A+ A A-

Conferinţa RICS România în Cluj: Standarde Internaţionale de Măsurare & Planificarea urbanistică în România – proces dinamic

rics-romania

Vă invităm să participaţi la Conferinţa RICS România în Cluj:  Standarde Internaţionale de Măsurare & Planificarea urbanistică în România – proces dinamic


Joi 6 iunie 2013, de la 09.30 (cu sosire de la ora 09.00)

HOTEL RAMADA CLUJ, Calea Turzii nr. 43-49, Cluj-Napoca.

Sala de conferinţe "FERDINAND"  
 

RICS România anunţă organizarea unei Conferinţe de o jumătate de zi în Cluj-Napoca referitoare la două subiecte de mare interes: Standarde Internaţionale de Măsurare & Planificarea urbanistică în România – cu particularităţi legate de municipiul Cluj-Napoca.

 

Partea 1 - Standarde Internaţionale de Măsurare

Măsurarea proprietăţilor imobiliare este fundamentală în toate aspectele profesiei de expert imobiliar, chiar dacă nu există un standard unic de măsurare la nivel internaţional. O prezentare şi discuţii în panel, conduse de către speaker-ul invitat Ken Creighton FRICS - Director of Professional Standards la RICS, va trata oportunitatea stabilirii unor Standarde internaţionale unitare de măsurare, având în vedere preocupările şi rezultatele apărute într-o lume din ce in ce mai globalizată, prin comparaţie cu practica curentă de adoptare a unor standard locale.

Un exemplu de problemă existent în practica curentă se referă la modul în care se calculează suprafaţa închiriabilă pentru un nivel (într-o clădire de birouri sau spaţiu comercial sau hotel sau ansamblu rezidenţial etc). În Spania de exemplu suprafaţa pe nivel se măsoară incluzând piscinele exterioare; în anumite zone din Orientul apropiat se pot include numărul maxim de etaje ipotetice care s-ar putea construi pe fundaţiile existente, în timp ce în Australia măsurătorile include spaţiile exterioare de parcare, chiar dacă ele nu sunt fizic incluse în proprietatea respectivă.

Acest sistem unitar de măsurători intenţionează să soluţioneze problemele existente prin dezvoltarea şi implementarea unui set de standarde internaţionale bazate pe principii coerente şi aplicabile global, sistem care urmează să fie adoptat de către toate ţările la nivel internaţional. Acţiunile necesare şi detaliile care susţin această iniţiativă vor fi prezentate şi dezbătute astfel încât să fie identificate rezultatele pozitive urmărite.


Partea 2 – Planificarea Urbanistică

În cea de a doua parte a Conferinţei va fi examinată necesitatea unui proces dinamic a planificării urbanistice ca o alternativă la procesul “static” existent în prezent, sistem care se aplică la Planificarea urbanistică a municipiilor din România până acum. Prezentarea va conţine o vedere de ansamblu asupra noilor instrumente în planificarea urbanistică în SUA şi relaţiile intrinsece care trebuie să existe între Dezvoltările imobiliare şi Planificarea urbanistică, luând în considerare cazul concret al planificării urbanistice în municipiul Cluj-Napoca ca tema propusă pentru dezbatere în cadrul unui panel de profesionişti în încercarea de a ilustra principalele aspecte şi implicaţii.

Această parte a Conferinţei va fi coordonată de către dl. Dr. arh. Mircea Enache, arhitect şi urbanist, Preşedinte al EMI Systems, Inc (Washington) şi EMI Invest, SRL (Braşov), Director al Centrului de Excelenţă în proiectare ”Ion Mincu” (Bucureşti).

 
Acest eveniment este de importanţă deosebită atât pentru toţi profesioniştii din domeniul evaluării de proprietăţi imobiliare, închiriere sau vânzare sau management de proprietăţi imobiliare, cât şi pentru arhitecţi şi proiectanţi.


Când va avea loc:

În condiţiile în care locurile sunt limitate, vă rugăm să vă înregistraţi prin completarea formularului on-line până în data de 27 mai 2013 urmând adresa link (vă rugăm să completaţi toate câmpurile formularului ataşat dacă doriţi să faceţi plata prin card bancar).


Taxa de participare:
- RON 150 (incl. VAT) for RICS members
- RON 180 (incl. VAT) for non-members


Taxa de participare se poate plăti prin transfer bancar la datele de mai jos:

Name of the account holder: RICS INTERNATIONAL LIMITED
Bank name: ING Bank N.V Amsterdam
Arenberg International Agency
Bank address: Bucharest Branch
11-13 Kiseleff Avenue
IBAN RO 93 INGB0001008501998910
SWIFT INGBROBU

Please quote your Name and RICS Membership Number (if applicable) when making payment

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA