Eroare
  • JUser: :_load: Utilizatorul cu ID-ul 46 nu a putut fi încărcat
A+ A A-
28 Apr

ROCAD Featured


ROMANIAN CONVENTION of ARCHITECTURE & DESIGN (ROCAD)

este un eveniment dedicat aniversarii a 120 de ani de la infiintarea Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti. ROCAD va avea loc in perioada 16-18 mai 2012 la Palatul Parlamentului, Bucuresti și va avea printre invitați laureați ai premiului Pritzker, ca Peter Zumthor, Eduardo Souto de Moura, Matias del Campo, Mario Botta, Gottfried BohmGaetano Pesce si altii.

 Pentru inscriere se vor completa Formularul de inscriere [download] si Contractul pentru conferinte [download] si se vor trimite la office [at] dkevents.ro 

 

PERSONALITĂȚI INVITATE:

EDUARDO SOUTO DE MOURA

Laureat a premilui Pritzker în 2011, Eduarto Souto de Moura este un fost discipol al lui Alvaro Siza. În 1980 își deschide propriul birou, iar de atunci proiectează peste 60 de clădiri, dintre care cea mai cunoscută este stadionul din Braga.


GOTTFRIED BÖHM

Lureat al premiului Pritzker în 1986, Gottfried Böhm și-a început cariera în 1945 biroul tatălui său, un arhitect cunoscut pentru bisericile sale. Este cunoscut în Europa pentru transformarea cu succes a obiectivelor istorice în structuri contemporane emoționante.


SANAA

Laureat al premiului Pritzker în 2010, biroul japonez de arhitectură SANAA a fost înființat în 1995 de către Ryue Nishizawa și Kazuyo Sejima, o fostă colaboratoare a lui Toyo Ito. Împreună, s-au remarcat pentru Rolex Learning Center, cel mai vizibil proiect al lor.


HERZOG & DE MEURON

Laureați ai premiului Pritzker în 2001, evlețienii Herrzog și De Meuron au fost mereu apropiați pe parcursul carierei. Cei doi absolvenți ai ETH Zürich își înființează un birou în 1978 și dezvoltă o înclinație spre obiectivele de interes public. Amintim Tate Museum, Allianz Arena și Stadionul Național din Beijing.


ESTEVE BONELL

Laureat al premiului european Mies van der Rohe în 1992 pentru Palatul Sporturilor din Badalona, arhitectul catalan Esteve Bonell a fost profesor la Institutul de Arhitectură din Barcelona din 1972 până în 2010. Tot în anii ‘70 și-a început și cariera de arhtiect practicant.


PETER BÖHM

Peter Böhm duce azi mai departe biroul de arhitectură înființat de bunicul său Dominikus în 1921 și preluat de tatăl său Gottfried în 1954. Se remarcă prin proiectele Arenei și Primăriei din Köln, precum și prin prezențe frecvente la Bienala de la Veneția.


ANTÓN GARCÍA ABRIL

Desemnat cel mai bun arhitect al anului 2008  de către Architectural Digest, spaniolul Antón García Abril s-a remarcat pe parcursul carierei pentru proiectele de cercetare derulate ca profesor la diverse universități din SUA și Europa. În ceea ce privește proiectarea, cea mai aclamată creație a sa este Casa Trufă.


MARIO BOTTA

Onorat cu distincția de Ofițer Major al Președintelui Republicii Italiene, Mario Botta s-a remarcat încă de la începutul carierei prin stilul său geometric clar, puternic și vertical. Printre proiectele pentru care este cunoscut se numără Muzeul de Artă modernă din San Francisco și


SPAN ARCHITECTURE

Autori ai pavilionului Austriei de la Expoiția Mondială din Beijing din Shanghai, Matias de Campo și Sandra Manninger sunt cei doi parteneri ai biroului de arhitectură Span. Filosofia lor estetică are trei principii: potențarea geometriei materiei aflate în mișscare, urmărirea traiectoriilor balistice baroce și materializarea proiectelor folosind computerul.


RENE DAVIDS

Triplu laureat al Insitutului American de Arhitectură, Rene Daivds este profesor la Univesitatea Berkeley. Ca arhitect, conduce firma Davids Kilroy Arhitecture, pe care o definește ca un laborator pentru explorarea noilor tehnologii și materiale și pentru reinterpretarea programelor de arhtiectură tradiționale.


GAETANO PESCE

Desemnat Designerul Anului 2006 de către revista germană A&W Architektur und Wohnen, Gaetano Pesce este un arhtiect, designer și artist stabilit la New York. Pe parcursul celor 40 de ani de carieră, realizează opere descrise ca echivalentul arhitectural al unui brainstorm.


KOSTAS TERZIDIS

Autor al cărții Arhitectura Parametrică, Kostas Terzidis este profesor la Centrul pentru Mediu al Universității Harvard. Ca programator, este autor al multor aplicații de modelare, morphing, realitate virtuală și auto-organizare.


PIERRE VON MEIS

Profesor la Școala Politehnică Federală din Lousanne, Pierre von Meis este autorul cărții Elements of Architecture. Încă din anii ‘70 s-a remarcat ca profesor datorită atelierului său pentru simularea spațiului arhitectural.


INSTITUȚII INVITATE:

ACE-CAE

Consiliul European de Arhtiectură este organizația ce reprezintă profesia de arhitect la nivelul continentului. Include organizațiile naționale ale arhitecților din Uniunea Europeană, statele candidate, Norvegia și Elveția, însumând 480,000 membri.


EUA

Asociația Europeană a Universităților reprezintă și susține instituțiile de educație superioară din 47 de state. Printre membri săi se numără universități, asociații ale decanilor, institute de cercetare și alte organizații ce activează în domeniul universitar.


RIBA

Insitutul Regal al Arhitecților Britanici patronează evoluția clădirilor,  a comunităților și a mediului prin intermediul arhtiecturii și al membrilor săi. Standardele, pregătirea și susținearea RIBA sunt elementele ce conduc la recunoașterea internațională a membrilor săi.


UIA

Uniunea Internațională a Arhitecților este o federație globală a organizațiilor naționale de profil. Fondată în 1948 în Elveția, UIA reunește peste 1,3 milioane de arhitecți din 130 de țări și teritorii. Structura organizațională democratică îi permite să fie în permanent contact cu membri săi.


EAAE

Asociația Europeană pentru Educația de Arhitectură este o organizați internațională non-profit dedicată circulației ideilor și persoanelor din domeniul educației și cercetării de arhitectură. EAAE reprezintă 5000 de cadre didactice și 120.000 de studenți din întreaga Europă.


ELIA

Liga Europeană a Institutelor de Artă se definește ca principala reațea organizațională a marilor instituții și universități de artă. Activitatea ELIA se concentrează în jurului rolului artei în contextul globalizării.

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA