A+ A A-

Doza de-a Arhitectura 2017

 
De-a Arhitectura vă urează Sărbători fericite!
Calendar evenimente viitoare De-a Arhitectura 
an şcolar 2016-2017
Ateliere De-a Arhitectura în Săptămâna Şcoala Altfel 2016-2017, Bucureşti şi întreaga ţară
13, 20, 27 ianuarie 2016
Atelier De-a Arhitectura... la muzeu, MNAR, Bucureşti
16 ianuarie 2016
Atelier „Structuri arhitecturale”, Centrul Cultural Reduta, Braşov
 
De-a Arhitectura în decembrie

Testimoniale „De-a arhitectura MINI”

În loc de cozonac, de sărbători vă împărtăşim gânduri şi opinii culese din pregătirea online pentru cursul „De-a arhitectura MINI” din acest an – o premieră pentru De-a Arhitectura. Ca parte a training-ului, participanţii – cadre didactice şi arhitecţi voluntari – au avut de realizat o serie de teme, câte una la fiecare final de capitol. Din aceste teme am spicuit, iar mai jos le împărtăşim cu voi toţi.
 
Detalii aici
Ziua dedicată educaţiei de mediu construit din învăţământul pre-univeritar

Pe 26 octombrie, în Sala de Consiliu a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din Bucureşti, au avut loc prezentări care au susținut importanța educației de mediu construit, fie prin descrierea unor proiecte, fie prin prezentarea lucrărilor prezente în expoziția intitulată „Arhitectura în învățământul preuniversitar”, parte a Bienalei Naționale de Arhitectură (BNA). Vă prezentăm o sinteză a evenimentelor zilei relatată de arh. Vera Marin, membru fondator De-a Arhitectura şi Asociaţia pentru Tranziţie Urbană (ATU).

Detalii aici
De-a Arhitectura la One Architecture Week în Plovdiv

De-a Arhitectura a participat la festivalul de arhitectură One Architecture Week din Plovdiv, Bulgaria, în perioada 30 septembrie-9 octombrie 2016, festival desfășurat sub motto-ul „ACȚIUNE – bune practici în «cartierele dormitor»”, curatori fiind, în acest an, Sudio Basar din București.

Detalii aici

Ateliere în Săptămâna Şcoala Altfel an şcolar 2016-2017

De-a Arhitectura a lansat activităţle pe care le propune pentru întregul an şcolar în cadrul săptămânii Şcoala Altfel 2016-2017. Toate atelierele se vor desfășura în clasă, sub îndrumarea unui arhitect (pregătit pentru a susţine cursuri marca De-a Arhitectura, pentru copii) şi a doi studenţi arhitecţi. Atelierele sunt contra cost şi se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani. 

Detalii aici

Lecţie 1 Fundraising - „De-a arhitectura în şcoala mea”

După un prim an de pilot „De-a arhitectura în școala mea” în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, revenim cu ştiri din anul 2 de pilotare din Bucureşti. Corina Croitoru, membu fondator De-a Arhitectura, le-a vorbit elevilor despre fundraising. Mai jos puteţi citi despre cum s-a desfăşurat această primă lecţie.

Detalii aici

Atelierul de Arhitectură. Scenografii

Pe 30 octombrie, la Cluj-Napoca, a avut loc „Atelierul de Arhitectură. Scenografii”, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, realizat de Asociația De-a Arhitectura în parteneriat cu Napoca Avenue - un eveniment organizat în cadrul TiMAF (Transilvania International Music and Arts Festival).

Detalii aici

Workshop CuiB: Inovarea educației pentru dezvoltare

Între 23 şi 25 noiembrie 2016, în Dopca, Braşov, a avut loc workshop-ul „CuiB: Inovarea educației pentru dezvoltare” organizat de Asociația Carpaterra. Din partea Asociaţiei De-a Arhitectura a participat arh. Ioana Rizea. 

Detalii aici
Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc
Încheiem anul cu încă un interviu din seria „Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc”. Loredana Brumă a ajuns în familia De-a ahitectura prin proiectul „De-a arhitectura Povestită” din 2013, o serie de conferinţe de arhitectură dedicate copiilor, şi a continuat ca arhitect îndrumător al cursului „De-a arhitectura în oraşul meu” în anul şcolar 2013-2014 la Liceul Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes”.
Detalii aici
Proiectul „De-a arhitectura în şcoala mea! Clasa mea de vis!” premiat la Bienala timişoreană de arhitectură BETA 

Pe 26 noiembrie, juriul cu componență euroregională al Bienalei timișorene de arhitectură (BETA) a premiat proiectul „De-a arhitectura în școala mea! Clasa mea de vis!”, realizat la Liceul de Arte Plastice din Timișoara, în cadrul secțiunii „Inițiative pentru arhitectură de calitate”. 

Detalii aici
Atelier „Satul luminat” la Galateca

Atelierul „Satul luminat” i-a invitat pe copiii cu vârste între 6-9 ani să confecționeze o ghirlandă luminoasă din căsuțe tradiționale de hârtie construite chiar de ei. Primul atelier a fost găzduit de Galeria Galateca sâmbătă, 10 decembrie, iar al doilea în data de 17 decembrie 2016. A îndrumat arh. Ioana Rizea.

Detalii aici
Cum va arăta Sighișoara când vom fi mari?

Proiectul „Sighișoara2029” s-a constituit la inițiativa unui grup de tineri ce se implică în proiecte ce au drept scop consolidarea coeziunii sociale și participarea efectivă și responsabilă a cetățenilor la dezvoltarea comunității locale. Astfel, cu sprijinul Asociației De-a Arhitectura, S2029 a organizat atelierul „Cum va arăta Sighișoara când vom fi mari?” destinat elevilor sighișoreni. 

Detalii aici

Atelier „Casa secretoasă” la Braşov

În martie a avut loc la Grădiniţa Nr. 2 din Braşov atelierul „Casa secretoasă” în cadrul cursului „De-a arhitectura Grădiniţă” finanţat de compania Elmas din Braşov în semestrul II al anului şcolar 2015-2016. Copiii de la grupa Fluturaşilor au înţeles că pot avea o relaţie emoţională cu propria lor casă  sau chiar cu o casă imaginată de ei. A îndrumat arh. Cristina Țurcanu.

Detalii aici

De-a arhitectura - de încredere în 2016

Pentru al patrulea an la rând De-a Arhitectura a apelat la susținerea unor donatori individuali, prin intermediul participării la evenimente sportive pentru strângerea de fonduri. Vom descrie în continuare mecanismul și actorii care îl animă, cu multă recunoștință și cu mândrie că facem parte din astfel de comunități.

Detalii aici

De-a arhitectura în oraşul meu. Materialele şi texturile

În anul școlar 2016-2017, arh. Irina Filip predă opționalul „De-a arhitectura în orașul meu. Educație pentru arhitectură și mediu construit”, la clasa a VII-a, în cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 10 „Mihail Koiciu” din Constanța. În luna decembrie s-a studiat lecţia „Materialele și texturile”, din cadrul capitolului „Spațiul şi materialitatea”, timp de trei şedinţe. Scopul acestor activități a fost acela de a-i familiariza pe copii cu diferite tipuri de materiale de construcții, astfel încât să îşi însușească un minim de cunoștinte cu privire la clasificarea lor pe baza anumitor criterii.

Detalii aici
Recomandarea De-a Arhitectura
Galateca

Vă recomandăm Galateca, o galerie multidisciplinară de artă şi design, un spaţiu viu şi modern situat în inima Bucureştiului. 

Povestea noastră începe, de fapt, pe 6 decembrie 2012 cu vernisajul primei expoziții: Povești în imagini. Am plecat la drum cu multe proiecte frumoase în minte și cu câteva intenții. Mai întâi, să fim deschiși și să experimentăm cât mai mult. Și apoi, să creăm un spațiu efervescent, în care să aducem împreună arta contemporană cu cea clasică și nu în ultimul rând, să dezvoltăm o platformă care să permită întâlnirea și colaborarea dintre artiști, designeri, arhitecți, curatori și oameni de comunicare. Totul pentru a oferi publicului o altfel de interacțiune de artă, un hub cultural în care să simtă că e cu adevărat implicat.” - Daniela Filip, director PR & Marketing al Galeriei de Artă Contemporană Galateca

Galateca ne este partener de doi ani și a găzduit cele două ediții ale expoziției de creație Case Ciripite, un eveniment marca De-a arhitectura.

Foto: Facebook Galateca

Detalii aici
 
Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA