A+ A A-

Doza De-a Arhitectura - noiembrie 2015

 

SCOLARII IN SIGURANTã

 

Proiect inițiat de De-a arhitectura care își propune să acopere, prin mijloace educaţionale, nevoia societăţii de a fi mai conştientă în privinţa pregătirii pentru siguranţa în caz de dezastre (incendiu, cutremur).

Ca urmare a tragediei din Clubul Colectiv am pornit un proiect nou împreună cu o serie de voluntari De-a arhitectura care au răspuns pozitiv chemării noastre și care și-au dorit să canalizeze într-un mod constructiv emoțiile și sentimentele generate de ce s-a întâmplat în octombrie.

Sâmbătă, pe 21 noiembrie, a avut loc prima întâlnire de „brainstorming” unde am discutat despre obiectivele proiectului, despre activităţile care trebuie întreprinse, despre roluri şi echipă, am făcut un calendar şi am vorbit despre buget. 

Obiectivul proiectului este acela de a acoperi, prin mijloace educaţionale, nevoia societăţii de a fi mai conştientă în privinţa pregătirii pentru siguranţa în caz de dezastre (incendiu, cutremur). Ne dorim să avem încredere în ceilalţi şi în instituţii, dar dincolo de asta este o datorie personală aceea de a avea grijă de noi. E nevoie ca fiecare dintre membrii societăţii să aibă informaţiile de bază pentru propria siguranţă, precum şi pentru siguranţa celor din jur. 

Deocamdată lucrăm voluntar, dar sperăm să găsim cât mai repede un sponsor puternic, conştient de impactul social uriaş al unui astfel de proiect, care să contribuie la atingerea rezultatelor pe care ni le-am propus.

Vă ținem la curent cu ce urmează!

 

Detalii aici

2d62448f 1769 43e9 946d fd8edbd6f371

De-a arhitectura Talks

În noiembrie a avut loc ediția a doua a conferinței internaționale „Întâlnirile De-a arhitectura/De-a Arhitectura Talks” la care au participat 11 specialiști în educație de arhitectură pentru copii, toţi membrii ai grupului de lucru „Arhitectura și copiii” ai UIA – Uniunea Internațională a Arhitecților.

 

Detalii Aici

Atelier la UrbanEye

De-a arhitectura a organizat în noiembrie în cadrul Festivalului de film UrbanEye, ca parte a Anualei de Arhitectură București și cu sprjinul OAR București și AFCN, un atelier pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. Atelierul a pornit de la tema festivalului, iar printre subiectele principale de gândire a avut: filme, desene animate, jocuri, povești și arhitectură.

 

Detalii Aici

Atelier la „Case-n casă”

La lansarea cărții-obiect „Case-n casă” a Atelierului de Creativitate a MNȚR a avut loc atelierul De-a arhitectura dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani care le-a propus acestora construirea unor căsuțe pornind de la un citat din carte: „Orice casă are adevărata temelie nu piatra, ci o idee și o nevoie”.

 

Detalii Aici

Voluntarii De-a arhitectura: București-Muntenia

„Motivația mea pentru a mă implica în acest proiect a fost, pe lângă dorința de a forma copii și de a-mi exersa capacitatea de a le transmite cunoștințele mele despre arhitectură, și dorința de a învăța cum să vorbesc cu ei, cum să le captez atenția și să pot explica ceea ce știu pe înțelesul lor.” - Andreea Caragheorgheopol, arhitect voluntar „De-a arhitectura în orașul meu”, clasa a IV-a, Școala Gimnazială Nr. 131, București.

 

Detalii Aici

Greentek crește județul Iași

Compania Greentek LED Lighting este partenerul nostru pentru anul şcolar 2015-2016 care ne sprijină pentru a creşte împreună localităţi din judeţul Iași. Fondurile pe care le pun la dispoziţia cursului pentru şcolari sprijină activitatea a 113 elevi. Mulțumim!

 

Detalii Aici

Ghidul pozneț de cultură

În noiembrie încheiem colaborarea cu Asociația Câte-n lună și-n mansardă pentru revista „Ghidul pozneț de cultură”, revistă culturală dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani.

În numărul din noiembrie puteți citi articolul De-a arhitectura despre „Vise arhitecturale”.

 

Răsfoiți revista online aici

Întâlnirea Programului de lucru internațional „Arhitectura și copiii” al UIA

Între 5 şi 6 noiembrie 2015, Casa Mincu, sediul OAR, a găzduit pentru prima dată întâlnirea Programului de lucru al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor (UIA), „Arhitectura şi copiii”. Acest grup, care reuneşte reprezentanţii arhitecţilor din întreaga lume, implicaţi în proiecte dedicate educaţiei de arhitectură şi mediu construit pentru copii, are ca scop promovarea acestui domeniu şi schimbul de bune practici.

 

Detalii Aici

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA