A+ A A-
Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) este partener strategic al Asociaţiei De-a Arhitectura.
Serie de ateliere „De-a arhitectura în camera mea” la Braşov
Seria de ateliere a început, însă mai avem locuri pentru cei care doresc să se înscrie până pe 21 mai 2019.

Aflaţi într-un moment de profunde schimbări, perioada de preadolescenţă, copiii simt nevoia schimbării camerei în care locuiesc. Aşa cum hainele nu le mai sunt potrivite ca dimensiuni, aşa cum au renunţat la multe din jucăriile din prima copilărie, acum este nevoie să îşi adapteze şi spaţiul noii lor personalităţi, să îşi amenajeze camera după gustul, visele şi gândurile lor.

Echipa din Braşov a Asociaţiei De-a Arhitectura vă invită la o serie de 4 ateliere „De-a arhitectura în camera mea” dedicate copiilor de 9-13 ani, ce vor avea loc miercurea, de la 17:00 la 19:00, la Galeria Ora0, Strada de Mijloc, nr. 133, Braşov, începând cu 22 mai. În cadrul acestor ateliere-concurs, copiii vor ilustra pe machete viziunea lor despre camera ideală, fiind inspirați de arhitecții din echipa De-a arhitectura și de Ghidul De-a arhitectura în camera mea.

Filmele de prezentare a machetelor rezultate în urma seriei de ateliere vor intra în jurizare, iar pe 11 iulie 2019 vom anunța câștigătorul premiului în valoare de 2800 lei în cadrul Galei de premiere de la București.

Înscrierile la ateliere se fac în limita a 6 locuri prin formularul de aici. Costul seriei de 4 ateliere este de 240 lei (60 lei/ședință) şi se achită integral înainte de prima ședință. Pentru mai multe detalii ne puteţi contacta pe adresa: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
" target="_blank" rel="noopener noreferrer" style="mso-line-height-rule: exactly; -ms-text-size-adjust: 100%; -webkit-text-size-adjust: 100%; color: #00b7ff; font-weight: normal; text-decoration: underline;">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..

Despre proiectul „De-a arhitectura în camera mea” puteţi să citiţi aici.  

Vă aşteptăm înscrierile!

Detalii aici


This email was sent to Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Asociaţia De-a Arhitectura · Str. Sergent Dumitru Matei, Nr. 6, Sector 2 · Bucureşti 020321 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp
Read more...

Vineri 7 decembrie, ora 17, se deschide Volta Cluj, un nou showroom cu corpuri de iluminat.

Echipa Volta activează în domeniul iluminatului interior și exterior de 10 ani.

"Gamele inedite de candelabre, veioze, lampadare, aplice, pendule pot fi achiziționate pe loc, dar pot fi aduse și la comandă, din cataloage de profil.

Veți găsi la noi și o multitudine de materiale pentru instalații electrice: prize și întrerupătoare, într-o diversitate de culori și texturi, cabluri și accesorii cu design deosebit.

Și pentru ca celor de la Volta le place inovația toate cele enumerate mai sus pot fi integrate în cel mai nou și inedit concept propus: Casa Inteligentă!"

Echipa de specialiști de la showroom-ul Volta Cluj, poate prelua solicitările legate de proiecte de iluminat complexe, ale unor spații de tip comercial, industrial sau rezidențial.

SHOWROOM VOLTA CLUJ - CALEA TURZII nr. 239.

Volta vă așteaptă cu surprize, discount-uri și programe de fidelizare!

Read more...

27.11.2018 Pe 28 noiembrie 2018, la ora 17:30, Asociaţia De-a Arhitectura vă invită la expoziţia eveniment „Oraşul şi profesiile mediului construit” cu ocazia încheierii proiectului cu acelaşi nume organizat de asociaţie la început de noiembrie şi realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive (Proedus) şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM).
 
Expoziţia interactivă ce va avea loc în sala „Galeria arhitecţilor români creatori de patrimoniu” din Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din Bucureşti este un prilej de admirat lucrările liceenilor ce au participat la cele 16 ateliere gratuite care le-au fost dedicate, dar şi o oportunitate de a socializa şi a continua joaca serioasă despre şi cu oraşul. 
 
De asemenea, expoziţia „Oraşul şi profesiile mediului construit” este şi un eveniment de lansare a unei publicaţii care poate constitui inspiraţie pentru cadre didactice ce doresc să folosească mediul construit drept resursă educaţională.
 
„Oraşul şi profesiile mediului construit” este un proiect organizat în perioada 20 octombrie - 30 noiembrie 2018 de Asociaţia De-a Arhitectura în parteneriat cu Proedus şi UAUIM. Proiectul şi-a propus să trezească interesul şi să focalizeze atenţia liceenilor asupra oraşului şi să ofere metode de lucru testate deja care pot fi ulterior folosite de profesori, organizaţii non-guvernamentale, autorităţi publice locale, pentru ca mediul construit să fie obiect de studiu şi de reflecţie şi pentru ca perspectiva liceenilor asupra mediului construit să conteze.
 
Cele 16 ateliere gratuite din sfera dezvoltării urbane şi a mediului construit, susţinute de profesionişti din domeniu (arhitecţi şi urbanişti), pentru liceeni din Bucureşti din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, au fost organizate la final de săptămână, câte 4 în paralel, pe 3-4 noiembrie 2018 şi pe 1011 noiembrie 2018, la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM). Acestea s-au derulat în baza unor materiale educaţionale scrise de specialişti din reţeaua De-a arhitectura, special create sau adaptate din curricula programelor derulate de către asociaţie în ultimii 7 ani.
 
Proiectul a îmbunătăţit nivelul de înţelegere al tinerilor privind procesul de dezvoltare urbană şi rolul locuitorilor în acest proces, a dezvoltat spiritul critic al liceenilor privind mediul construit din Bucureşti şi a oferit informaţii despre profesiile conexe.
 
Creşterea calităţii vieţii urbane este un deziderat la care trebuie să contribuie toţi actorii dezvoltării, administraţia publică locală, mediul de afaceri, mediul educaţional, locuitorii, organizaţiile societăţii civile, etc., prin colaborare continuă.

 

Asociaţia De-a Arhitectura este o organizaţie culturală formată din arhitecţi şi cadre didactice care dezvoltă, implementează şi promovează educaţia de arhitectură şi mediu construit pentru publicul larg, în vederea conştientizării şi a cunoaşterii valorilor arhitecturii, design-ului şi ale urbanismului. Programele educaţionale se desfăşoară cu precădere în şcoli sub forma cursurilor opţionale, dar şi în muzee şi în cadrul evenimentelor de arhitectură şi design.
 
Din 2012 până în 2018, programele şi activităţile De-a Arhitectura au ajuns la 20.700 elevi din şcolile de stat, de la ciclul primar la liceu şi la 750 de cadre didactice şi a implicat în desfăşurarea sa peste 600 de arhitecţi voluntari. Aici rezultatele asociaţiei din anul 2017: Raport 2017.
 
Misiunea Asociaţiei De-a Arhitectura Construim prin educaţie. Construcţia noastră creşte când: ⌂ Copiii şi adulţii înţeleg şi iubesc valorile mediul construit şi sunt activi în comunităţile lor. ⌂ Profesioniştii mediului construit se implică, prin educaţie, în societate. ⌂ În educaţie, joaca, experimentul şi creativitatea sunt luate în serios.
 

Read more...

Tehnici de analiză energetică și practici de implementare a clădirilor cu consum de energie aproape zero (nZEB)
Coordonator program postuniversitar: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Programul propus reprezintă o componentă importantă a colaborării Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în cadrul Programului Uniunii Europene pentru cercetare și inovare HORIZON_2020 EC Contract: 649773 - H2020-EE-2014-2015/H2020-EE-2014-3-MarketUptake, cu titlul: Meeting of Energy Professional Skills, cu 3 companii și 8 universități de prestigiu din Europa. Obiectivul principal al proiectului constă în crearea și implementarea (în 11 țări) a unui nou program de educație și formare pentru peste 1800 de ingineri din domeniul energetic/ administratori de clădiri, manageri energetici, manageri de mediu, arhitecti etc. Programul urmărește să asigure cursanților competențe profesionale în următorele aspecte tematice: 1.Reglementări tehnice şi practici actuale de implementare a clădirilor cu consum de energie aproape zero în Romania; 2. Tehnici avansate de modelare și analiză energetică a clădirilor cu consum de energie aproape zero; 3. Estimarea eficienţei economice a soluţiilor tehnice care asigură atingerea performanţei energetice proprie clădirilor de tip nZEB; 4. Încorporarea surselor de energie regenerabilă în nZEB; 5. Materiale și instalatii utilizate în proiectarea nZEB.

Mai multe detalii AICI

Read more...

Manageri energetici pt localitati
Coordonator program postuniversitar: Prof. Dr. Ing. Dan Doru Micu; Dr. Ing. Andrei Ceclan

Scopul cursului: pregătirea cursanţilor în domeniul managementului energetic urban și rural, in vederea atestarii managerilor energetici care asigură managementul energetic pentru localitati (cu peste 20.000 locuitori), denumiţi manageri energetici pentru localităţi (conform Regulamentului de atestare manageri, publicat in MO nr.25/13.01.2015 partea I bis, aprobat prin Decizia nr. 2794/201 din MO nr.25/13.01.2015 partea I). Specializarea Manager energetic pentru localități este prevăzută în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (R.N.C.I.S.) având codul L120220010. Ocupaţii posibile în urma absolvirii conform COR: Manager energetic pentru localități – conform obligațiilor legii 121/2014 cu completările din legea 160/2016 pentru toate localitățile din România care au peste 20.000 de locuitori.

Mai multe detalii gasiti AICI

Read more...
 
Cursul „Şcolari în siguranţă” îşi redeschide înscrierile pentru 30 de clase din ţară
Asociaţia De-a Arhitectura relansează la început de an şcolar înscrierile pentru părinţii şi cadrele didactice care doresc să predea la clasă folosind materialul didactic De-a arhitectura „Şcolari în siguranţă”. Înscrierile vor fi deschise până pe 1 octombrie 2017, pentru 30 de clase, la nivel național. Proiectul va putea fi implementat în anul şcolar 2017-2018, timp de 3 luni, până la sfârșit de februarie 2018.  

Save

Save

Read more...

Sesiune de finanțare de proiecte/programe culturale

Când: 1 - 30 septembrie, ora 17.00

Detalii înscriere: www.afcn.ro

Read more...
Concurs pentru copii creativi şi dibaci: „De-a arhitectura în camera mea” 
În luna mai am lansat alături de partenerii noştri, Duraziv şi Siniat, un nou proiect marca De-a arhitectura: concursul „De-a arhitectura în camera mea” dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani.

„Până acum, părinţii au fost cei care ţi-au aranjat camera.
Ce-ar fi dacă... acum ar fi rândul tău?
Ce-ar fi dacă... ai avea ocazia să-ţi amenajezi camera după gustul, visele, gândurile şi personalitatea ta?
Ce-ar fi dacă... ai avea şi materialele necesare la îndemână să-ţi realizezi acest spaţiu, numai al tău?
Ce-ar fi dacă... ai avea şi un ghid după care să te inspiri, care să te înveţe cum să faci acest lucru posibil?
Prin acest material, Asociaţia De-a Arhitectura îţi oferă nu o soluţie, ci mai multe, o cale pe care dacă o urmezi, îţi vei găsi soluţia personală. Te încurajăm să dai frâu liber imaginaţiei şi te invităm la o aventură pe care suntem siguri că nu o vei uita. O vei povesti prietenilor, îţi vei aminti cu drag de ea când vei fi mare, vei râde de ea tot atunci, dar cu siguranţă vei fi foarte mândru de ea tot timpul.
Aşadar, la treabă!”   

Copiii (cu acordul părinţilor) au ocazia să păşească într-o nouă lume prin intermediul concursului „De-a arhitectura în camera mea”, o lume a arhitecturii şi design-ului de interior. Concursul, ce se desfăşoară până pe 25 iulie 2017, îşi propune să le ofere copiilor un Ghid practic de informaţii şi inspiraţii care să îi ajute să îşi reamenajeze camera. Dacă se simt pregătiţi să îşi „ia camera în mâini” şi să pornească în această aventură, primul pas este să roage unul dintre părinţi să completeze formularul de înscriere în competiţie pentru a putea primi Ghidul practic „De-a arhitectura în camera mea”.

Vă invităm să participaţi la concurs, să daţi sfoară-n ţară şi să îi anunţaţi pe cei care îşi doresc o cameră nouă, creată chiar de ei!

Detalii aici
 
Calendar evenimente viitoare De-a Arhitectura 
an şcolar 2016-2017
Ateliere De-a Arhitectura în Săptămâna Şcoala Altfel 2016-2017, Bucureşti / 3-6 ani, 6-9 ani, 9-12 ani, 12-15 ani, 15-18 ani
an şcolar 2016-2017
Ateliere De-a Arhitectura în Săptămâna Şcoala Altfel 2016-2017, Sibiu, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara / 3-6 ani, 6-9 ani, 9-12 ani, 12-15 ani, 15-18 ani
2, 9, 16, 23, 30 iunie 2017
Atelier De-a Arhitectura... la muzeu, MNAR, Bucureşti / 8+ ani
6 iunie 2017
Expoziţie De-a arhitectura Timişoara, Centrul Multifuncţional Bastion, Timişoara
7 iunie 2017
Expoziţie De-a arhitectura Constanţa, Școala Gimnazială Nr. 10 „Mihail Koiciu”, Școala Gimnazială Nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu”, Constanţa
10 iunie 2017
Atelier „De-a labirintul”, Showroom ClassIN, Bucureşti / 6-9 ani
11 iunie 2017
De-a Arhitectura la Braşov Heroes, Braşov
12-24 iunie 2017
Expoziţie De-a arhitectura Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Bucureşti
13 iunie 2017
Expoziţie De-a arhitectura Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic Cluj, Cluj-Napoca
13 iunie 2017
Expoziţie De-a arhitectura Iaşi - Schitu Duca, Şcoala Schitu Duca, jud. Iaşi
17 iunie 2017
Atelier „De-a zborul în cosmos”, Showroom ClassIN, Bucureşti / 9-12 ani
24 iunie 2017
Atelier „De-a labirintul”, Showroom ClassIN, Bucureşti / 9-12 ani
 
De-a Arhitectura în mai

Fii erou pentru De-a Arhitectura la Braşov Heroes 2017!

Mai sunt 11 zile până pe 11 iunie 2017 când De-a Arhitectura va alerga din nou la Brașov Heroes pentru a transforma în realitate proiectele celor 50 de elevi de gimnaziu și liceu care vor urma cursul „De-a arhitectura în școala mea” în anul școlar 2017-2018, la Brașov și Săcele.

Suntem la jumătatea drumului, avem nevoie de tine pentru a strânge restul de 50% din bugetul necesar proiectului. Fii erou şi donează pentru De-a arhitectura în județul Brașov!

Detalii aici

Prezentare De-a Arhitectura în cadrul Cercului pedagogic al claselor a III-a la Cluj-Napoca

În luna mai, la sfârșitul anului școlar 2016-2017, doamnele învăţătoare Cristina Chifor, Ioana Pop și Reghina Liscan de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca au organizat și găzduit Cercul pedagogic al claselor a III-a, Zona A, Cluj, alături de cadrele didactice ale învățământului primar din școlile din zona centrală a orașului. După o scurtă introducere, echipa De-a arhitectura Cluj-Napoca a prezentat modul de organizare al asociației și scopul și cursurile ei.

Detalii aici

Atelierul furnicuţei la „De-a arhitectura Povestită” în Timișoara

În 2017, Timișoara a găzduit ediția cu numărul cinci a conferințelor „De-a arhitectura Povestită”, pe 11 mai, în sala mare de la Ambasada. „Atelierul furnicuței – povestiri despre arhitectură” a fost tema acestei ediții. Adina Szitar – furnicuța arhitect, le-a vorbit celor aproximativ 65 de copii care au participat la evenimentul din Timişoara. Pentru a asigura gratuitatea programului pentru copii şi a aduce conferinţele şi poveştile arhitecţilor mai aproape de copii, suntem susținuți încă din 2013 de către brandul de origine germană YTONG, căruia îi mulţumim.

Detalii aici
2% pentru Expoziţia de sfârșit de an școlar a copiilor

Pe 25 mai a fost tremenul limită pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit. Mulţumim tuturor celor care prin această redirecţionare au pus umărul la activitatea Asociaţiei De-a Arhitectura şi la susținerea educaţiei de arhitectură! În acest an contribuţiile din 2% vor susține Expoziția de sfârșit de an școlar a copiilor. Adina Rizea, mama Ioanei Rizea (coordonator De-a arhitectura în Bucureşti şi împrejurimi şi arhitect voluntar De-a arhitectura), s-a hotărât să redirecţioneze în acest an 2% către expoziţia copiilor. Mulţumim! 

Detalii aici
Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc
Alina Cristea s-a alăturat ca voluntar al asociaţiei în 2014, fiind unul dintre primii non-arhitecţi îndrumători. În aprilie, la Gala Voluntarilor De-a arhitectura, Alina a primit premiul „Ambasador De-a arhitectura”. Vă invităm să citiţi mai departe şi să aflaţi povestea încă unui voluntar De-a Arhitectura.
Detalii aici
„De-a arhitectura în şcoala mea – Clasa mea de vis!” la conferința internaţională din Edinburgh, Scoţia

Pe 8 și 9 mai 2017, Colegiul de Artă al Universității din Edinburgh a găzduit conferința internațională „Researching with and for children, Place, Pedagogy and Play” la care arh. Brîndușa Raluca Havași a participat şi a prezentat concluziile proiectului „De-a arhitectura în şcoala mea – Clasa mea de vis!”, derulat la Liceul de Arte Plastice din Timișoara în anul școlar 2015-2016, proiect pilot în cadrul programului „De-a arhitectura în școala mea” destinat elevilor de gimnaziu și liceu.

Detalii aici
Atelier „De-a piloții de mașini” la Class'IN

Asociația De-a Arhitectura în parteneriat cu compania Class'IN propune copiilor cu vârste între 6-12 ani seria „De-a visele”, 6 ateliere individuale de arhitectură și design pentru copii, ce se va desfășura în showroom-ul Class'IN din Bucureşti, un spațiu al design-ului de interior. În seria de ateliere „De-a visele” – „De-a piloții de mașini”, „De-a labirintul”, „De-a căsuța de vis”, „De-a zborul în cosmos” – copiii au ocazia să folosească sistemele Makedo și, alături de un carton simplu, să creeze machetele la care au visat. Primul atelier, „De-a piloții de mașini”, a avut loc pe 6 mai.

Detalii aici
Premiile Cuburile de Aur - câştigători

S-au anunţat câştigătorii din 2017 a celei de-a treia ediţii a premiilor Cuburile de Aur, competiție din cadrul programului Uniunii Internaționale a Arhitecților – Arhitectura și Copiii. Între 5 şi 8 aprilie 2017 s-a desfăşurat jurizarea internaţională la Paris. Colega noastră, Mina Sava, preşedinte De-a Arhitectura, a fost în comisia tehnică. Felicitări tuturor participanţilor!

Detalii aici
Recomandarea De-a Arhitectura
Vital Signs București//Bucureşti: Pulsul comunităţii

Vă recomandăm „Vital Signs București”, prima cercetare care colectează date publice din 12 domenii importante ale orașului lansată de Fundația Comunitară București pe 25 mai 2017. Construită pe baza unei metodologii folosite de fundațiile comunitare la nivel internațional, cercetarea surprinde situația calității vieții și identifică nevoi sau oportunități de acțiune în București.

Detalii despre proiect aici. Downloadează raportul aici

Foto: Vital Signs

Detalii aici

Save

Read more...

Conferința inspirațională internațională „NEW CITIES” , Cluj-Napoca, 12 Aprilie 2017, prezentari :

Read more...

 

IMG 8104a

07.04.2017

Pe 1 aprilie 2017 a avut loc la Palatul Universul – Talent Garden din Bucureşti cea de-a treia ediţie a conferinţelor „De-a arhitectura Talks” şi prima ediţie a Galei Voluntarilor De-a arhitectura.

120 de arhitecţi, urbanişti, profesionişti ai mediului construit, alături de cadre didactice, cercetători în ştiinţele educaţiei şi reprezentanţi ai unor companii, toţi interesaţi de educaţia de mediu construit, au fost invitaţi să ia parte la o discuţie între oameni „mari” despre cum se formează, prin arhitectură, cei „mici”, ca buni locuitori ai oraşelor de azi şi de mâine, în cadrul Conferinţei internaţionale De-a arhitectura TALKS III.

Read more...

Ultima zi de înscriere la Conferinta NEW CITIES Cluj- Napoca
The Office Conference Center, 12 aprilie 2017

 

 

NEW CITIES Cluj- Napoca se adresează arhitecților, oamenilor de cultură, constructorilor, urbaniștilor, administrației locale.

Arhitecții cu drept de semnătură, membri OAR, pot participa la conferință fără taxă, în limita locurilor disponibile.
Taxa de participare pentru reprezentanții companiilor comerciale este de 75 de euro.

 

 

Polonia are statut de țară invitată în eveniment și este reprezentată de excelența sa Domnul Marcin Wilczek, ambasador al Poloniei la București și doi arhitecți polonezi de top: Arh. Krzysztof INGARDEN, Ingarden & Ewy Architects și Arh. Oskar GRABCZEWSKI, OVO Grabczewscy Architekci.

Pentru a vedea lista completă a speakerilor în Conferinta, vă invităm să consultați programul NEW CITIES CLUJ- NAPOCA

 

Read more...

Invitatie NEW CITIES Cluj N

Arhitecți recunoscuți internaționali, oameni de cultură, antreprenori vor participa la conferința pe tema ”NEW CITIES Cluj-Napoca”.

Inițiatorii și organizatorii NEW CITIES Iași – Asociația PRO Event și Ordinul Arhitecților din România, Filiala Transilvania vă invită la Conferința Internațională „NEW CITIES” Cluj- Napoca, la The Office, 12 Aprilie 2017

Conferința Internațională „New Cities” abordează o nouă viziune de dezvoltare a orașelor adaptate la provocările urbane contemporane și calitatea vieții în oraș. 

Read more...
Conferinţele De-a arhitectura TALKS şi Gala Voluntarilor De-a arhitectura
Pe 1 aprilie va avea loc în Bucureşti, la Palatul Universul - Talent Garden, a treia ediţie a conferinţelor De-a arhitectura Talks şi prima ediţie a Galei Voluntarilor De-a arhitectura.
Vă invităm pe 1 aprilie, de la ora 13:30, arhitecţi, urbaniști, profesioniști ai mediului construit, alături de cadre didactice, cercetători în științele educației, companii într-o discuție între oameni „mari” despre cum să formăm, prin arhitectură, pe cei „mici”, ca buni locuitori ai oraşelor de azi și de mâine.

Conferinţa De-a arhitectura TALKS, aflată la ediţia a III-a, este o oportunitate de întâlnire directă a unor oameni interesați de educația de arhitectură și mediu construit pentru copii și tineri. Invitați din România, dar și Germania, Finlanda și Japonia vor prezenta motivațiile și experiențele de lucru, exemple de bună practică în contextul definit de politici publice de arhitectură și de educație. Vom înţelege împreună de ce este atât de important să investim cu toţii resurse, creativitate, pasiune, energie, timp, în educaţia în arhitectură.

Gala Voluntarilor De-a arhitectura este un eveniment ce se va desfăşura o dată la cinci ani, iar ediţia acestui an este o premieră absolută. Vom avea ocazia să mulţumim şi să premiem munca arhitecţilor din marea echipă De-a arhitectura, care, săptămână de săptămână, 5 ani de zile, au făcut voluntariat la şcoli sau în activităţile de organizare ale Asociaţiei. Sunt arhitecţii care au pus multă pasiune în joc, multă creativitate, au stimulat copiii să îşi dezvolte imaginaţia, au sădit seminţe ale cunoşterii, care în timp vor înflori.

Invitaţi eveniment:
Junko Taguchi – Atelierul Rocket Arch Design din cadrul Centrului de cercetare avansată în ştiinţă şi tehnologie (RCAST) al Universităţii din Tokyo, Japonia
Jaana Rasanen – Centrul de Informare despre Arhitectură din Finlanda
Angela Million Uttke – Asociaţia JAS – Jugend Architektur Stadt, Germania
Pihla Meskanen – ARKKI, Finlanda
Bogdan Zaim – HOLVER, România
Irina Meiţă şi Ştefan Simion – POSTER, România, despre participarea la programul „De-a Arhitectura Povestită” susţinut de YTONG
Cătălina Ulrich – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti
Brînduşa Raluca Havaşi şi Eugenia Drăgoi-Banciu – „De-a arhitectura în şcoala mea”
Florin Enache, #better, România


Sunt alături de noi la acest eveniment şi le mulţumim:

Parteneri: Ordinul Arhitecților din RomâniaAntonescu PR & Consulting
Sponsori Gold: YTONGHolver Romania
Sponsori Silver: TECON
Detalii aici
 
Calendar evenimente viitoare De-a Arhitectura 
an şcolar 2016-2017
Ateliere De-a Arhitectura în Săptămâna Şcoala Altfel 2016-2017, Bucureşti 
an şcolar 2016-2017
Ateliere De-a Arhitectura în Săptămâna Şcoala Altfel 2016-2017, Sibiu, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara
1 aprilie 2017
De-a arhitectura TALKS şi Gala Voluntarilor De-a arhitectura, Palatul Universul - Talent Garden, Bucureşti
3 aprilie 2017
Atelier „Arhitectură pentru şcoala mea”, Centrul Cultural Reduta, Braşov
7, 14, 21, 28 aprilie 2017
Atelier De-a Arhitectura... la muzeu, MNAR, Bucureşti
 
De-a Arhitectura în martie
Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc
În 2013, Oana s-a alăturat echipei De-a arhitectura şi a coordonat pentru o perioadă activitatea din Timişoara. Extrem de activă şi implicată în foarte multe proiecte şi iniţiative, noi, la De-a arhitectura, ne bucurăm că am putut beneficia de energia şi entuziasmul Oanei măcar pentru puţin timp. Vă invităm să citiţi mai departe şi să aflaţi povestea încă unui voluntar De-a Arhitectura.
Detalii aici
De-a Arhitectura la RetailUnited în Braşov

Pe 10 martie, în Sala Patria din Braşov, am avut plăcerea să participăm ca vorbitori invitați la evenimentul RetailUnited ediția a III-a, organizat de Immochan România. RetailUnited este „o serie de întâlniri-punct-de-plecare spre o cooperare de lungă durată, în care o comunitate de oameni din domenii diverse sondează noi posibilități de a combina afacerile cu spațiul public, comerțul cu dezvoltarea urbană”. De-a Arhitectura a participat în panelul doi, Orașe sustenabile. 

Detalii aici

Activităţi De-a arhitectura în luna martie în cadrul Şcolii Altfel 2016-2017

În martie a avut loc în Bucureşti o serie de ateliere în cadrul săptămânii Şcoala Altfel 2016-2017. Puteţi citi povestea Atelierului de Scenografie de la Şcoala Sf. Andrei şi cea a atelierului Structuri Arhitecturale de la Liceul Teoretic „Jean Monnet”.
De-a lungul întregului an şcolar acceptăm înscrieri în cadrul săptămânii Şcoala Altfel 2016-2017. Clasele interesate se pot înscrie la atelierele De-a arhitectura atât în Bucureşti, cât şi în Sibiu, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara. 

Detalii aici

Am închis înscrierile la Kitul educativ Şcolari în siguranţă

Am închis înscrierile pentru kit-ul educativ De-a Arhitectura „Şcolari în siguranţă”! Înscrierile pentru anul şcolar 2017-2018 pentru acest program se vor relua în perioada septembrie-octombrie 2017. În perioada următoare vom începe să distribuim kit-urile la clasele înscrise şi vom începe implementarea programului.

Detalii aici

2% pentru Expoziţia de sfârșit de an școlar a copiilor

Cu toții susținem educația copiilor noștri în școlile de stat prin impozitele pe care le plătim lună de lună, an de an. Educația în arhitectură, tot în școlile de stat, tot pentru copiii noștri, poate fi însă susținută doar prin redirecțioarea a 2% din impozitul pe venit. În acest an contribuţiile din 2% vor susține Expoziția de sfârșit de an școlar a copiilor, momentul în care ei își prezintă munca de creatori ai orașului ideal. Ioana Aron, arhitect voluntar De-a arhitectura, s-a hotărât să redirecţioneze în acest an 2% către expoziţia copiilor. 

Detalii aici
Căutăm voluntari pentru cursurile De-a arhitectura

Înscrierile pentru arhitecţii voluntari sunt în toi! Avem clase înscrise pentru toate cursurile, iar pentru a oferi asistenţa unui arhitect voluntar, vă invităm să vă înscrieţi deja pentru anul şcolar 2017-2018, dacă vreţi să fiţi aproape de copii şi de cadrele didactice, timp de un an de zile. Căutăm arhitecţi, dar şi arhitecţi de interior, urbanişti, peisagişti, designeri, ingineri, studenţi arhitecţi. Şi, ca să vă inspirăm, aici şi aici găsiţi două materiale mai vechi despre voluntarii De-a arhitectura.

Detalii aici
La jumătatea drumului, întâlnirea îndrumătorilor De-a arhitectura 

Luna aceasta au avut loc două întâlniri ale îndrumătorilor De-a arhitectura din Bucureşti şi împrejurimi, aflați la jumătatea drumului în acest an școlar cu cursurile pentru clasele primare: „De-a arhitectura Mini” şi „De-a arhitectura în orașul meu”. Au participat în total 45 cadre didactice (16) și  arhitecți voluntari (29), mulți veniți în echipa completă în care predau. Pentru noi, echipa De-a arhitectura, a fost o ocazie minunată de a primi din nou reacții la materialele dezvoltate de asociaţie și idei pentru viitor. 

Detalii aici

„De-a arhitectura în şcoala mea” – aplicații pilot în acest an şcolar

Asociația De-a Arhitectura și-a propus să exploreze, cu un nou proiect, felul în care arhitecții pot facilita design-ul participativ pentru îmbunătățirea spațiilor unde elevii își petrec foarte mult timp: spațiile de învățare. Cu sprijinul Fundației Comunitare București, proiectul „De-a arhitectura în şcoala mea” are, în acest an școlar, resurse din programul Mobilizăm Excelența pentru a realiza câteva din visele elevilor din cinci școli bucureștene. Este o ocazie foarte bună de a valida, prin aplicații pilot, un nou scenariu educațional propus de Asociația De-a Arhitectura pentru grupe de vârstă cu care nu am mai lucrat până acum.

Detalii aici

De-a Arhitectura ca studiu de caz

În 2016, De-a Arhitectura a apărut în două publicaţii ca exemplu de inovație în educație sau ca studiu de caz.

Pe de-o parte, ne mândrim cu faptul că programele Asociației De-a Arhitectura sunt analizate de cercetători în domeniul pedagogiei, pe de altă parte, doar împreună cu aceștia, organizațiile non-guvernamentale care fac pionierat în parteneriatul între educația formală și cea informală pot avea recunoașterea atât de necesară pentru a inspira cadrelor didactice încredere.

Detalii aici

SCHOOL + HOSPITAL 2017 în Bucureşti

În octombrie va avea loc la Bucureşti seria de evenimente SCHOOL + HOSPITAL – Bucharest International Forums 2017 despre educație, sănătate și arhitectură, la care va participa şi De-a Arhitectura.

Clasa nu mai este singurul loc în care se pretrece învățarea, în detașamente aliniate și înseriate perfect, pentru o evidență și o uniformitate cazonă. Spațiul mizează pe relația interior-exterior, pe folosirea cât mai frecventă a locurilor în aer liber și pe activități în care participanții sunt protagoniști și nu doar receptori. Iată că școala este un univers în sine, un adevărat fragment de oraș, în sensul existenței tuturor formelor de interacțiune socială din lumea mare.” - arh. Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România

Detalii aici

Sunt alături de noi la De-a arhitectura Talks III şi la Gala Voluntarilor De-a arhitectura

Le mulţumim partenerilor şi sponsorilor că ne-au ales şi că sunt alături de noi la conferinţele De-a arhitectura TALKS şi la Gala Voluntarilor De-a arhitectura! Fără susţinerea acestora lucrurile ar fi fost mult mai dificil de realizat. 

Parteneri: Ordinul Arhitecților din RomâniaAntonescu PR & Consulting
Sponsori Gold: YTONGHolver Romania
Sponsori Silver: TECON
Detalii aici
Recomandarea De-a Arhitectura
Curs: Specificul amenajării mediului rural

Vă recomandăm cursul „Specificul amenajării mediului rural” îndrumat de peis. Nicolas Triboi ce va avea loc pe 7 aprilie 2017, între 9:30-16:30, la noul sediu al OAR București, str. Sf. Constantin, nr. 32, mansardă.

Aşa cum apare pe pagina Ordinului Arhitecţilor din România, „cursul va propune o analiză globală a problematicilor specifice mediului rural și va dezvolta diverse metode de lucru specifice universului satului cu exemple pozitive, recomandări tehnice despre materiale, plantații, gestiunea apelor pluviale, grupuri de lucru, etc.

Într-o țară unde 45% dintre oameni trăiesc la țară și unde majoritatea orășenilor au păstrat o strânsă legătură cu lumea de la sat putem să fim șocați că majoritatea realizărilor/proiectelor sunt neadaptate mediului rural. Specificul satului nu este luat în considerare din mai multe motive: locuitorii nu sunt sensibilizați asupra valorilor specifice din universul satului (inoxul care a invadat Maramureșul de exemplu...), proiectanții nu sunt sensibilizați la realitatea sătească (construcții neintegrate în peisaj, amenajări de tip urban...), autoritățile locale vor să reproducă modelele urbane.

Pe de o parte muzeificăm valorile sătești (idealizăm viața arhaică țărănească) și pe de altă parte lăsăm satele să se transforme în autostrăzi indescriptibile, jalonate de tuia și de stâlpi de iluminat.


Data limita de înscriere: 4 aprilie 2017, ora 16:00
Taxa de participare: 100 lei (membru OAR), 60 lei (stagiari OAR - în limita a 10 locuri), respectiv 130 lei (non membru OAR - în limita a 4 locuri)

Foto: Monica Popescu

Detalii aici
Read more...

NEW CITIES 
Cluj-Napoca, 12 Aprilie 2017 
Conferința inspirațională internațională 
„NEW CITIES” 
Țară invitată Polonia

Eveniment realizat cu sprijinul

Conferințele Internaționale Inspiraționale „New Cities” abordează o nouă viziune de dezvoltare a orașelor adaptate la provocările urbane contemporane și calitatea vieții în oraș. Conferințele dezvoltă filosofia unui „oraș uman”, promovând participarea și implicarea în viața orașului, a modului în care individul trebuie să fie adus înapoi în centrul discuției despre viitorul planificării urbane.

INREGISTRARE

Premieră în România! Expoziția ”European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2017 va fi expusă la Cluj Napoca prin colaborarea dintre OAR Romania, Asociația Pro Event și OAR Transilvania.

Premiul european pentru arhitectura contemporană - Mies van der Rohe Awards este oferit la fiecare 2 ani pentru a face cunoscută, a aprecia și a premia producția arhitecturală de calitate din Europa. Expoziția va prezenta cele 355 de proiecte înscrise în competiția din 2017 și cele 40 de proiecte incluse în lista scurtă a nominalizarilor. In extenso, vor fi expuse cele 211 proiecte de diplomă ale absolvenților, înscrise în competiția Young Talent Architecture Award 2016 (YTAA).

INREGISTRARE

INIȚIATORI ȘI ORGANIZATORI

ÎN COLABORARE CU

PARTENER PRINCIPAL

SPONSORI

SUSȚINĂTORI

PRODUCĂTOR

Read more...
Voluntari pentru cursurile De-a arhitectura în anul şcolar 2017-2018
Mai avem doar câteva locuri pentru clasele care vor să urmeze în anul şcolar 2017-2018 cursul „De-a arhitectura în oraşul meu” în mediul urban. Odată cu ocuparea locurilor oferite claselor, invităm arhitecţii, urbaniştii, peisagiştii, designerii, inginerii să se înscrie ca îndrumători vountari la clasă. 
Înscrierile pentru anul şcolar 2017-2018 sunt în toi. Anul acesta cadrele didactice au arătat un interes sporit pentru cursul „De-a arhitectura MINI”, dedicat elevilor din clasa pregătitoare, I sau a II-a, aceste locuri ocupându-se primele. Şi cursul „De-a arhitectura în şcoala mea” dedicat elevilor din clasele a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a şi-a epuizat locurile. Mai avem disponibile 15 locuri în mediul urban pentru cursul „De-a arhitectura în oraşul meu” dedicat claselor a III-a, a IV-a sau a V-a.

Aşteptăm în continuare reînscrierea claselor care urmează cursurile De-a arhitectura de-a lungul a doi ani şcolari!

Odată cu încheierea acestei etape din procesul de înscrieri, invităm arhitecţii care doresc să predea ca îndrumători voluntari la clase să se înscrie pe site-ul Asociaţiei. În nenumărate rânduri am povestit despre ce înseamnă să fii voluntar De-a arhitectura la clasă, cea mai recentă serie de interviuri „Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc” oferind ocazia celor care nu au luat parte niciodată la program să îşi facă o idee despre rolul arhitectului voluntar De-a arhitectura şi, poate, să se lase inspiraţi şi cuceriţi de fiecare personaj în parte.

Aici găsiţi seria. Vă aşteptăm înscrierile!
Detalii aici
 
Calendar evenimente viitoare De-a Arhitectura 
an şcolar 2016-2017
Ateliere De-a Arhitectura în Săptămâna Şcoala Altfel 2016-2017, Bucureşti 
an şcolar 2016-2017
Ateliere De-a Arhitectura în Săptămâna Şcoala Altfel 2016-2017, Sibiu, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara
3, 10, 17, 24, 31 martie 2017
Atelier De-a Arhitectura... la muzeu, MNAR, Bucureşti
6 martie 2017
Atelier „Oraşul cuvintelor”, Centrul Cultural Reduta, Braşov
20 martie 2017
Atelier de Scenografie, Centrul Cultural Reduta, Braşov
30 martie - 1 aprilie 2017
Atelier „Trainer of trainers”, Bucureşti
 
De-a Arhitectura în februarie
Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc
Continuăm în 2017 seria „Iată cine suntem! Arhitecţii De-a Arhitectura povestesc”, cu cel de-al şaselea articol cu voluntarii De-a arhitectura care schimbă faţa lumii dincolo de cadrul pe care noi l-am oferit. În 2013, Klaus Birthler s-a aflat la linia de start a implementării cursului „De-a arhitectura în oraşul meu” la nivel naţional. Nu doar că a rezistat pe tot parcursul „cursei”, dar a rezistat în limba germană. Vă invităm să citiţi mai departe şi să aflaţi povestea încă unui voluntar De-a Arhitectura.
Detalii aici
Atelier „Structuri arhitecturale” la Braşov

Pe 16 ianuarie 2017, la Centrul Cultural Reduta din Brașov, a avut loc atelierul „Structuri arhitecturale”, conceput de colega noastră arh. Simona Tamaș pentru copiii din grupa de vârstă 11-14 ani. „Tema «Structuri arhitecturale» nu vorbește efectiv despre ceea ce vor face la atelier copiii. Mi s-a părut interesantă reacția lor, surpriza că vor face un pod.” - spune Simona. Atelierul a fost îndrumat de: arh. Simona Tamaș, arh. Deea Ursachi și arh. Cristina Țurcanu şi s-a desfășurat în cadrul proiectului „De-a Arhitectura HandsOn!”.

Detalii aici

Şcolari în siguranţă

Materialul nou De-a arhitectura, numit „Şcolari în siguranţă” este aproape gata de lansare. Este vorba despre un kit ce îşi propune să sprijine îndrumătorul care să abordeze, cu o atitudine pozitivă şi calmă, pregătirea şcolarilor din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a pentru a recunoaşte dacă ei şi clădirile în care se găsesc se află în siguranţă. Pe parcursul a 10 lecţii, îndrumătorul va avea la dispoziţie 30 de cartoline ce cuprind noţiuni explicate, sugestii de activităţi, recomandări bibliografice, precum şi o bibliotecă online de imagini. Înscrierile sunt deschise până pe 15 martie 2017.

Detalii aici

Ateliere în Săptămâna Şcoala Altfel an şcolar 2016-2017

De-a lungul întregului an şcolar acceptăm înscrieri în cadrul săptămânii Şcoala Altfel 2016-2017. Clasele interesate se pot înscrie la atelierele De-a arhitectura atât în Bucureşti, cât şi în Sibiu, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara. Toate atelierele se desfăşoară sub îndrumarea unui arhitect (pregătit pentru a susţine cursuri marca De-a Arhitectura, pentru copii) şi a unui voluntar. Atelierele sunt contra cost şi se adresează copiilor din grupele de vârstă: 3-6 ani, 6-9 ani, 9-12 ani, 12-15 ani şi 15-18 ani. 

Detalii aici
Atelier „Grădina cu case” la Braşov

Atelierul „Grădina cu case” a fost conceput în cadrul cursului „De-a arhitectura grădiniță” și este unul dintre cele mai îndrăgite cursuri ale echipei de arhitecți din Brașov. Astfel, în anul 2016, am desfășurat patru astfel de ateliere, în grădinițe de stat sau în alte locații din Brașov, la care au participat aproximativ 60 de copii.

Detalii aici
OAR anunţă rezultatele selecţiei naţionale pentru Premiile UIA Cuburile de Aur 2017

Vineri, 17 februarie 2017, la sediul Ordinului Arhitecților din România, a avut loc jurizarea selecției naționale a Premiilor Cuburile de Aur 2017, competiție din cadrul programului Uniunii Internaționale a Arhitecților – Arhitectura și Copiii. Premiile onorează persoanele și organizațiile care ajută copiii și tinerii să înțeleagă arhitectura.

În urma deliberărilor juriului a fost selectat un singur proiect pentru faza internațională a competiției, pentru categoria instituții: Local Heritage, (re)source of inspiration – Fundația Universitatea de Vest Timișoara.

Detalii aici

Susţine Expoziţia copiilor redirecţionând 2% din impozitul pe venit

Susține Expoziția de sfârșit de an școlar a copiilor, momentul în care ei își prezintă munca de creatori ai orașului ideal. Este o muncă constantă, de un an școlar, și sunt nerăbdători ca orașul să le audă propunerile. Prin sumele colectate cu ajutorul mecanismului de redirecționarea a 2% impozit pe venit, îi ajutăm cu materiale de bricolat pentru machete, îi răsplătim cu diplome și un tort în forma mascotei De-a arhitectura.

Detalii aici

„De-a arhitectura în şcoala mea” se pregăteşte de concurs

Elevii de la „De-a arhitectura în şcoala mea” se pregătesc să convingă publicul că proiectul lor merită un supliment de finanţare prin programul „Mobilizăm Excelenţa”, un program creat de Porsche România şi dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București! Până pe 27 februarie fiecare clasă a trebuit să trimită un scurt text şi o imagine reprezentative pentru proiectul lor şi, opţional, un clip de prezentare care să completeze povestea proiectului. Cine va aduna mai multe voturi va primi un supliment de finaţare. În curând vom anunţa şi lansarea campaniei de vot online ce se va desfăşura în perioada: 6 martie - 2 aprilie 2017.

Detalii aici
Recomandarea De-a Arhitectura
Harta Senzorială a Bucureştiului

Vă recomandăm în martie 2017 tururile ghidate Harta senzorială a Bucureștiului, o serie de tururi performative care poartă privitorul prin locuri din București cu povești memorabile, relevante pentru trecutul recent al orașului. 

În luna martie, tururile se desfăşoară în cartierele Armenesc și Cotroceni. După cum menţionează organizatorii: „Traversăm orașul pe o axă care ne leagă de evenimente istorice - de la Revoluția din 1848, la Mica Unire din 1859 și la Marea Unire din 1918, trecând prin cele două războaie mondiale. Ne oprim de data aceasta în casele locuite cândva de scriitori pe care cu toții i-am studiat în școală și pe care acum îi coborâm din manuale ca să vi-i prezentăm așa cum erau în viața de zi cu zi, vizităm un loc de care se leagă strâns istoria presei românești și cunoaștem avatarurile a patru vechi familii nobile românești prin vocea urmașului lor contemporan cu noi. Și nu, nu ne referim la avatarurile din jocurile video, deși două dintre tururile din această primăvară vor fi destinate în special copiilor, care însă vor plonja în realitatea istorică reală, nu în cea virtuală.

Tururile Harta senzorială a Bucureștiului # 2 vor avea loc în zilele de 2, 3, 4, 5, respectiv 15 (tur pentru copii),16 (tur pentru copii),18 și 19 martie, cu începere de la ora 19:00. Locul de întâlnire pentru participanţii confirmaţi este în fața intrării de la Grădina Botanică, la ora 18:45. Turul se încheie pe strada Popa Rusu.

Participarea la tururi este gratuită și se face pe baza unei înscrieri prealabile pe site sau prin email la adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.. Numărul maxim de participanți la fiecare tur este de 15 persoane.

Foto: Facebook Harta Senzorială a Bucureştiului

Detalii aici
Read more...

http://de-a-arhitectura.ro

arh. Miruna Grigorescu

membru fondator al Asociaţiei De-a Arhitectura

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 0749 052 818

 

Înscrierile pentru Kit-ul De-a Arhitectura „Şcolari în siguranţă” sunt deschise

26.01.2017

 

S-au lansat înscrierile pentru părinţii şi cadrele didactice care doresc să predea la clasă folosind noul material didactic De-a arhitectura „Şcolari în siguranţă”. Înscrierile vor fi deschise până pe 15 martie 2017, iar proiectul va putea fi implementat în anul şcolar 2016-2017, timp de 3 luni, între 15 martie şi 20 iunie 2017.

Asociaţia De-a Arhitectura pregăteşte o nouă serie de pachete educative – „Şcolari în siguranţă”, dedicată şcolarilor din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, pachete care vor fi accesibile în şcoli cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România (OAR) Filiala Bucureşti şi cu ajutorul resurselor mobilizate la Swimathonul Bucureşti 2016, organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti, şi cu sprijinul Siniat, Danfoss, Asociaţia KNX, Scat Sistem, Simbio.

Ideea proiectului a apărut în urma unei întâlniri din noiembrie 2015 a echipei De-a Arhitectura ca urmare a tragediei de la Colectiv.

Read more...

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA