|
|
Vineri 7 decembrie, ora 17, se deschide Volta Cluj, un nou showroom cu corpuri de iluminat.
Echipa Volta activează în domeniul iluminatului interior și exterior de 10 ani.
"Gamele inedite de candelabre, veioze, lampadare, aplice, pendule pot fi achiziționate pe loc, dar pot fi aduse și la comandă, din cataloage de profil.
Veți găsi la noi și o multitudine de materiale pentru instalații electrice: prize și întrerupătoare, într-o diversitate de culori și texturi, cabluri și accesorii cu design deosebit.
Și pentru ca celor de la Volta le place inovația toate cele enumerate mai sus pot fi integrate în cel mai nou și inedit concept propus: Casa Inteligentă!"
Echipa de specialiști de la showroom-ul Volta Cluj, poate prelua solicitările legate de proiecte de iluminat complexe, ale unor spații de tip comercial, industrial sau rezidențial.
SHOWROOM VOLTA CLUJ - CALEA TURZII nr. 239.
Volta vă așteaptă cu surprize, discount-uri și programe de fidelizare!
27.11.2018 Pe 28 noiembrie 2018, la ora 17:30, Asociaţia De-a Arhitectura vă invită la expoziţia eveniment „Oraşul şi profesiile mediului construit” cu ocazia încheierii proiectului cu acelaşi nume organizat de asociaţie la început de noiembrie şi realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive (Proedus) şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM).
Expoziţia interactivă ce va avea loc în sala „Galeria arhitecţilor români creatori de patrimoniu” din Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din Bucureşti este un prilej de admirat lucrările liceenilor ce au participat la cele 16 ateliere gratuite care le-au fost dedicate, dar şi o oportunitate de a socializa şi a continua joaca serioasă despre şi cu oraşul.
De asemenea, expoziţia „Oraşul şi profesiile mediului construit” este şi un eveniment de lansare a unei publicaţii care poate constitui inspiraţie pentru cadre didactice ce doresc să folosească mediul construit drept resursă educaţională.
„Oraşul şi profesiile mediului construit” este un proiect organizat în perioada 20 octombrie - 30 noiembrie 2018 de Asociaţia De-a Arhitectura în parteneriat cu Proedus şi UAUIM. Proiectul şi-a propus să trezească interesul şi să focalizeze atenţia liceenilor asupra oraşului şi să ofere metode de lucru testate deja care pot fi ulterior folosite de profesori, organizaţii non-guvernamentale, autorităţi publice locale, pentru ca mediul construit să fie obiect de studiu şi de reflecţie şi pentru ca perspectiva liceenilor asupra mediului construit să conteze.
Cele 16 ateliere gratuite din sfera dezvoltării urbane şi a mediului construit, susţinute de profesionişti din domeniu (arhitecţi şi urbanişti), pentru liceeni din Bucureşti din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, au fost organizate la final de săptămână, câte 4 în paralel, pe 3-4 noiembrie 2018 şi pe 1011 noiembrie 2018, la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM). Acestea s-au derulat în baza unor materiale educaţionale scrise de specialişti din reţeaua De-a arhitectura, special create sau adaptate din curricula programelor derulate de către asociaţie în ultimii 7 ani.
Proiectul a îmbunătăţit nivelul de înţelegere al tinerilor privind procesul de dezvoltare urbană şi rolul locuitorilor în acest proces, a dezvoltat spiritul critic al liceenilor privind mediul construit din Bucureşti şi a oferit informaţii despre profesiile conexe.
Creşterea calităţii vieţii urbane este un deziderat la care trebuie să contribuie toţi actorii dezvoltării, administraţia publică locală, mediul de afaceri, mediul educaţional, locuitorii, organizaţiile societăţii civile, etc., prin colaborare continuă.
Asociaţia De-a Arhitectura este o organizaţie culturală formată din arhitecţi şi cadre didactice care dezvoltă, implementează şi promovează educaţia de arhitectură şi mediu construit pentru publicul larg, în vederea conştientizării şi a cunoaşterii valorilor arhitecturii, design-ului şi ale urbanismului. Programele educaţionale se desfăşoară cu precădere în şcoli sub forma cursurilor opţionale, dar şi în muzee şi în cadrul evenimentelor de arhitectură şi design.
Din 2012 până în 2018, programele şi activităţile De-a Arhitectura au ajuns la 20.700 elevi din şcolile de stat, de la ciclul primar la liceu şi la 750 de cadre didactice şi a implicat în desfăşurarea sa peste 600 de arhitecţi voluntari. Aici rezultatele asociaţiei din anul 2017: Raport 2017.
Misiunea Asociaţiei De-a Arhitectura Construim prin educaţie. Construcţia noastră creşte când: ⌂ Copiii şi adulţii înţeleg şi iubesc valorile mediul construit şi sunt activi în comunităţile lor. ⌂ Profesioniştii mediului construit se implică, prin educaţie, în societate. ⌂ În educaţie, joaca, experimentul şi creativitatea sunt luate în serios.
Tehnici de analiză energetică și practici de implementare a clădirilor cu consum de energie aproape zero (nZEB)
Coordonator program postuniversitar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Programul propus reprezintă o componentă importantă a colaborării Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în cadrul Programului Uniunii Europene pentru cercetare și inovare HORIZON_2020 EC Contract: 649773 - H2020-EE-2014-2015/H2020-EE-2014-3-MarketUptake, cu titlul: Meeting of Energy Professional Skills, cu 3 companii și 8 universități de prestigiu din Europa. Obiectivul principal al proiectului constă în crearea și implementarea (în 11 țări) a unui nou program de educație și formare pentru peste 1800 de ingineri din domeniul energetic/ administratori de clădiri, manageri energetici, manageri de mediu, arhitecti etc. Programul urmărește să asigure cursanților competențe profesionale în următorele aspecte tematice: 1.Reglementări tehnice şi practici actuale de implementare a clădirilor cu consum de energie aproape zero în Romania; 2. Tehnici avansate de modelare și analiză energetică a clădirilor cu consum de energie aproape zero; 3. Estimarea eficienţei economice a soluţiilor tehnice care asigură atingerea performanţei energetice proprie clădirilor de tip nZEB; 4. Încorporarea surselor de energie regenerabilă în nZEB; 5. Materiale și instalatii utilizate în proiectarea nZEB.
Mai multe detalii AICI
Manageri energetici pt localitati
Coordonator program postuniversitar: Prof. Dr. Ing. Dan Doru Micu; Dr. Ing. Andrei Ceclan
Scopul cursului: pregătirea cursanţilor în domeniul managementului energetic urban și rural, in vederea atestarii managerilor energetici care asigură managementul energetic pentru localitati (cu peste 20.000 locuitori), denumiţi manageri energetici pentru localităţi (conform Regulamentului de atestare manageri, publicat in MO nr.25/13.01.2015 partea I bis, aprobat prin Decizia nr. 2794/201 din MO nr.25/13.01.2015 partea I). Specializarea Manager energetic pentru localități este prevăzută în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (R.N.C.I.S.) având codul L120220010. Ocupaţii posibile în urma absolvirii conform COR: Manager energetic pentru localități – conform obligațiilor legii 121/2014 cu completările din legea 160/2016 pentru toate localitățile din România care au peste 20.000 de locuitori.
Mai multe detalii gasiti AICI
|
Sesiune de finanțare de proiecte/programe culturale
Când: 1 - 30 septembrie, ora 17.00
Detalii înscriere: www.afcn.ro
|
Conferința inspirațională internațională „NEW CITIES” , Cluj-Napoca, 12 Aprilie 2017, prezentari :
07.04.2017
Pe 1 aprilie 2017 a avut loc la Palatul Universul – Talent Garden din Bucureşti cea de-a treia ediţie a conferinţelor „De-a arhitectura Talks” şi prima ediţie a Galei Voluntarilor De-a arhitectura.
120 de arhitecţi, urbanişti, profesionişti ai mediului construit, alături de cadre didactice, cercetători în ştiinţele educaţiei şi reprezentanţi ai unor companii, toţi interesaţi de educaţia de mediu construit, au fost invitaţi să ia parte la o discuţie între oameni „mari” despre cum se formează, prin arhitectură, cei „mici”, ca buni locuitori ai oraşelor de azi şi de mâine, în cadrul Conferinţei internaţionale De-a arhitectura TALKS III.
Ultima zi de înscriere la Conferinta NEW CITIES Cluj- Napoca
The Office Conference Center, 12 aprilie 2017
|
|||||||||
|
|||||||||
|
Arhitecți recunoscuți internaționali, oameni de cultură, antreprenori vor participa la conferința pe tema ”NEW CITIES Cluj-Napoca”.
Inițiatorii și organizatorii NEW CITIES Iași – Asociația PRO Event și Ordinul Arhitecților din România, Filiala Transilvania vă invită la Conferința Internațională „NEW CITIES” Cluj- Napoca, la The Office, 12 Aprilie 2017
Conferința Internațională „New Cities” abordează o nouă viziune de dezvoltare a orașelor adaptate la provocările urbane contemporane și calitatea vieții în oraș.
|
NEW CITIES |
Eveniment realizat cu sprijinul |
|
|
Conferințele Internaționale Inspiraționale „New Cities” abordează o nouă viziune de dezvoltare a orașelor adaptate la provocările urbane contemporane și calitatea vieții în oraș. Conferințele dezvoltă filosofia unui „oraș uman”, promovând participarea și implicarea în viața orașului, a modului în care individul trebuie să fie adus înapoi în centrul discuției despre viitorul planificării urbane. |
Premieră în România! Expoziția ”European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2017 va fi expusă la Cluj Napoca prin colaborarea dintre OAR Romania, Asociația Pro Event și OAR Transilvania. |
|
Premiul european pentru arhitectura contemporană - Mies van der Rohe Awards este oferit la fiecare 2 ani pentru a face cunoscută, a aprecia și a premia producția arhitecturală de calitate din Europa. Expoziția va prezenta cele 355 de proiecte înscrise în competiția din 2017 și cele 40 de proiecte incluse în lista scurtă a nominalizarilor. In extenso, vor fi expuse cele 211 proiecte de diplomă ale absolvenților, înscrise în competiția Young Talent Architecture Award 2016 (YTAA). |
INIȚIATORI ȘI ORGANIZATORI |
ÎN COLABORARE CU |
PARTENER PRINCIPAL |
|
SPONSORI |
|
|
SUSȚINĂTORI |
|
|
|
|
|
PRODUCĂTOR |
|
arh. Miruna Grigorescu
membru fondator al Asociaţiei De-a Arhitectura
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 0749 052 818
Înscrierile pentru Kit-ul De-a Arhitectura „Şcolari în siguranţă” sunt deschise
26.01.2017
S-au lansat înscrierile pentru părinţii şi cadrele didactice care doresc să predea la clasă folosind noul material didactic De-a arhitectura „Şcolari în siguranţă”. Înscrierile vor fi deschise până pe 15 martie 2017, iar proiectul va putea fi implementat în anul şcolar 2016-2017, timp de 3 luni, între 15 martie şi 20 iunie 2017.
Asociaţia De-a Arhitectura pregăteşte o nouă serie de pachete educative – „Şcolari în siguranţă”, dedicată şcolarilor din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, pachete care vor fi accesibile în şcoli cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România (OAR) Filiala Bucureşti şi cu ajutorul resurselor mobilizate la Swimathonul Bucureşti 2016, organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti, şi cu sprijinul Siniat, Danfoss, Asociaţia KNX, Scat Sistem, Simbio.
Ideea proiectului a apărut în urma unei întâlniri din noiembrie 2015 a echipei De-a Arhitectura ca urmare a tragediei de la Colectiv.