A+ A A-

Doza De-a Arhitectura - newsletter Mai 2016

Casele Ciripite ajung la Sibiu

 

La sfârșitul lunii martie cele 16 căsuțe de păsărele (create în a doua ediție a Expoziției de creație Case Ciripite), au ajuns în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale în aer liber din cadrul Complexului Național Muzeal ASTRA Sibiu. 

 

Căsuțele inedite de păsări au fost montate în copaci de către o echipă de la Societatea Ornitologică Română (SOR) și sunt pregătite să primească locuitori și în același timp vizitatori.

Căsuțele sunt montate pe un traseu a cărui parcurgere durează aproximativ 45 minute. Ele pot fi descoperite pe baza unui pliant-hartă, aflat la intrare. Expoziția va rămâne în muzeu 2 ani de zile.

Mulțumim sponsorilor care, prin cumpărarea unei căsuțe de păsărele, au contribuit la susținerea cursurilor de arhitectură și mediu construit, gratuit pentru 3500 de copii, din 140 clase, din 20 de județe și din capitală, în anul școlar în curs, 2015-2016: INGOARUARFPSESINIATCA IMMOVELUXDURAZIVRUUKKICERESITVERANDAGREENTEKSTAR EAST PETMAGIC HOLIDAYSIMBIOGALATECA.

La sfârșitul lunii mai a avut loc (și se va repeta în prima săptămână din luna iunie) un atelier gratuit pentru copii cu vârsta cuprinsă între 9-12 ani, la Muzeul ASTRA Sibiu, ateliere în care copiii au construit căsuțe de păsări, inspirându-se din expoziția prezentă.

Căsuțele de păsărele din prima ediție, noiembrie 2014, pot fi încă vizitate în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității București.

 

 

 

 

 

Calendar evenimente viitoare De-a arhitectura 

 

1 iunie 2016

Ateliere desen - propunere vitrină magazin, AFI Cotroceni, București

 

3 iunie 2016

„De-a siguranța rutieră în orașul meu”, București, Atelier De-a Arhitectura și Goodyear

 

4 iunie 2016

Atelier „Case Ciripite”, Muzeul în aer liber din Pădurea Dumbrava, Sibiu

 

7 iunie 2016

Expoziție final de an - De-a Arhitectura, Aula Universității Transilvania, Brașov

 

12 iunie 2016

De-a Arhitectura participă la Brașov Heroes, Brașov

 

13-24 iunie 2016

Expoziție final de an - De-a Arhitectura, AFI Cotroceni, București

 

14 iunie 2016

Expoziție final de an - De-a Arhitectura, Sala de sport a Școlii Gimnaziale din Cristian, județul Brașov

 

16 iunie 2016

Expoziție final de an - De-a Arhitectura, Constanța

 

16 iunie 2016

Atelier „Labirintul de ațe”, Ludoteca Apolodor (Biblioteca Națională a României), București

 

17 iunie 2016

Expoziție final de an - De-a Arhitectura, Cluj-Napoca

 

18 iunie 2016

Expoziție final de an - De-a Arhitectura, Maramureș

 

23 iunie 2016

Atelier „Strada animalelor”, Ludoteca Apolodor (Biblioteca Națională a României), București

 

24 iunie 2016

Expoziție final de an - De-a Arhitectura, Maramureș

 

24 iunie 2016

Atelier „Căsuțe de păsărele – tehnica papier-mâché”, Noaptea Institutelor Culturale, ICR, București

 

 

 

 

 

De-a arhitectura în mai

De-a arhitectura Povestită 2016

 

4.037 de copii din clasele primare și gimnaziale au participat în perioada 2013-2016 la conferințele de arhitectură „De-a arhitectura Povestită”. Proiectul a fost dezvoltat de Asociația De-a Arhitectura și a fost susținut încă de la început de YTONG, brand german de zidărie premium. În acest an conferințele au avut loc în București, Brașov, Sibiu și Timișoara.

 

 

Atelier de Scenografie în săptămâna „Școala Altfel”

 

În cadrul săptămânii „Școala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a avut loc, la Școala Gimnazială Nr. 88, atelierul de scenografie al Asociației De-a Arhitectura, susținut de Digital Spirit. Personajul central al atelierului a fost Apolodor, pinguinul călător. A îndrumat arh. Mădălina Bold, alături de voluntarele arh. Patricia Erimescu și stud. arh. Anisia Mouhamed.

 

 

Atelier De-a siguranța rutieră în orașul meu

 

Pe 20 aprilie, în cadrul săptămânii „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, a avut loc un nou atelier din programul „Goodyear pentru siguranța celor mici”, un parteneriat Goodyear Dunlop Tires România și De-a Arhitectura. Arhitecta Ioana Rizea a îndrumat atelierul de la Școala Gimnazială „Sfântul Silvestru” alături de pilotul de curse Andrei Mitrașcă.

 

 

Atelier FPSE

 

Pe 20 mai, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE), Universitatea Bucureşti, la invitația prof. univ. dr. Cătălina Ulrich, directorul departamentului Științele Educației, Asociația De-a Arhitectura a desfășurat un exercițiu foarte potrivit ca demonstrație de abordare transdisciplinară, cu resurse care sunt la îndemână, din mediul care ne înconjoară: Cât de mare este un copac? Ideea atelierului este a lui András  Cseh, un coleg din Ungaria, care ne-a prezentat acest atelier în prima ediție a conferinței De-a arhitectura TALKS.

 

 

Expoziții De-a Arhitectura în toată țara

 

Se simte iz de vacanță! Însă înainte de aceasta, prezentăm ce am realizat în anul școlar 2015-2016. Așa că până la final de iunie vă așteptăm în toată țara la expozițiile copiilor din clasele a III-a și a IV-a care au urmat cursul „De-a arhitectura în orașul meu” și a celor din clasele 0-I-II care au urmat cursul  „De-a arhitectura MINI”.

 

Redirecționează 20%

 

Eşti administratorul unei companii imobiliare, al unei firme de materiale de construcţii, al unui birou de arhitectură şi nu numai? În iunie/iulie poţi redirecţiona 20% din impozitul pe profit al semestrului II către Asociaţia De-a Arhitectura. De ce? Pentru a susţine educaţia micilor cetăţeni ai oraşelor noastre. Copiii care înţeleg mediul în care trăiesc şi procesele care îl transformă devin cetăţenii responsabili şi activi de mâine!

 

Voluntarii De-a arhitectura: Constanța-Brăila

 

[...] până la rezultatele de perspectivă este foarte important faptul că acești copii implicați în programul «De-a arhitectura în orașul meu» sunt foarte încântați de derularea acestei activități, sunt activi atât în cadrul orelor cât și în afara școlii, povestind prietenilor, familiei, despre interesul și grijă pe care trebuie să le acordăm spațiului public, problemelor comunității, conturând opinii în rândul adulților, cei care pot, într-un mod sau altul, să influențeze dezvoltarea orașului. Sau, dacă nu o vor face acești adulți, copiii de astăzi, adulții de mâine, o vor face cu siguranță!” - arh. Irina Filip, clasa a IV-a, Școală Gimnazială Nr. 17, Constanța

 

 

De-a arhitectura MINI” la Sibiu

 

„De-a arhitectura MINI” a ajuns începând cu septembrie 2015 și în școlile sibiene. Două clase a II-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” explorează alături de doamnele profesoare Renate Golumbovici și Lidia Mihu lumi fantastice pline de personaje și plante grozave.

În fiecare săptămână mânuțele copiilor din cele două clase desenează, bricolează căsuțe, grădini, gospodării, orășele pentru personaje simpatice.

 

 

Semimaraton Sibiu - donațiile continuă

 

Dragi alergători și susținători, vă mulțumim că sunteți alături de noi! Am reusit să strângem 78% din suma propusă, adică 7307,20 lei. 360 de copii din Sibiu vor studia gratuit cursurile de educație de arhitectură și mediu construit în anul școlar 2016-2017.

Donațiile sunt încă deschise până pe 1 iulie. Mai avem nevoie de 2092,80 lei, adică resurse pentru încă aproximativ 100 de copii. Suntem încrezători că vom ajunge la 100%! Pentru a dona orice sumă pentru cauza noastră, vă rugăm să alegeți un alergător din echipa noastră.

 

 

De-a Arhitectura aleargă pe 12 iunie la Brașov Heroes

 

Este pentru prima oară când alergăm la Brașov Heroes, avem 3 ambasadoare minunate și o echipă formată până în prezent din 10 alergători mari și 6 mici care și-au pus încrederea în noi și au ales să alerge una dintre cele 3 curse cu obstacole pentru „De-a arhitectura în orașul meu”. 
Fii alături de noi, și de ei, și ajută-i să strângă fondurile necesare pentru materialele didactice pentru elevii din cele 14 clase din județul Brașov înscrise pentru anul școlar 2016-2017.

 

 

De-a Arhitectura înoată pe 2 iulie la Swimathon

 

Și în acest an De-a Arhitectura participă la Swimathon unde strângem fonduri pentru realizarea a 150 de kit-uri „Școlari în sigurață", un material didactic adresat elevilor care are ca temă siguranța în școală. Avem 4 echipe înscrise (ARHimede 1 și 2, NOD 1 și 2). Donațiile se pot face începând cu 1 iunie. Donează și tu!

 

Recomandarea De-a arhitectura

 

 

 

Romanian Design Week

Vă recomandăm evenimentul „Romanian Design Week” ajuns la a patra ediție, un proiect inițiat de The Institute și organizat în parteneriat cu ING Bank, care a avut vernisajul pe 20 mai și va fi deschis până pe 5 iunie în București. Expoziția centrală este găzduită de Piața Amzei.

Printre designerii și arhitecții selectați se găsesc mulți oameni frumoși cu care și Asociația De-a Arhitectura a colaborat la diverse proiecte. Ne lăudăm și cu membrii asociației care participă la RDW cu proiectele lor principale: la secțiunea Arhitectură & Arhitectură de Interior & Urbanism - Oana Coarfă (Republic of Architects), Eliza Yokina (SYAA) și Vera Marin (Urboteca), iar la secțiunea Design de obiect - Eliza Yokina. 

Romanian Design Week este cel mai important eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România. Este primul proiect dedicat în întregime designului românesc, care se adresează atât publicului larg, cât și profesioniștilor. Printr-un eveniment care are loc anual, Romanian Design Week (RDW) trasează o hartă a evenimentelor și a spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia - arhitectură, grafică, modă, design de obiect. Romanian Design Week caută și promovează proiecte multidisciplinare care pot reprezenta exemple de bune practici pentru colaborările dintre designeri și producători, dintre profesioniștii ce provin din discipline diferite, dintre designeri și distribuitori.” 

 

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA