A+ A A-

Buletin Informativ al Consiliului Arhitectilor din Europa (ACE)

 Documente

Buletin Informativ al Consiliului Arhitectilor din Europa (ACE)

 

Va transmitem alaturat, spre informare, Buletinul Informativ al Consiliului Arhitectilor din Europa (ACE) din ianuarie 2014, in l. engleza.

Printre subiectele de actualitate figureaza incheierea procesului de revizuire a Directivei Calificarilor Profesionale, precum si stadiul revizuirii Directivei Achizitiilor Publice:

Revizuirea Directivei Calificarilor Profesionale: publicarea Directivei revizuite in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene


Directiva 2013/55/UE, care modifica Directiva 2005/36/CE privind recunoasterea calificarilor profesionale, a fost publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene pe 28 decembrie 2013. Prin urmare, Directiva revizuita a intrat in vigoare pe 18 ianuarie 2014, iar statele membre vor fi obligate sa o transpuna in legislatia nationala pana pe 18 ianuarie 2016. Atasat, gasiti Directiva 2013/55/UE, care este disponibila aici.


Comisia Europeana va publica un text consolidat al Directivelor 2005/36/CE si 2013/55/CE in saptamanile viitoare.

Revizuirea Directivei Achizitiilor Publice: Parlamentul European a adoptat in prima lectura Acordul Trialogului

Pe 15 ianuarie 2014, Parlamentul European a a doptat in prima lectura Directiva Achizitiilor Publice, in forma convenita cu membrii Comisiei si cei ai Consiliului. Introducerea noului criteriu in procedura de achizitii privind “cea mai avantajoasa oferta economica” va permite autoritatilor publice sa puna mai mult accent pe calitate, consideratii de mediu, aspecte sociale sau inovatie, tinand cont, in acelasi timp, de pret si de costurile ciclului de viata ale achizitiei. Noile reguli vor contribui, de asemenea, la reducerea procedurilor administrative si vor sprijini participarea firmelor mici, prin incurajarea divizarii contractelor pe loturi. “Licitatiile cu preturi anormal de mici” vor fi atent monitorizate, pentru a se evita dumping-ul social si a se garanta respectarea drepturilor munictorilor in toate statele membre UE.

Dupa adoptarea formala de catre Consiliu, estimata a avea loc in saptamanile urmatoare, Directiva va intra in vigoare la 20 de zile de la publicarea ei in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Statele membre vor avea la dispozitie 24 de luni pentru a implementa, in legislatia nationala, prevederile noilor reguli. In 2014, ACE va elabora un ghid pentru a asista Organizatiile sale Membre in faza de implementare a Directivei. O versiune provizorie a textului Directivei este disponibila in l. engleza aici.

La capitolul Concursuri, veti gasi 2 concursuri europene:

A 10-a editie a Premiilor Europene de Urbanism

Concursul, organizat de Consiliul European al Urbanistilor, cu sprijinul Comitetului Regiunilor, recompenseaza strategiile si amenajarile urbanistice si teritoriale care aduc o contributie semnificativa la calitatea vietii in mediul urban si rural din Europa. Concursul se adreseaza urbanistilor si municipalitatilor din cele 47 de tari europene ale Consiliului Europei. Mai multe informatii se gasesc pe site-ul Consiliului European al Urbanistilor

http://www.ectp-ceu.eu/


Premiile Solutii de Cladiri Sustenabile 2014

Concursul online organizat de Construction21.eu isi propune sa recompenseze cladiri exemplare, bazate pe solutii inovatoare de rezolvare a provocarilor privind eficienta energetica si calitatea mediului. Constructorii si managerii cladirilor sustenabile exemplare din Europa pot participa la concurs, impartasindu-si experienta, ideile si noile tehnici pe care le folosesc pentru a-si atinge scopul.
Concursul este organizat pe 4 categorii:

Managementul eficientei energetice
Sisteme si materiale pentru cladiri (structura, izolatie, tamplarie etc.)
Procese inovatoare (in managementul proiectelor de arhitectura sau al lucrarilor, in implicarea utilizatorilor, in solutiile financiare etc.)
Cladiri sustenabile eficiente

Mai multe informatii se gasesc pe website-ul Platformei Europene a Specialistilor in Cladiri Sustenabile Construction21.eu

http://www.construction21.eu/


Alte informatii se refera la datele statistice Eurostat privind productia din domeniul constructiilor in 2013, proiecte si evenimente europene si internationale.

Adobe-Reader-big-icon 370Descărcaţi ACE Alert (EN) - January 2014.pdf              

 

Adobe-Reader-big-icon 370 Descărcaţi Directiva 2013-55-UE de modificare a Directivei 2005-36-CE.pdf 

 

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA