A+ A A-
26 Mai

Lansarea Numărului Special de CLUJ al revistei ARHITECTURA

Sâmbătă, 26 mai 2012 a avut loc lansarea Numărului Special de CLUJ al revistei ARHITECTURA la Sala Muslea (etajul 1) BCU, Cluj-Napoca. 

Lansarea revistei a fost acompaniată de o dezbatere moderată de Adriana Măgeruşan, despre arhitectura contemporană a Clujului - ”Spre un Cluj Cool” și de o vânzare de carte de arhitectură.

SPEAKERI

  • Șerban Țigănaş
  • Dana Vais
  • Ciprian Mihali
  • Norbert Petrovici

POLITICA EDITORIALĂ

Echipa și colegiul de redacție propun un ton temperat și o pledoarie critică în favoarea arhitecturii “nestrigătoare”. Atenția și gestul de consemnare sunt îndreptate către neostentativ. Sunt alese, descrise şi comentate exemple locale și internaționale din lumea arhitecturală. Proiectele în dezbatere conving prin simplitatea soluției, decența discursului, calitatea integrării în sit și alegerea unor materiale care respectă mediul intervenției.

Revista ARHITECTURA a convenit și s-a angajat la respectarea consecventă a termenilor unei strategii de promovare a arhitecturii contemporane românești de valoare. Ne dorim ca răsfoind revista peste câtiva ani, aceasta a aibă evident calitatea de martor şi comentator al arhitecturii contemporane din România. Acest martor este  prezentatat, în paginile din hârtie şi cele digitale ale revistei ARHITECTURA, – în primul rând – ca un gest de cultură.

Împreună cu respectul față de precedente remarcabile în proiectarea de arhitectură, care notifică istoria breslei în rubricile „efigii” şi „profil” prin reiterarea unor creații cu nume de marcă, revista ARHITECTURA dorește să accentueze şi să încurajeze o percepție culturală a arhitecturii.  Aceasta lărgește orizontul cuvântului „aproape” la diferite scări: rubricile „Promisiuni” şi „Arhitecturi în creştere” prezintă şcolile de arhitectură din România şi birourile foarte tinere de proiectare care conving prin demers, abordare şi consecvenţă. „Nota de proiect” si „actualitatea civis” sunt rubrici care doresc să preia pulsul unor proiecte recente căt şi cel al percepţiei publice a domeniului. În rubrica „itinerar de arhitect” sunt prezentate parcursuri arhitecturale capabile să dezvăluie privitorului, fermecător de disparat, exemple de costrucții făcute de arhitecți români renumiți: Marcel IANCU, Henrietta GIBORY DELAVRANCEA, Ion MINCU, Tiberiu NIGA, Horia CREANGA, dar şi programe asemănătoare Locuinţe interbelice, arhitectură industriala, biserici, etc sau zone cu caracter definit.

Alături de exemple de bună practică din toată lumea este urmărită o ilustrare abundentă a exemplelor din țară. Astfel, din anul 2012, au fost introduse numerele speciale ARHITECTURA de  Cluj, Braşov, Iaşi, Timişoara, Constanţa  şi eventual Miercurea-Ciuc.
 

Sperăm ca aceste informații să vă invite la citit şi la scris. Paginile revistei ARHITECTURA sunt deschise.

Françoise PAMFIL
Redactor Șef ARHITECTURA

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA