a fost conceput în cadrul cursului „De-a arhitectura grădiniță” și este unul dintre cele mai îndrăgite cursuri ale echipei de arhitecți din Brașov. Astfel, în anul 2016, am desfășurat patru astfel de ateliere, în grădinițe de stat sau în alte locații din Brașov, la care au participat aproximativ 60 de copii.

Detalii aici
OAR anunţă rezultatele selecţiei naţionale pentru Premiile UIA Cuburile de Aur 2017

Vineri, 17 februarie 2017, la sediul Ordinului Arhitecților din România, a avut loc jurizarea selecției naționale a Premiilor Cuburile de Aur 2017, competiție din cadrul programului Uniunii Internaționale a Arhitecților – Arhitectura și Copiii. Premiile onorează persoanele și organizațiile care ajută copiii și tinerii să înțeleagă arhitectura.

În urma deliberărilor juriului a fost selectat un singur proiect pentru faza internațională a competiției, pentru categoria instituții: Local Heritage, (re)source of inspiration – Fundația Universitatea de Vest Timișoara.

Detalii aici

Susţine Expoziţia copiilor redirecţionând 2% din impozitul pe venit

Susține Expoziția de sfârșit de an școlar a copiilor, momentul în care ei își prezintă munca de creatori ai orașului ideal. Este o muncă constantă, de un an școlar, și sunt nerăbdători ca orașul să le audă propunerile. Prin sumele colectate cu ajutorul mecanismului de redirecționarea a 2% impozit pe venit, îi ajutăm cu materiale de bricolat pentru machete, îi răsplătim cu diplome și un tort în forma mascotei De-a arhitectura.

Detalii aici

„De-a arhitectura în şcoala mea” se pregăteşte de concurs

Elevii de la „De-a arhitectura în şcoala mea” se pregătesc să convingă publicul că proiectul lor merită un supliment de finanţare prin programul „Mobilizăm Excelenţa”, un program creat de Porsche România şi dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București! Până pe 27 februarie fiecare clasă a trebuit să trimită un scurt text şi o imagine reprezentative pentru proiectul lor şi, opţional, un clip de prezentare care să completeze povestea proiectului. Cine va aduna mai multe voturi va primi un supliment de finaţare. În curând vom anunţa şi lansarea campaniei de vot online ce se va desfăşura în perioada: 6 martie - 2 aprilie 2017.

Detalii aici
Recomandarea De-a Arhitectura
Harta Senzorială a Bucureştiului

Vă recomandăm în martie 2017 tururile ghidate Harta senzorială a Bucureștiului, o serie de tururi performative care poartă privitorul prin locuri din București cu povești memorabile, relevante pentru trecutul recent al orașului. 

În luna martie, tururile se desfăşoară în cartierele Armenesc și Cotroceni. După cum menţionează organizatorii: „Traversăm orașul pe o axă care ne leagă de evenimente istorice - de la Revoluția din 1848, la Mica Unire din 1859 și la Marea Unire din 1918, trecând prin cele două războaie mondiale. Ne oprim de data aceasta în casele locuite cândva de scriitori pe care cu toții i-am studiat în școală și pe care acum îi coborâm din manuale ca să vi-i prezentăm așa cum erau în viața de zi cu zi, vizităm un loc de care se leagă strâns istoria presei românești și cunoaștem avatarurile a patru vechi familii nobile românești prin vocea urmașului lor contemporan cu noi. Și nu, nu ne referim la avatarurile din jocurile video, deși două dintre tururile din această primăvară vor fi destinate în special copiilor, care însă vor plonja în realitatea istorică reală, nu în cea virtuală.

Tururile Harta senzorială a Bucureștiului # 2 vor avea loc în zilele de 2, 3, 4, 5, respectiv 15 (tur pentru copii),16 (tur pentru copii),18 și 19 martie, cu începere de la ora 19:00. Locul de întâlnire pentru participanţii confirmaţi este în fața intrării de la Grădina Botanică, la ora 18:45. Turul se încheie pe strada Popa Rusu.

Participarea la tururi este gratuită și se face pe baza unei înscrieri prealabile pe site sau prin email la adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.. Numărul maxim de participanți la fiecare tur este de 15 persoane.

Foto: Facebook Harta Senzorială a Bucureştiului

Detalii aici

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA