COVID-19 - Utilizarea înscrisurilor în formă electronică pentru comunicarea în format digital între

Dorim să venim în sprijinul colegilor noștri arhitecți, a beneficiarilor și a partenerilor ce ne ajută în procesul de avizare și autorizare.

În contextul măsurilor preventive legate de situația creată de noul COVID-19 si având în vedere necesitatea restricționării accesului persoanelor la punctele de lucru/sediile diverselor instituții, Guvernul a aprobat, printr-o ordonanță de urgență, măsuri care vor
permite utilizarea înscrisurilor în formă electronică pentru comunicarea în format digital între autoritățile și instituțiile statului si persoanele fizice/juridice.
  
În acest sens am solicitat tuturor  Instituțiilor și avizatorilor din județele Cluj, Sălaj și Bistrița adresele de email, metodele de plată (alternative față de plata la casierii, respectiv modulul de plată on-line de pe pagina de web a societății , internet banking, direct debit, PayPoint) precum și cerintele specifice privind formatul documentției, aplicarea semnăturii și parafei – semnatura electronică, format scanat și orice detalii pe care documentațiile trebuie să le includă în această nouă modalitate de colaborare.
 
Puteți consulta  toate răspunsurile primite. Vom actualiza informațiile pe măsură ce primim răspunsuri oficiale.
 

Hotarari Interne Filiala 2019

Cotizatii

Termenul de plata a cotizatiei reduse este 25 februarie, inclusiv.

Astfel, suma de plata este:

600 lei - arhitect cu drept de semnatura,

400 lei - conductor arhitect cu drept de semnatura.

300 lei - arhitect cu drept de semnatura suspendat la cerere.

Din data de 26 februarie cotizatia se plateste in cuantum intreg.

Termenul limită de plată a cotizației pentru anul în curs este 30 aprilie.

Astfel veti achita:

720 lei - arhitect cu drept de semnatura,

480 lei - conductor arhitect cu drept de semnatura,

360 lei -arhitect cu drept de semnatura suspendat la cerere,

200 lei - arhitect stagiar.

La secretariat, cotizatiile se pot plati de luni pana joi, ziua de vineri nefiind zi de program cu publicul.

Exista urmatoarele modalitati de plata a cotizatiilor :

Prin depunere

Se pot face depuneri numerar  in contul RO 78 INGB 0000 9999 0169 0023. (ING BANK)

La orice filiala PIRAEUS BANK, fara nici o taxa suplimentara, in contul OAR filiala Transilvania, Cluj -Napoca, ag Cipariu : RO 62 PIRB 1303 7210 5300 1000

Transfer bancar: - din orice banca prin ordin de plata in contul OAR filiala Transilvania deschis la ING Bank Cluj-Napoca, ag. Cipariu (costurile sunt de cca 2.51ron/ordin de plata/ functie de banca platitoare ; pentru cei care au cont in ING Bank transferul e gratuit): RO 78 INGB 0000 9999 0169 0023

Documente asigurare Risc Profesional

Stimați colegi,

Schimbarile legislative recente, cat si legislatia europeana impun necesitatea ca membrii OAR sa fie asigurati pentru riscul profesional.

Conform hotărârilor OAR, filiala Transilvania a încheiat începând cu data de 01 Iulie 2016 polițele de asigurare obligatorie pentru membrii sai, arhitecți și conductori arhitecți cu drept de semnătură care au cotizația la zi.

Cadrul legislativ

- LEGEA nr.177 din 2015 pentru modificarea si completarea  L10/1995 privind calitatea in constructii, in vigoare din data de 31.08.2015care introduce noi articole privind raspunderea profesionala a proiectantilor (anexa 1).

- DIRECTIVA 2006/123/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 12 decembrie 2006 privind serviciile în cadrul pieţei interne care solicita caorice operator care presteaza servicii sa aiba o asigurare corespunzătoare de răspundere profesională  (anexa 2).

- LEGEAnr.184 din 12 aprilie 2001 privind organizarea si exercitarea profesiei de arhitect

cu modificarile si completarile ulterioare – propuneri de modificare, completare propuse de catre OAR, inaintate catre MDRL in octombrie 2015 (anexa 3).

ATASAT aveti drafturile politei si decontului de prima

A+ A A-

Studiul sectorial ACE

imagine studiu sectorial ACE

Studiul sectorial 2012, comandat de Consiliul Arhitecţilor din Europa, demonstrează că profesia este încă afectată de criza economică. Deşi proporţia declinului este în regres, arhitecţii au fost nevoiţi să se adapteze situaţiei curente.


Ce-a de-a treia ediţie a Studiului sectorial ACE confirmă faptul că arhitecţii au fost grav afectaţi de criza economică europeană. Între 2008 şi 2012, producţia din domeniul construcţiilor a scăzut într-un ritm mai rapid decât Produsul Intern Brut, iar piaţa de arhitectură a continuat să se contracte într-o măsură mai mare decât scăderea producţiei. În paralel cu ritmul scăzut al pieţei, numărul arhitecţilor a crescut, având ca rezultat o neconcordanţă între ofertă şi cerere: mai mulţi arhitecţi sunt în căutarea unui volum de muncă mai mic.


Acest climat nefavorabil a avut un impact negativ asupra volumului de muncă, salariaţilor şi nivelului de profit. Cu toate acestea, există indicii că situaţia se stabilizează. Cel mai mare regres s-a înregistrat în perioada dintre primele studii, în 2008 şi 2010 – de atunci, declinul s-a diminuat. Veniturile arhitecţilor tind să se stabilizeze în prezent, iar profiturile brute ale birourilor de arhitectură au crescut, indiferent de mărimea acestora.


Pentru a depăşi această criză economică, arhitecţii s-au adaptat acestei “normalităţi noi”. Studiul indică faptul că birourile mari şi-au redus personalul, iar mai mulţi arhitecţi lucrează în prezent cu normă redusă. În acelaşi timp, numărul micro-birourilor a crescut, deoarece noii arhitecţi disponibilizaţi şi-au creat birouri proprii.


Cu toate acestea, rezultatele variază de la ţară la ţară – şi se remarcă o discrepanţă între nord şi sud. În timp ce, în unele ţări europene nordice şi centrale, producţia din domeniul construcţiilor a reînceput să crească, în multe ţări din sud, volumul construcţiilor continuă să scadă.

Acest studiu compilează şi date statistice despre arhitecţi şi birourile lor. Se estimează că numărul total al arhitecţilor din Europa-33 este de 549 000, dintre care 36% sunt femei şi 40% au sub 40 de ani. O treime dintre respondenţi s-au declarat “foarte” sau “deosebit” de apreciaţi de către publicul general, iar mai mult de jumătate “foarte” sau “deosebit” de apreciaţi de către clienţi.


Studiul sectorial ACE din 2012 acoperă în prezent 95% din profesia de architect din Europa, actualizând datele studiilor din 2008 şi 2010 şi bazându-se pe mai mult de 27 000 de răspunsuri primite de la arhitecţii stabiliţi în 25 de state membre ACE. Prima secţiune a studiului se axează pe profesie, piaţă şi birouri de arhitectură, în timp ce partea a doua cuprinde 28 de diagrame cu date referitoare la fiecare ţară.


Rezultatele complete ale studiului le puteţi găsi şi pe website-ul ACE la urmatoarele adrese:
http://www.ace-cae.eu/public/contents/index/category_id/251/language/en - în limba engleză şi
http://www.ace-cae.eu/public/contents/index/category_id/251/language/fr - în limba franceză

 

Consiliul Arhitecţilor din Europa (ACE) este organizaţia reprezentativă pentru profesia de arhitect la nivel european: aceasta aspiră să fie vocea unică a profesiei, în măsură să-i îndeplinească obiectivele. Numărul membrilor acesteia, în continuă creştere, este în prezent de 46, Organizaţiile sale Membre fiind organismele reprezentative de reglementare şi profesionale din toate statele membre UE, ţările în curs de aderare, Elveţia şi Norvegia. Prin intermediul acestora, ACE reprezintă interesele a peste 549 000 de arhitecţi din 33 de ţări europene.

Adobe-Reader-big-icon 370  <- Descărcaţi comunicatul în limba engleză

Adobe-Reader-big-icon 370 <- Descărcaţi comunicatul în limba franceză

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA