A+ A A-

Conferința Arhitectura și banii

 

Sâmbătă, 2 martie 2013, Hotel Timişoara, 10.00 – 16.00, acces liber

 

În contextul evoluției economiei globale, piața construcțiilor şi, odată cu ea, piața serviciilor de arhitectură s-au modificat substanțial. Între 2008 şi 2012, în România, acestea s-au contractat cu jumătate din valoarea iniţială. Însă, dincolo de contractarea sau expansiunea acestui domeniu, în ecosistemul financiar se află valoarea generată sau irosită în exercitarea zilnică a profesiei de arhitect. Cuantumul potenţial sau real al pieţei serviciilor de arhitectură depinde de ceea ce cred investitorul şi clientul, pe de o parte, şi administraţia publică, pe de alta, că merită investit în arhitectură. Măsura în care permitem arhitecturii să genereze plusvaloare depinde de locul pe care i-l acordăm pe scara de valori comună şi de rezultatul urmărit: creşterea profitului, creşterea calităţii vieţii, creşterea productivităţii angajaţilor, diminuarea costurilor pe termen lung, salvarea mediului, educaţia copiilor, valorificarea patrimoniului natural şi construit. Despre valoarea adăugată pe care o poate genera arhitectura, despre efortul necesar în acest sens şi rezultatul dorit vă invităm să discutăm în cadrul conferinţei profesionale "Arhitectura şi banii", alături de invitaţii noştri: 

 

arh. Şerban Sturdza, Bucureşti 

Profesează ca arhitect în Bucureşti şi este vicepreşedinte al O.A.R. din 2010. Este membru fondator al Ordinului Arhitecţilor din România (2001) şi preşedinte al acestei organizaţii în perioada 2001 - 2010. A fost preşedintele Uniunii Arhitecţilor din România între anii 1999 - 2002 şi preşedintele Forumului Arhitecţilor din Regiunea Mării Negre în perioada 2010 - 2011. De asemenea, este vicepreşedintele Fundaţiei Pro Patrimonio România. Crede cu tărie în dreptul oamenilor la arhitectură şi peisaj, la fel ca la sănătate şi justiţie. Susţine realizarea Centrului de cultură urbană şi peisaj din România şi a reţelei naţionale de ateliere de tehnologii tradiţionale în construcţii şi arhitectură.

 

Ioana Iordache, Bucureşti

De profesie inginer hidroenergetician, actualmente antreprenor cu masterat în administrarea afacerilor, lucrând într-un domeniu extrem de creativ, publicitate, pasionată de frumos, în orice formă.

 

arh. Klara L. Veer, arhitect Cluj-Napoca 

După șapte ani de activitate, va povesti despre proiectul care i-a scurtat anul sabatic și despre ce înseamnă să faci designul bucatariei unei familii de 45 de persoane. Majoritatea artiști.

 

Miki Branişte, Fabrica de pensule, Cluj-Napoca

Este manager cultural, președintă a Asociației ColectivA și directoare a Festivalului Temps D’Images. Este interesată de artă ca factor de dezvoltare al comunității în care activează. Preocupată de transformările economice și social-politice care traversează societatea globală, se implică în proiecte culturale alături de artiști inspirați de imaginea timpului nostru.

 

Cristian Rusu, Fabrica de pensule, Cluj-Napoca

Este scenograf și artist vizual, asistent universitar doctorand al UBB Cluj.Cercetarea sa ca artist vizual dezbate critic interacțiunea dintre ideologie, estetică și sensibilitate în spațiul public.

 

 conferinta balul arh 2013

 

arh. Vlad Gaivoronschi, Timişoara

Preşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Timiş – Caraș Severin din 2010 și conferenţiar dr. arh. în cadrul Facultăţii de Arhitectură al UPT Timiş din 1990. Reprezintă România în cadrul Professional Practice Commission al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor (U.I.A.) din anul 2008.

 

Ovidiu Şandor, Modatim CBC, Timişoara

Dezvoltator al City Business Centre, Timișoara și co-dezvoltator al The Office, Cluj-Napoca. Dincolo de mediul de afaceri, Ovidiu este implicat și în viața economico-socială a orașului prin participarea activă atat în Advisory Board-ul de pe lângă Primăria Timișoara, cât și prin variile sale proiecte de sprijinire a tinerilor antreprenori sau de încurajare a vieții culturale. Ovidiu este și membru în board-ul local al organizației Salvați Copiii, organizație pe care o sprijină de mai multă vreme, dar și în Advisory Board-ul GRASP.

 

prof. univ. dr. Vintilă Mihăilescu, antropolog, Bucureşti

Vintilă Mihăilescu este doctor în psihologie și profesor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), coordonator al programului de master în antropologie și șef de catedră.A fost visiting professor la numeroase universități și centre de studii avansate din Franța, Elveția, Germania, Belgia, Canada, Ungaria și Bulgaria. Director general al Muzeului Țăranului Român (2005-2010). În 1990 a inițiat organizarea Societății de Antropologie Culturală din Romania, al cărei președinte a fost între 1994 și 2000. Din 1998 este colaborator permanent la revista Dilema Veche, unde deține rubrica Socio-hai-hui.

  

 

 

 

 

Conferinţa este un eveniment în cadrul Balul Arhitecţilor din România, al cărui program complet îl puteţi găsi aici.

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA