A+ A A-
20 Mai

Concursul de arhitectură pentru spațiul public - vernisaj în Zalău

afis ZALAU CASP

Începând cu data de 20 mai 2013 expoziţia CASP va fi prezentă în Zalău, unde va rămîne la dispoziţia publicului până în data de 27 mai 2013. Expoziţia este organizată în colaborare cu Primăria Zalău.

 

Aceasta va fi amplasată în scuarul din Piaţa Unirii, cunoscut şi sub denumirea de Parcul de Marmură.

Expoziţia va fi montată în 20 mai pe parcursul orelor dimineţii şi va fi urmată de festivitatea de vernisare care va avea loc în locaţie la ora 12:00.

Dupa vernisaj publicul este invitat să se alăture organizatorilor şi membrilor administraţiei locale la o conferinţă de presă care va avea loc în Sala Mare a Primăriei Zalău.

După conferinţa de presă se doreşte organizarea unei dezbateri de tip masă rotundă în care să se discute aspecte legate de organizarea de către Primărie în parteneriat cu OART şi Facultatea de Arhitectură Cluj a Concursului pentru Spaţiul Central al Municipiului.

UPDATE:


În 20 mai expoziţia Concursul de Arhitectură pentru Spaţiul Public a fost vernisată la Zalău, în scuarul din Piaţa Unirii, unde va putea fi studiată până în 27 mai.

 

Au fost prezenţi primarul Zalăului Radu Căpâlnaşiu, preşedintele OART Szabolcs Guttmann, vicepreşedinte OART Daniela Maier, curatorul expoziţiei Dan Clinci, arhitectul şef al Zalăului Constantin Sandu şi reprezentata Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism doamna Raluca Ciomaga.

 

După vernisaj a avut loc o conferinţă de presă şi o întâlnire a reprezentanţilor OART cu reprezentanţii primăriei în vederea organizării concursului pentru reabilitarea zonei centrale a Zalăului. În cadrul acesteia s-a discutat necesitatea racordării regulamentului de concurs la cerinţele OAR şi modalităţile de stabilire a unui parteneriat OART cu Primăria Zalău în vederea întocmirii temei de proiectare.

 

Specialiştii şi-au expus punctul de vedere vizavi de modul în care arată acum centrul oraşului, zonă pe care arhitectul Dan Clinci, a comparat-o cu “acele camere de zi de pe vremea comunismului, în care trebuia să ocoleşti masa plină de bibelouri”. Arhitectul zălăuan Nagy Attila a exprimat necesitatea efectuării unui studiu urbanistic pe un areal mai mare decât cel direct vizat de reamenajare şi a răspuns întrebărilor legate de posibilitatea de a face din strada Unirii o zonă pietonală. La dezbatere a participat şi arhitecta Doina Nejur, care a tras atenţia că ideea ce va fi aleasă va trebui să fie una care să poată fi şi pusă în practică. (link)

 

Expoziţia Concursul de Arhitectură pentru Spaţiul Public a adunat numeroşi locuitori ai Zalăului care s-au arătat interesaţi de proiectele expuse. Expoziţia mai poate fi vizitată inclusiv astăzi, 27 mai.

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA