A+ A A-

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional - Lansarea proiectului Linii arhitecturale tradiționale -TradARH

banner

Proiectul Linii arhitecturale tradiționale – TradARH, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în perioada 5 octombrie – 15 noiembrie 2015, este implementat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în parteneriat cu Asociația Sinaptica din București și Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania. Proiectul beneficiază de sprijin și din partea Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.

 

 

Scopul proiectului este îmbunățirea abordărilor în proiectarea arhitecturală folosind resurse tehnologice și de design tradiționale. Pentru aceasta se urmărește:

a) Sprijinirea lansării profesionale a tinerilor arhitecți și

b) Îmbunătățirea abordărilor autorităților publice locale în autorizarea intervențiilor urbanistice.

 

Proiectul se adresează arhitecților, salariaților din administraţia publică cu atribuții în domeniul urbanismului și persoanelor interesate de dezvoltarea unor proiecte imobiliare. Pe durata proiectului va fi realizată o bibliotecă digitală cu cel puțin 60 de elemente decorative și de amenajare a spațiului, utilizate în arhitectura tradițională. Aceste elemente, specifice arhitecturii vernaculare de pe teritoriul județului Sălaj, vor fi disponibile arhitecților și publicului larg pentru descărcare și utilizare în proiectarea de arhitectură.

 

Până la terminarea proiectului vor fi organizate și două ateliere de lucru, pentru 20 de participanți, în cadrul cărora vor fi abordate subiecte referitoare la includerea decorațiunilor arhitecturale tradiționale în proiectele contemporante și la transferarea regulilor tradiționale de ocupare a spațiului construit în abordările de urbanism contemporane.

 

Pentru mai multe informații despre proiect și despre patrimoniul cultural al județului Sălaj vizitați http://www.sinaptica.ro/proiecte/linii-arhitecturale-traditionale. Pentru noutăți în timp real, vă invităm să acordați “Like”/”Îmi place” paginii Facebook https://www.facebook.com/tradarh.

 

Contact: Pîrvu IONICĂ, manager de proiect, Asociaţia Sinaptica, tel. 0723.99.66.57, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." class="western" data-cke-saved-href="mailto:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

banner2

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA