A+ A A-

Expozitie Arhitectura Germana la Cluj

 

Dragi colegi, 

in aceasta saptamana Centrul Cultural German Cluj organizeaza doua evenimente profesionale, la care invitam pe toti colegii nostri arhitecti si urbanisti, atat pentru ziua de miercuri cat si pentru ziua de joi. 

Expozitia Tineri Arhitecti Germani este una dintre expozitiile importante ale statului German prin Institutul pentru Relatii Externe, care promovează realizările arhitectilor de peste hotarele Germaniei. 
Simpozionul conex isi propune sa prezinte orasele într-un mod integrativ din punctul de vedere al mai multor profesii. 
Cu aceasta ocazie, invitati din România, Germania si Moldova vor prezenta puncte de vedere si studii de caz specifice.

Va rugam consultati materialele atasate pentru mai multe informatii.


Va asteptam cu drag

din partea organizatorilor, 
Eugen Panescu                http://www.kulturzentrum-klausenburg.ro/opencms/export/kulturzentrumcj/kultur/kulturprogramm/index.html_2063068895.html
profil facebook:  deutsches kulturzentrum klausenburg

EXPOZIȚIE - Relaţii externe – Tineri arhitecţi din Germania 

Prin expoziţia “Relaţii externe – tineri arhitecţi din Germania”, temele arhitectură, urbanism şi spaţiul public sunt abordate într-un mod original şi complex. Expoziţia complexă şi de mari dimensiuni prezintă paisprezece proiecte ale arhitecţilor din Germania, care au fost concepute începând cu 2004, în mare parte, în străinătate.

Exemplele alese din domeniul construcţiilor, al arhitecturii interioare, al arhitecturii din spaţiul urban şi al arhitecturii rurale prezintă competenţele unei generaţii de arhitecţi tineri. Ele exprimă modul tinerilor arhitecţi de a lucra în ţări străine cu elemente de arhitectură deja existente, pe care le refolosesc şi le modifică pentru a crea ceva nou. Contrar interesului global al mass–mediei faţă de spectaculos şi de cultul starurilor, această expoziţie prezintă proiecte arhitectonice inovative, care nu au nevoie de efecte speciale pentru a-şi expune pragmatismul şi care se potrivesc perfect locului pentru care au fost create. O parte a expoziţiei este proiectul Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, care a fost dezvoltat de biroul româno-german, Planwerk. Dat fiind faptul că expoziţia prezintă Clujul ca exemplu de oraş modern, aceasta capătă şi mai multă relevanţă pentru Cluj. 

O expoziţie a Institului pentru Relaţii Internaţionale e.V. (ifa) în cooperare cu Colegiul Arhitecţilor (BAK)

 

SIMPOZION - POSIBILITĂȚILE UNUI  ORAȘ 
Percepţii ale dezvoltării urbane actuale în Germania şi România
Problematica imaginii unui oraş modern şi a urbanismului durabil are un rol tot mai important în România. Cum se amenajează spaţii publice? Cum se pot reutiliza spaţii industriale? Cum pot fi implicaţi cetăţenii în aceste activităţi? Nu numai studenţii Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism tratează intens aceste teme. Biroul de arhitectură germano-român, Planwerk, încearcă să găsească, prin activităţi practice, răspunsuri la aceste întrebări.

Semnificaţia deosebită a urbanismului modern în Cluj-Napoca este reflectată în cadrul unui simpozion cu tema "Posibilităţile unui oraş". Experţi recunoscuţi în domeniile urbanismului şi ale proiectării spaţiilor publice din Germania şi România vor vorbi publicului interesat despre cum ar putea arăta imaginea de viitor a Clujului, ce probleme rămân de rezolvat şi care sunt posibilităţile de implicare a cetăţenilor în amenajare. În deschiderea simpozionului vor fi vernisate rezultatele workshop-ului pe tema reprezentării de viziuni asupra oraşului Cluj.

Referenţi: Zsolt Szeibert (on3studio Hamburg) și Cristian Rusu (artist vizual, UBB,Cluj-Napoca), Albert Dischinger (Staatliches Bauamt Augsburg), Vladimir Us (Oberliht, Chişinău), Franz Ullrich (plan&werk Bamberg), Liviu Ianăşi (Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti)

Moderator: Eugen Panescu (Planwerk Cluj)

 

« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA