A+ A A-

Expoevents

6b98b949 39b4 4479 ade5 5817cf0798b1

 

Conferința internațională GIS aduce în dezbatere influența designului
și arhitecturii de interior asupra următoarelor domenii: educație și cultură,
spații pentru sănătate, industria ospitalității, spații de birouri și clădiri publice.

Read more...

Va transmitem mai jos Comunicatul de presa al Ordinului Arhitectilor din Romania privind lansarea Concursului internațional de solutii de arhitectură pentru consolidarea, restaurarea și refuncționalizarea Muzeului National de Istorie a Romaniei, organizat in colaborare cu Muzeul National de Istorie a Romaniei, cu sprijinul Ministerului Culturii și sub egida Uniunii Internaționale a Arhitecților (UIA).

Comunicatul de presa al UIA pe aceasta tema (descarcati in l. engleza , descrcati l. franceza).

Noul Muzeu Național de Istorie a României. Concurs internațional de soluții de arhitectură

Bucuresti - 2 februarie 2016

Muzeul National de Istorie a Romaniei

București, 2 februarie 2016 – Muzeul Național de Istorie a României și-a propus să reintre în circuitul marilor muzee contemporane. Consolidarea, restaurarea și refuncționalizarea edificiului-monument care îl adăpostește (fostul Palat al Poștelor), revalorizarea relațiilor acestuia cu orașul, ridicarea calității și atractivității expunerii colecțiilor și a serviciilor culturale oferite publicului sunt pași obligatorii ai acestui demers. În acest sens, Muzeul Național de Istorie a lansat concurs internațional de arhitectură, organizat împreună cu Ordinul Arhitecților din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și sub egida Uniunii Internaționale a Arhitecților (cel mai important for internațional profesional).

Read more...

Fundatia Mies van der Rohe sarbatoreste, in 2016, 30 de ani de la reconstructia Pavilionului Mies van der Rohe din Barcelona. Cu aceasta ocazie, vor fi organizate mai multe evenimente, printre care si un concurs international intitulat Fear of Columns, avand ca tema recrearea temporara a celor opt coloane si a celor doua piedestaluri pe care sunt fixate catargele steagurilor, situate initial in fata Pavilionului.

Propunerea selectata va fi recreata si prezentata in cadrul ceremoniei de deschidere, care va avea loc pe 1 iunie 2016.

Data-limita de transmitere a propunerilor: 29 februarie 2016.

Anuntarea castigatorului (pe site-ul Fundatiei Mies van der Rohe, www.miesbcn.com): 10 martie 2016.

Limbile concursului: catalana, engleza, spaniola.

Informatii detaliate privind regulamentul si calendarul concursului, documentele de participare si Comunicatul de presa se gasesc pe site-ul

http://miesbcn.com/project/columns/

Read more...

Ca in fiecare an Expoconferinta Internationala de Arhitectura si Design Interior GIS, organizata de ABplus Events si Ordinul Arhitectilor din Romania, se va desfasura in luna martie la Bucuresti.

 

Anul acesta data este 22-23 martie 2016, iar locul de desfasurare este Hotel Radisson Blu Bucuresti. Cu siguranta, ca si in anii trecuti, eforturile organizatorilor vor duce la realizarea celui mai prestigios eveniment, de peste an, dedicat arhitecturii de interior, din Romania.

Pentru a sustine si mai mult cunoasterea si promovarea proiectelor de referinta din ultimii ani din Romania, vom introduce incepand cu aceasta editie: Expozitia: "Romania Interior Architecture – the best of 2015", o expozitie care va evidentia la nivel international, propunerile dumneavoastra de proiecte.

 

De aceea va invitam sa trimiteți pe adresa filialei proiecte din arhitectura de interior din anul 2015. Acestea vor fi analizate si incluse in aceasta expozitie.

Temele majore pe care se va structura expozitia sunt: educatie si cultura, spatii de sanatate, industria ospitalitatii, spatii de birouri si cladiri publice.

 

Proiectele selectate pentru expozitie vor fi:

-prezentate de către arhitecti în programul conferintei sau dezbatute;

-promovate într-o revista de circulatie nationala și internațională;

-incluse în albumul anual de arhitectura publicat de ABplus Events - care include toate proiectele

din expozitiile organizate in cadrul celor 4 conferinte anuale, din Romania, Polonia si Ungaria, Bulgaria, Cehia, Turcia;

-expuse în universitatile de arhitectura din țara: Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara si in alte orase.

- un numar limitat de proiecte vor primi o recunoastere, sub forma " Distinctiilor GIS 2016".

 

Distinctiile vor fi acordate de un comitet de jurizare format din arhitecti renumiti, din Romania si din strainatate, prezenti in conferinta.

- proiectele distinse, vor fi prezentate in cadrul conferintelor internaționale de arhitectura organizate de ABplus Events în Ungaria, Polonia, Cehia, Turcia si Bulgaria.

Read more...

Interacționează cu arhitecți si designeri de interior de succes,  la GIS București 

 
GIS – Expo-conferința Internațională de Arhitectura si Design Interior deschide seria expo-conferințelor internaționale organizate in 2016 la București, pe 22-23 martie, la Radisson Blu Hotel București. Evenimentul este organizat de ABplus Events, in parteneriat cu Ordinul Arhitecților din Romania si Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” București


Conferința internațională GIS aduce in dezbatere influența designului si arhitecturii de interior asupra următoarelor domenii: educație si cultură, spații de sănătate, industria ospitalității, spații de birouri si clădiri publice. Ediția GIS București 2016 evidențiază design-ul clădirilor care generează un nou mod de gândire in mediile sociale, culturale, si in mediile de învățare si de lucru. Conferința este dedicată arhitecților, designerilor de interior, light designerilor, contractorilor, investitorilor si companiilor din industrie.  


Speakerii invitați in cadrul programului expo-conferinței GIS sunt printre cele mai inventive minți multidisciplinare din industrie, speakeri premiați în cadrul recentelor ediții ale competițiilor internaționale și naționale de arhitectură și design de interior. 


Conectează-te la comunitatea arhitecților și contractorilor

Read more...

PROMENADA SOMEȘULUI
viziuni / propuneri / valorizări


perioada: 5 martie - 12 mai 2015
librăria Cărturești, Iulius Mall, Cluj
inaugurare cu dezbatere: joi, 5 martie 2015, ora 19:00
 
 
Într-un an în care amenajarea Someșului a ajuns pe lista de priorități a municipalității clujene, vă propunem o expoziție care vă poate pune în temă cu subiectul. Expoziția PROMENADA SOMEȘULUI  include 14 planșe care conturează harta râului de la lacul Florești până în apropierea aeroportului Avram Iancu - șapte dintre ele sunt dedicate analizei situației actuale a malurilor și apei, celelalte șapte vin cu propuneri de intervenții. Au fost realizate în cadrul Universității de vară din iulie 2014, organizată de Ordinul Arhitecților din România pentru studenții Facultății de Arhitectură și Urbanism și cei ai Facultății de Peisagistică din Cluj. Coordonatorii proiectului au fost arh. Vasile Mitrea, arh. Dan Domșa, arh. Diana Cotișel-Negreanu, arh. Dragoș Ciorobatca, arh. Horațiu Răcășan și peisagist Valentin Sebastian Dan.
 
Vernisăm această expoziție printr-o dezbatere deschisă, la care vă invităm să luați parte joi, 5 martie 2015, de la ora 19:00. Alături de specialiști, pe care-i vom ruga să prezinte succint situația actuală a Someșului și posibilitățile de transformare, mizăm pe participarea reprezentanților municipalității, ai regiei Apelor Române și a cât  mai mulți cetățeni interesați de soarta râului - e problema tuturor, iar dorința noastră este de a mijloci un dialog real și constructiv, de folos fiecărei părți.afis promenada somesului

„Someșul este o parte din noi, ne oferă identitate. Să ne bucurăm de el! Avem șansa de-a avea aproape acest râu frumos, haideți să nu-i dăm cu piciorul, haideți s-o valorificăm pentru noi și copiii noștri. Someșul poate fi mai mult decât un canal de deversare, poate fi un traseu pentru pietoni și bicicliști ce traversează o suită de parcuri și spații pentru petrecerea timpului liber. Acest proiect poate deveni una dintre principalele atracții ale Clujului în perspectiva sa de-a deveni Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Hadeți să fim primul oraș din Romania care valorifică astfel cursul de apă ce îl traversează, legînd orașul de localitățile învecinate. Gândiți-vă cum ar fi să parcurgi orașul pe malul Someșului, pe jos sau cu bicicleta, scurtând traseele și evitând traficul auto! VREM așadar valorificarea durabilă a potențialului malurilor Someșului prin crearea unui traseu continuu, amenajat corespunzător pentru pietoni și bicicliști, din Florești până la aeroportul Avram Iancu. Un  traseu care să parcurgă și să valorifice spațiile reziduale de pe malurile Someșului - acestea se vor transforma în spații publice, parcuri și puncte de interes inspirate din folclorul local al fiecărei zone a traseului și vor spune povestea Clujului atat localnicilor cât și turistilor, indiferent de anotimp. Haideți să valorificăm fondurile europene, care asteaptă să fie folosite și să ne dorim amenajarea malurilor Someșului, nu ca bariere spre apă, ci ca punți de comunicare, ca elemente de relaxare și acces la apa, ca un plus de calitate a vieții pentru oricare dintre noi.”

Proiect PROMENADA SOMEȘULUI:  https://www.facebook.com/promenadasomesului?fref=photo

Read more...

Doamna/Domnule Arhitect,

 

Va transmitem alaturat Comunicatul UIA, in l. engleza si l. franceza, privind laureatii Premiilor UIA 2014.

Infiintate in 1961, Premiile UIA ii recompenseaza pe profesionistii ale caror merite, aptitudini si actiuni au avut un impact international asupra diferitelor sectoare ale exercitarii profesiei de arhitect.

Acestia sunt:

  1. Arhitectul american Joseph Rykwert: Premiul Jean Tschumi pentru educatie in arhitectura, critica si istorie a arhitecturii
  2. Primaria zonei metropolitane Seoul: Premiul Sir Robert Matthew pentru imbunatatirea habitatelor si a spatiilor publice, ca stimulent al dezvoltarii armonioase si solidare
  3. Fundatia Arhitectilor de Urgenta si a Arhitectilor fara Frontiere din Spania: Premiul Vassilis Sgoutas.

S-au acordat si 4 mentiuni:

  1. Arhitectului nigerian Kunlé Adeyemi pentru prototipul sau de scoala din zonele de coasta ale oraselor africane
  2. Echipei norvegiene TYIN Tegnestue Architects (Yashar Hanstad si Andreas Grøntvedt Gjertsen), care se definesc ca “Arhitecti de necesitate”
  3. Arhitectului sud-african Carin Smuts, care proiecteaza cladiri sustenabile pentru comunitatile marginalizate ale oraselor
  4. Arhitectului australian Anna Rubbo, fondatorul Global Studio (2005), pentru activitatea sa educationala si umanitara.

Ceremonia de premiere va avea loc in cadrul Congresului UIA de la Durban, pe 6 august 2014.

 

Mai multe detalii puteti gasi pe link-ul

 

http://www.uia-architectes.org/en/s-informer/nouvelles/8788#.U5l_sBwk974

Cu deosebita consideratie,

Mariana Ionescu

Consilier Relatii Internationale

Ordinul Arhitecților din România
str. Arthur Verona, Pictor nr.19
010312, București, România
tel/fax: 021 317 26 34, 0728 872 150

www.oarsquarespace.com // www.oar.org.ro

 

DESCARCA PRIX UIA ENGLEZA (PDF)
DESCARCA PRIX UIA FRANCEZA (PDF)

Read more...

photo houses

Vă aducem la cunoştinţă anunţul ING Bank privind lansarea unei competiţii de proiecte destinate organizaţiilor non-guvernamentale. Compania doreşte să finanţeze proiecte de educaţie financiară şi dezvoltare urbană. Valoarea unui grant este de maximum 25.000 de euro, urmând a fi finanţate cel puţin patru proiecte.

Publicul urban - principalul beneficiar al iniţiativelor ONG-urilor

ING Bank România lansează organizaţiilor non-guvernamentale invitaţia de a înscrie în competiţie proiecte de educaţie financiară şi dezvoltare urbană. Compania doreşte să finanţeze iniţiative care îşi propun creşterea nivelului de educaţie financiară a publicului larg (indiferent de vârstă), contribuind la o mai bună înţelegere a produselor bancare şi a principiilor de bază în  administrarea finanţelor personale (direcţia educaţie financiară) şi/sau proiecte care îşi propun să îmbunătăţească viaţa în mediul urban: proiecte de amenajare a spaţiului urban, de conservare a patrimoniului, de dezvoltare a turismului urban etc. (direcţia dezvoltare urbană).  

Informaţii detaliate despre acordarea acestor burse, despre criteriile de eligibilitate şi evaluare şi despre regulament găsiţi pe pagina oficială a companiei ING, aici.

 

Calendarul evenimentului:

    Perioada de înscrieri: 3 – 25 octombrie 2013
    Perioada de evaluare: 28 octombrie – 15 noiembrie 2013
    Anuntarea câştigătorilor: 18 noiembrie 2013

 

Pentru întrebări, puteţi scrie la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau suna la 021 209 14 85.

Read more...
afis ZALAU CASP

Începând cu data de 20 mai 2013 expoziţia CASP va fi prezentă în Zalău, unde va rămîne la dispoziţia publicului până în data de 27 mai 2013. Expoziţia este organizată în colaborare cu Primăria Zalău.

 

Aceasta va fi amplasată în scuarul din Piaţa Unirii, cunoscut şi sub denumirea de Parcul de Marmură.

Expoziţia va fi montată în 20 mai pe parcursul orelor dimineţii şi va fi urmată de festivitatea de vernisare care va avea loc în locaţie la ora 12:00.

Dupa vernisaj publicul este invitat să se alăture organizatorilor şi membrilor administraţiei locale la o conferinţă de presă care va avea loc în Sala Mare a Primăriei Zalău.

După conferinţa de presă se doreşte organizarea unei dezbateri de tip masă rotundă în care să se discute aspecte legate de organizarea de către Primărie în parteneriat cu OART şi Facultatea de Arhitectură Cluj a Concursului pentru Spaţiul Central al Municipiului.

UPDATE:


În 20 mai expoziţia Concursul de Arhitectură pentru Spaţiul Public a fost vernisată la Zalău, în scuarul din Piaţa Unirii, unde va putea fi studiată până în 27 mai.

 

Au fost prezenţi primarul Zalăului Radu Căpâlnaşiu, preşedintele OART Szabolcs Guttmann, vicepreşedinte OART Daniela Maier, curatorul expoziţiei Dan Clinci, arhitectul şef al Zalăului Constantin Sandu şi reprezentata Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism doamna Raluca Ciomaga.

 

După vernisaj a avut loc o conferinţă de presă şi o întâlnire a reprezentanţilor OART cu reprezentanţii primăriei în vederea organizării concursului pentru reabilitarea zonei centrale a Zalăului. În cadrul acesteia s-a discutat necesitatea racordării regulamentului de concurs la cerinţele OAR şi modalităţile de stabilire a unui parteneriat OART cu Primăria Zalău în vederea întocmirii temei de proiectare.

 

Specialiştii şi-au expus punctul de vedere vizavi de modul în care arată acum centrul oraşului, zonă pe care arhitectul Dan Clinci, a comparat-o cu “acele camere de zi de pe vremea comunismului, în care trebuia să ocoleşti masa plină de bibelouri”. Arhitectul zălăuan Nagy Attila a exprimat necesitatea efectuării unui studiu urbanistic pe un areal mai mare decât cel direct vizat de reamenajare şi a răspuns întrebărilor legate de posibilitatea de a face din strada Unirii o zonă pietonală. La dezbatere a participat şi arhitecta Doina Nejur, care a tras atenţia că ideea ce va fi aleasă va trebui să fie una care să poată fi şi pusă în practică. (link)

 

Expoziţia Concursul de Arhitectură pentru Spaţiul Public a adunat numeroşi locuitori ai Zalăului care s-au arătat interesaţi de proiectele expuse. Expoziţia mai poate fi vizitată inclusiv astăzi, 27 mai.

Read more...

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA