A+ A A-

Doza de-a Arhitectura noiembrie 2016

 

 

Jurnal de proiect: De-a arhitectura în şcoala mea! Clasa mea de vis!

 

„De-a arhitectura în școala mea” este un proiect destinat elevilor de gimnaziu care s-a materializat la Timișoara prin „Clasa mea de vis!”.

 

Arhitecta Brînduşa Havaşi, architect voluntar De-a Arhitectura din 2013 şi îndrumătorul proiectului „Clasa mea de vis!” din Timişoara, ne vorbeşte despre cum s-a desfăşurat cursul început în anul şcolar 2015-2016. 

Ne-am propus prin acest proiect ca elevii să deprindă curajul de a trece la acțiune și de a-și pune ideile în practică. Ne-am dorit să observăm împreună câteva din trăsăturile importante ale unei clădiri pe care să o analizăm din prisma celui care a conceput-o, cea a arhitectului. Obiectul nostru de studiu a fost chiar clădirea școlii în care elevii petrec cea mai mare parte a timpului activ. Am privit clădirea din toate părțile, și pe dinăuntru, și pe dinafară, am analizat vecinătățile, ne-am întrebat care locuri din școală ne plac mai mult și care mai puțin. Am privit clădirea școlii din punctul de vedere al esteticii și al funcționalității, dar și al gradului ei de adaptare la nevoile utilizatorilor săi de azi. Am dorit ca elevii să propună îmbunătățiri punctuale ale spațiilor școlii, pe care să le prezinte prin machete în fața comunității școlii: colegi, profesori, părinți. Mai mult decât atât, am vrut să facem pașii necesari pentru punerea în practică a ideilor, ca elevii să participe direct la renovarea clasei lor.

 

 

 

 

 

Calendar evenimente viitoare De-a Arhitectura 

 

noiembrie 2016

Lansare activităţi De-a Arhitectura în Săptămâna Şcoala Altfel 2016-2017

 

4 noiembrie 2016

De-a Arhitectura... la muzeu, MNAR, Bucureşti

 

11 noiembrie 2016

De-a Arhitectura... la muzeu, MNAR, Bucureşti

 

12-13 noiembrie 2016

Atelier „Animăm oraşul”, Bucureşti, în parteneriat cu Festivalul de Film UrbanEye 2016 şi Asociaţia Imaginabil

 

16 noiembrie 2016

Atelier „De-a siguranţa rutieră în oraşul meu”, Bucureşti, în parteneriat cu Goodyear Dunlop Tires România

 

18 noiembrie 2016

De-a Arhitectura... la muzeu, MNAR, Bucureşti

 

25 noiembrie 2016

De-a Arhitectura... la muzeu, MNAR, Bucureşti

 

 

 

 

De-a Arhitectura în octombrie

Cuburile de aur

 

Suntem foarte bucuroşi să anunţăm că este deschis cel mai prestigios concurs internaţional care promovează iniţiativele din domeniul educaţiei de mediu construit pentru copii – Cuburile de Aur al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor. Iar noi suntem în mijlocul evenimentelor: în echipa de organizare şi în juriu, şi în plus promovăm informaţia pentru a ajunge în timp util la toţi cei care ne pot reprezenta la nivel internaţional.

 

 

Atelier „VOLUM. Corp în spaţiuˮ

 

Între 19 şi 22 septembrie am fost invitaţi de PETEC – Asociaţia pentru Teatru şi Carte, să susținem un atelier intensiv interdisciplinar pentru tineri - „VOLUM. Corp în spaţiu” - în cadrul proiectului Up Stairs, proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii. 

 

 

Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc

 

Mădălina Bold este alături de De-a Arhitectura încă de la început. Afinitatea pe care Mădă o are cu cei mai mici dintre cei mici este vizibilă cu ochiul liber şi credem că bucuria de joacă a acestora este la fel de mare şi pentru Mădălina. Vă invităm să citiţi interviul şi să o cunoaşteţi mai de aproape pe Mădă a noastră.

 

 

Tur de arhitectură în cadrul Bienalei Timişorene de Arhitectură (BETA)

 

În cadrul Bienalei Timișorene de Arhitectură (BETA), la secțiunea EDUCAȚIE, au avut loc o serie de tururi ghidate de arhitectură care pentru copii au fost desfăşurate de echipa De-a Arhitectura din Timișoara sub denumirea „Detectivii urbani – tur pentru copii”.

 

 

De-a Arhitectura la expoBIBLIOTECA

 

În perioada 23 septembrie-9 octombrie, în cadrul Trienalei de Arhitectură East Centric Architecture Trienalle 2016, a avut loc expoziția de carte expoBIBLIOTECA v.2.0., organizată de Departamentul de Proiectare Urbană și Peisagistică din cadrul Facultății de Urbanism, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM), București, la care De-a Arhitectura a fost prezentă cu noul editat manual pentru cursul „De-a arhitectura în oraşul”. 

 

Ateliere De-a Arhitectura la Arhitectura.6

 

Aproximativ 80 de copii au participat în septembrie şi octombrie la atelierele de scenografie din Brașov, Miercurea Ciuc, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Sfântu Gheorghe și Târgu Mureş din cadrul Arhitectura.6, evenimentul bienal de arhitectură organizat de către trei filiale teritoriale ale Ordinului Arhitecților din România: filiala Brașov – Covasna – Harghita, filiala Mureș și filiala Sibiu – Vâlcea.

 

 

Atelier „Labirintul de aţeˮ

 

În iunie, a avut loc la Ludoteca Apolodor din Labrador de la Biblioteca Națională a României atelierul „Labirintul de aţe” dedicat copiilor de 3-6 ani. Ideea atelierului a fost aceea de a le oferi celor mici oportunitatea să reamenajeze încăperea și să experimenteze spațiul nou creat, formele și limitele lui, cu întregul lor corp mic și curios.

 

 

De-a Arhitectura la seminarul „Room for children in the cityˮ

 

Pe 27 septembrie s-a desfăşurat în Stockholm, Suedia, conferinţa internaţională „Room for Children in the City”, unde am fost reprezentaţi de colega noastră Mina Sava, delegat al României la grupul de lucru Arhitectura şi Copiii al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor (UIA) din partea Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), care a prezentat în cadrul conferinţei programele De-a Arhitectura.

 

 

Ateliere „De-a arhitectura... la muzeuˮ

 

În fiecare vineri, pe bază de programare, au loc la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) atelierele „De-a arhitectura… la muzeu” pentru copii de la 8 ani în sus, ateliere în care Asociaţia De-a Arhitectura şi MNAR îi provoacă pe copii să descopere elemente de arhitectură pornind de la tablourile expuse şi cercetând spaţiul galeriilor.

 

 

Atelier „De-a siguranţa rutieră în oraşul meuˮ

 

Pe 4 octombrie a avut loc un nou atelier din programul „Goodyear pentru siguranța celor mici”, un parteneriat Goodyear Dunlop Tires România și De-a Arhitectura. Arh. Dana Raicu a îndrumat atelierul de la Școala Gimnazială Nr. 139 „Mircea Sântimbreanu” alături de pilotul de curse Andrei Mitrașcă.

 

Recomandarea De-a Arhitectura

 

 

 

UrbanEye Film Festival 2016

Vă recomandăm în luna noiembrie festivalul de film UrbanEye 2016, un proiect al asociației ARTA în dialog. A treia ediție a festivalului este un Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București - Orașul in-vizibil și co-finanțat de Ordinul Arhitecților din România din timbrul arhitecturii. 

UrbanEye Film Festival 2016 va avea loc în București, între 16–20 noiembrie 2016, la Cinema Elvira Popescu și Cinemateca Eforie. În premieră festivalul va aduce pe ecrane documentare premiate care abordează în moduri diferite teme legate de mediul construit, modelarea acestuia și de oamenii care îl locuiesc. Deși produse în alte părți ale lumii, filmele proiectate sunt relevante și pentru contextul actual din România, programul festivalului incluzând discuții și dezbateri cu profesioniști din discipline diferite, care vor face legătura dintre subiecte și contextul local. Astfel, UrbanEye Film Festival deschide, din nou, discuția despre oraș.

Anul acesta, două dintre temele festivalului prezintă perspective asupra Memoriei, dar și asupra conceptului de Acasă. Dacă în edițiile trecute filmele din UrbanEye au pus accentul pe formele de locuire din orașe, anul acesta una dintre teme abordează o altă componentă urbană importantă, dar mai puțin discutată: Apa.

Festivalul va include și Competiția UrbanEye: filme inspirate de realitățile arhitectural-urbane din România intră anul acesta în cursă pentru premiul UrbanEye și vor fi proiectate în festival.

UrbanEye Film Festival va găzdui şi în acest an un workshop dedicat copiilor realizat împreună cu Asociaţia De-a Arhitetcura.

Foto: www.facebook.com/UrbanEyeFilmFestival

 

 
 

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA