A+ A A-

Case Ciripite - ediția a II-a

Case Ciripite - ediția a II-a

 

Case Ciripite este o campanie de strângere de fonduri dezvoltată de Asociația De-a arhitectura cu scopul de a susține implementarea cursurilor de arhitectură în școlile de stat și private din România. 16 dintre cei mai renumiți și premiați arhitecți din România au fost invitați în acest an pentru a crea case inedite de păsări. Căsuțele au fost licitate și sunt expuse până pe 13 februarie 2016 în cadrul Galeriei Galateca. Ulterior, acestea vor fi mutate în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA Sibiu.

 

 

Cursurile De-a arhitectura sunt predate în acest an școlar la 3.500 de copii din 140 de clase, din 20 de județe și din capitală. Copiii din clasa pregătitoare până la clasa a VII-a sunt pregătiți de 145 de profesioniști din domeniul arhitecturii și urbanismului. Manualele de arhitectură sunt adaptate vârstei copiilor, deprinderea noțiunilor realizându-se atât printr-o parte teoretică cât și prin una practică – observarea și analiza directă a mediului construit în care trăiesc, ateliere de lucru creative, etc.

Înainte de a fi incluse în expoziție, căsuțele create de cei 16 arhitecți au fost licitate, iar suma strânsă de 22.500 euro va fi folosită pentru finanțarea predării cursurilor de arhitectură în școlile din România. Suntem bucuroase că avem alături mediul privat în acest demers și sperăm să putem introduce aceste cursuri de arhitectură în cât mai multe școli de stat și private.”, a declarat Corina Croitoru, membru fondator al Asociaţiei De-a arhitectura.

Arhitecții care au luat parte la acest proiect sunt: ABRUPTARHITECTURAADNBAA.PLANASTIL,  BOGDAN & VAN BROECKCOOPLANCRAFT’RDSBAEXHIBITLAMALUCIAN CĂLUGARESCURAUM,  SHIFT A+USTUDIO 10MUNU LA UNU și VITAMIN ARCHITECTS.

Căsuțele ciripite au fost achiziționate de: CA IMMOCERESITDURAZIVFPSEGALATECAGREENTEK,  INGMAGIC HOLIDAYOARRUUKKISIMBIOSINIATSTAR EAST PETUARVELUXVERANDA.

Parteneri Case Ciripite: ING, Antonescu PR & Consulting, Societatea Ornitologică Română (SOR), Galateca.

 

 

 

 

Profesioniștii: Cătălina Ulrich

 

Invitată la rubrica Profesioniştii o avem pe doamna Cătălina Ulrich, profesor universitar doctor ce conduce Departamentul de Ştiinţele Educaţiei al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Bucureşti și unul dintre cei mai vechi (şi constanţi) parteneri ai De-a arhitectura. Vă îndemnăm să citiți gândurile pe care ni le-a împărtășit Cătălina.

 

 

Ambasador De-a arhitectura: Raluca Antonescu

 

Raluca este alături de Asociația De-a arhitectura încă din 2013 implicându-se în crearea și consolidarea imaginii acesteia, ghidându-ne cu multă încredere și optimism. De anul acesta Raluca Antonescu este unul dintre Ambasadorii De-a arhitectura.

 

 

Ambasador De-a arhitectura: Camelia Săvoiu

 

Camelia este alături de Asociația De-a arhitectura încă din 2014, inițial făcând parte din mediul business, apoi trecând „granița” și fiind parte din echipă. De anul acesta Camelia Săvoiu este unul dintre Ambasadorii De-a arhitectura.

 

 

2% din impozitul pe venit

 

Codul Fiscal pune la dispoziţia contribuabililor mecanismul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2015 către o organizaţie non-profit.

De-a arhitectura dezvoltă constant proiecte noi. Ne extindem portofoliul de cursuri pentru a acoperi toate clasele primare şi gimnaziul. Ne bazăm pe ajutorul vostru în acest sens – ceva bani ne oferă răgaz pentru gândirea, realizarea şi testarea noilor noastre programe.

 

Înscrieri clase 2016-2017

 

Continuăm procesul de înscriere a claselor în programele De-a arhitectura până pe 20 martie 2016. Mai avem 37 locuri pentru clasele care vor să urmeze cursul „De-a arhitectura în oraşul meu” în 2016-2017. Vă așteptăm să vă înscrieți!

 

 

Galateca, partener Case Ciripite

 

De doi ani Galateca ne este partener și a găzduit cele două ediții ale expoziției de creație Case Ciripite. Daniela Filip, curator al Galeriei de Artă Contemporană Galateca, ne povestește cum a început istoria acesteia, o galerie multidisciplinară de artă și design, un spațiu viu și modern, ce poartă semnătura arhitectului Radu Teacă, situată în inima Bucureștiului într-o clădire istorică, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I“.

 

 

Voluntarii De-a arhitectura: Brașov-Covasna

 

Cursul „De-a arhitectura în orașul meu” este prezent din toamna anului 2013 atât în județul Brașov, cât și în județul Covasna. În anul școlar 2015-2016 avem 10 clase care urmează acest curs opțional.

Arhitecta Ioana Aldea ne povestește despre activitatea ei la clasa a IV-a din Școala Gimnazială nr. 6 „Iacob Mureșianu”, Brașov, iar arhitecta Alina Mihaela Rudei ne împărtășește din activitatea desfășurată la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe (județul Covasna). 

 

 

III Encuentro Internacional de Educacion en Arquitectura para la infancia y la juventud

 

Între 16 şi 17 ianuarie De-a arhitectura a avut onoarea să fie invitată să îşi prezinte proiectele la a treia ediţie a „Encuentro Internacional de Educación en Arquitectura para la infancia y la juventud”, varianta spaniolă a De-a arhitectura Talks, care a fost găzduită de Auditoriul Sabatini al Muzeului Național Regina Sofia în Madrid, Spania.

 

Evenimente De-a arhitectura în februarie

 

6 februarie 2016
11:00-13:00

Atelier De-a Casele Ciripite, Galeria Galateca, 8-11 ani

 

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA