A+ A A-

Evenimente Fabrica de Pensule , 3 - 10 Mai 2016

 

3  – 10 mai 2016

 

 

 

• SPECTACOLE • APEL DE PROIECTE •
• EXPOZIȚII • ATELIERE •

 

 

 

Spectacole


Közép-Európa Táncszínház (KET): K-FACES
Sala Studio, etajul întâi
vineri, 6 mai, ora 20:00


Parental Ctrl | Linia de producție
Sala Studio, etajul întâi
marți, 10 mai, ora 20:00


Apel de proiecte curatoriale

25 aprilie - 15 mai
 

Atelier

ARTbecedar - ateliere creative pentru copii
în fiecare sâmbătă, începând cu 23 aprilie

Expoziții

Alexandra Crețu | HOME SWEET HOME
Lateral Art Space, etajul întâi
vernisaj: 22 aprilie, ora 18:00
până pe 15 mai 2016


George Crîngașu | ArtefactualPersistence
Superliquidato, etajul trei
până pe 15 mai 2016

 

 

 

 

Spectacole

 

 

 

Közép-Európa Táncszínház (KET): K-FACES


Sala Studio, etajul întâi
vineri, 6 mai, ora 20:00


Compania KET a pornit un proiect unicat, în care dansatorii companiei își încearcă talentul în format “solo” împreună cu un coregraf renumit, cum ar fi: Adrienn Hód, Anna Réti, Gábor Halász sau Attila Kun. Datorită modului specific de creație, observăm cum în aceste spectacole se conturează personalitatea dansatorului ca răspuns la provocările lansate de coregraf, creația celor două personalități artistice intersectându-se într-un singur portret-sketch, cel al spectacolului.

Două solo-uri de dans, cu o pauză de 15 minute între ele.

Domnilor
Creat în colaborare/Cu: Gábor Ivanov
Colaj muzical: László Mádi
Mulțumiri: Csaba Molnár, Mariann Hargitai
Coregrafia: Adrienn Hód
Durata: 30 min
(Spectacolul conține fragmente de text în limba maghiară, cu traducere simultană la cască în limba română)


Metamorfoză
Cu: Adrienn Horváth
Coregrafia: Gábor Halász
Durata: 30 min

 

Mai multe detalii aici

 

 

 

 

Parental Ctrl | Linia de producție


Sala Studio, etajul întâi
marți, 10 mai, ora 20:00

Parental Ctrl este un performance-concert despre generația Y și părinți, despre dependența de tehnologie și evadarea din realitate, despre ruptura inevitabilă dintre generații.
 

Un spectacol de: Ferenc Sinkó
Realizat în colaborare/Cu: kata bodoki-halmen, Kinga Ötvös, Krisztina Sipos
Dramaturg/Asistent de regie: Panna Adorjáni
Muzică originală: bhkata & the blue screen band
Video, lumini, sunet: Attila Almási
Visuals, asistent tehnic: Radu Bogdan
Producător: Kinga Kelemen/GroundFloor Group


Spectacol în limba maghiară, cu subtitrare în limba română/engleză.

Mai multe detalii aici

 

 

 

 

Apel de proiecte

 

 

 

Apel de proiecte curatoriale 2016

 

termen: 15 mai


Fabrica de Pensule își propune să-și extindă programul printr-un nou spațiu de proiecte. Gândit ca o platformă independentă, acest spațiu este dedicat experimentării de noi modele de lucru și de expunere, bazate pe procesualitatea creației artistice într-un nou cadru de referință, diferit de o galerie sau un spațiu de expunere clasic. Prin acest proiect, Fabrica de Pensule caută să ofere un context deschis și să ȋncurajeze colaborările ȋntre programe curatoriale sau proiecte artistice (individuale sau colective), abordări interdisciplinare și colaborări ȋntre artiști, curatori, performeri, operatori culturali etc. Spațiul va funcționa, prin rotație, ca o platformă pentru curatori independenți, ca spațiu de rezidențe pentru artiști și pentru proiecte colaborative inițiate de artiști sau operatori culturali din domenii variate și ca laborator de cercetare artistică.

Lansăm un apel de proiecte, în perioada 25 aprilie – 15 mai 2016, adresat curatorilor interesați de metode și abordări curatoriale inovative, bazate pe cercetarea producției artistice din ultimii zece ani. Proiectele propuse ar trebui centrate pe organizarea unei expoziții de grup (minim 2 artiști, maxim 5) sau a unei serii de evenimente (ateliere, discuții, proiecții de filme, performance etc.) care să implice artiști tineri și care să se desfășoare în perioada 10 iunie – 10 iulie 2016.
 

Mai multe detalii despre spațiul de proiecte, criteriile de selecție și alte informații pentru candidați găsiți aici

 

 

 

Atelier

 

 

 

ARTbecedar - ateliere creative pentru copii

 

Fabrica de Pensule
în fiecare sâmbătă, începând cu 23 aprilie

 

Începând cu acestă primăvară, Fabrica de Pensule continuă programul de ateliere creative pentru copii cu vârste între 6 și 13 ani, prin care aceștia își pot dezvolta creativitatea și se pot familiariza cu câteva noțiuni care țin de abc-ul artei contemporane. 

ARTbecedar este un program dedicat celor mici, în care părinții își pot împlica copiii în activități creative conduse de artiști din Fabrica de Pensule și din comunitatea artistică din jurul acesteia. Copiii au ocazia de a intra în contact cu artiștii și de a învăța de la ei despre diferite tehnici și medii artistice, prin activități practice și jocuri. Fiecare sesiune este condusă de un artist coordonator și un facilitator care ajută la comunicarea grupului și la păstrarea unei dinamici active, prin care toți copiii participă la activități.

Program:
11:00 – 13:00 | 6 - 9 ani
14:00 – 16:00 | 10 - 13 ani7 mai | C de la Colaj cu Maria Balea
înscrieri aici

Al doilea atelier ARTbecedar va fi condus de Maria Balea, care îi învață pe cei mici o tehnică pe care o folosește constant în lucrările ei – colajul. Atelierul îi va introduce pe participanți în câteva curente artistice în care colajul este o practică curentă, iar inspirați de acestea, copiii vor realiza propriile lor interepretări a mai multor lucrări de artă, din colaje de imagini, hârtie și diverse alte materiale. 

Maria Balea (n.1990, Sighetu Marmației) este artist și co-fondator al spațiului și proiectului Superliquidato. Trăiește și lucrează în Cluj-Napoca. Lucrează predominant cu colaje analog și obiecte care adesea sunt construite sculptural. A terminat studiile masterale la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca în 2014 și a prezentat lucrări în expoziții de grup în Melbourne, Australia la Fort Delta, Pavilion Unicredit în București, Aici-Acolo Pop Up Gallery în Cluj Napoca. Mai multe detalii aici

 

 

 

 

Expoziții

 

 

 

Alexandra Crețu | HOME SWEET HOME

 

Lateral Art Space, etajul întâi
vernisaj: vineri, 22 aprilie, ora 18:00
până pe 15 mai 2016

 

”Ce zi specială e azi! Merg pe același drum spre casă, doar că acum e lumină de zi! Totul în jurul meu imi face gâdurile să zboare, așa cum se întâmplă de obicei. Și apoi această fată care trece îmi amintește de Coline. Si apoi, serile de aprilie și noi stând leneș pe canapea, vizionând film după film. Și apoi acea scenă când Sam o întreabă pe Suzy „Deci, ce vrei să fii când vei fii mare?” și ea „Nu știu. Vreau să merg în aventuri, cred. Nu să rămân blocată într-un singur loc”.

Și apoi sunt tot aici, nostalgică din cauza unor înregistrări scurte de relocare, călătorii și multe altele, pe care le-am păstrat de-a lungul anilor. Așa că, desigur, am să tot trec prin ele, din nou şi din nou și am să idealizez totul.”

Alexandra Creţu (n. 1991) este o artistă emergentă care trăieşte și lucrează în Cluj. Iubind locurile ciudate și oamenii cu povești aparte, folosește fotografia ca o modalitate de documentare a experiențelor, de construcție a naraţiunilor și reciclare a amintirilor.

Mai multe detalii aici

 

 

 

George Crîngașu | ArtefactualPersistence

 

Superliquidato, etajul trei
până pe 15 mai 2016

 

Expoziția explorează ideea de arhivare, prezervarea datelor și degradarea iminentă a dispozitivelor de stocare a informațiilor, prezentând artefactele culturale drept structuri prinse în și construite de fluxul de informație. 
Artefactele culturale, fie ele învechite sau curente, dețin semnificație pentru că oferă informații și posibile înțelegeri despre procesele tehnologice, dezvoltarea economică și structura socială, printre alte atribuții.
Termenul ”artefact virtual” a fost utilizat într-o varietate de feluri în discursul științific și public. Inițial, el a făcut referire la diferite obiecte (imagini, interfețe pentru utilizator, modele, prototipuri, animații computaționale, cărți virtuale) ce există în mediile digitale. Însă conceptul din spatele termenului se dezvoltă și se extinde rapid pe măsură ce noi fenomene apar în domeniul virtual.
De exemplu, într-un context antropologic, un strung din secolul XVII, o bucată de faianță sau un televizor constituie o sursă bogată de informații despre perioada și timpul în care au fost realizate și utilizate.


Mai multe detalii aici

 
 
 

 

Ateliere permanente

 

 

Dansul Întreg - atelier de explorare prin mișcare și dans

Cercul Întreg | clădirea din curte

luni de la 20:30 – 22:00

Mai multe detalii aici

 

 

 

Capoeira integrală - curs nou de introducere

Cercul Întreg | clădirea din curte
joi de la 19:00 – 21:00

Mai multe detalii aici

 

 

 

Contact Impro Jam

Sala RAP | etajul doi

joi de la 19:00 – 21:00

Mai multe detalii aici

 

Toques / Țiituri - Introducere în percuție comunitară

Cercul Întreg | clădirea din curte

miercuri de la 19:00 – 21:00

Mai multe detalii aici

 

 

 

Atelier de creație pentru copii cu Cristina Gagiu

Atelier Cristina Gagiu | etajul doi
sâmbătă de la 12:00 – 14:00


Costul unei ședințe este de 30 de lei
Programări la: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
sau 0742 733 901

 

 

 

ABC Performativ

Sala RAP | etajul doi

luni de la 19:00 – 21:00

Mai multe detalii aici

 

 

 

 

Vizitele expozițiilor sunt gratuite și sunt disponibile prin tururi ghidate de luni până vineri între 16:00 - 20:00, iar în weekend pe bază de programare. Pentru grupuri mari, vizitele sunt disponibile pe bază de programare și rezervare cu 48 de ore în avans. Vizitele încep de la etajul întâi.

Pentru rezervări:
+40 727 169 569 / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2016 Fabrica de Pensule, All rights reserved.
Primiți acest email pentru că sunteți pe lista prietenilor Fabricii de Pensule. You are receiving this email because you are on our list of friends of Fabrica de Pensule.

Our mailing address is:

Fabrica de Pensule

59-61 Strada Henri Barbusse, Cluj-Napoca, Cluj County, Romania

Cluj-Napoca 400616

Romania

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA