A+ A A-

Fundația Arhitext a dat startul celei de-a II-a ediții a Trienalei de Arhitectură East Centric

 

Marți, 26 ianuarie, a avut loc evenimentul de lansare a celei de-a II-a ediții a Trienalei de Arhitectură East Centric, organizată de Fundația Arhitext Design. Evenimentul se va desfășura în perioada 15 septembrie – 9 octombrie 2016, iar tema ediției din acest an este Drifting.


090dec7a 1676 4d7c 86d9 c9bb7c5ae09b
 

 

Trienala de Arhitectură East Centric este structurată în trei module: Drifting Architecture (expoziție tematică de proiecte), Discursuri critice (concurs de eseuri), Premiile Arhitext East Centric (concurs de proiecte), însoţite de proiectul Agora Experiments (expoziție multimedia și workshop organizat în baza unui concurs internațional de idei).

Drifting Architecture este o expoziție tematică în cadrul căreia vor fi prezentate lucrări de arhitectură relevante din punct de vedere conceptual şi vizual, precum şi al contextului social și cultural. Drifting Architecture se adresează arhitecţilor din Europa Centrală şi de Est, care pot participa cu lucrări pe care le-au finalizat în ultimii trei ani. Participarea la expoziție se va face în urma unui open call de proiecte, lansat pe 26 ianuarie 2016.

Cel de-al doilea modul al Trienalei de Arhitectură, Discursuri critice, este un concurs de eseuri. Concursul va avea loc în urma unui open call lansat, de asemenea, pe 26 ianuarie. La concurs se pot înscrie studenţi, critici de arhitectură sau artă, profesori, filosofi, teoreticieni, sociologi sau arhitecţi, urbanişti, designeri cu înclinaţii către teorie, care pot realiza un eseu critic despre arhitectura din ţările Europei Centrale şi de Est.

Modulul Premiile Arhitext East Centric include un concurs de proiecte la care iau parte lucrări de cea mai bună calitate realizate în ultimii 5 ani în regiune. În plus, acestea vor fi prezentate public de către autorii lor, în mai multe sesiuni de jurizare. Concursul este completat de două expoziţii online, de expoziţia Premiile Arhitext East Centric, precum şi de conferinţa invitatului special, binecunoscutul arhitect Dietmar Feichtinger.

Un proiect special, derulat în cadrul Trienalei de Arhitectură East Centric, este Agora Experiments, dedicat arhitecturii experimentale. Acesta își propune să creeze oportunități de interacțiune și de comunicare între arhitecții tineri și cei deja consacraţi. Agora Experiments va avea loc la București și presupune două săptămâni de workshopuri, schimburi de experiență, conferințe, mese rotunde și videoconferințe.

​Ordinul Arhitecților din România este partener strategic principal al Trienalei
de Arhitectură East Centric 2016.​ Mai multe informații despre condițiile de înscriere și deadline-uri, puteți găsi pe site-ul dedicat Trienalei: http://www.east-centricarch.eu/triennale/open-call

 

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« April 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA