A+ A A-

Wienerberger Brick Award 2014

O.A.R. anunta startul inscrierilor la Wienerberger Brick Award 2014

Ordinul Arhitectilor din Romania (O.A.R.), in parteneriat cu Wienerberger Romania, cel mai mare producator de blocuri ceramice din tara, anunta startul oficial al inscrierilor Wienerberger Brick Award 2014 in Romania. Bienala Wienerberger Brick Award ’14, ajunsa la a 6-a editie, reprezinta unul dintre cele mai renumite evenimente de profil din lume, premiind utilizarea inovatoare si creativa a ceramicii si caramizilor in arhitectura.

Inscrierile se pot face pana la data de 22 martie 2013.

Brick Award 2012 Wienerberger

download formular wienerberger2014

 

Arhitectii romani care semneaza proiecte ce respecta criteriile internationale de selectie stabilite de Wienerberger AG, organizatorul Wienerberger Brick Award ’14, sunt invitati sa le inscrie incepand cu data de 14 februarie 2013, la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Criteriile de nominalizare a proiectelor sunt:

-Proiectele trebuie sa fie realizate preponderent din materiale ceramice – de exemplu blocuri ceramice, caramizi de fatada, pavaj, tigle, panouri de fatada din ceramica etc

-Proiecte finalizate in 2011 sau mai tarziu
-Pot fi incluse in evaluare fie cladiri noi, fie extinderi sau reinterpretari de design interesante din punct de vedere arhitectonic
-Constructii eficiente energetic si care respecta normele de protectie a mediului inconjurator
-Proiecte care imbunatatesc calitatea vietii
-Proiecte care demonstreaza o abordare responsabila si sustenabila a arhitecturii

Pe langa criteriile obligatorii de sustenabilitate si eficienta energetica, juriul va acorda o atentie deosebita proiectelor de cladiri cu mai multe niveluri si constructiilor din caramida aflate in context urban, precum si proiectelor de cladiri cu acoperisuri inclinate.

“Romania dispune de o comunitate de arhitecti remarcabila, profesionisti talentati si pasionati, care isi atesta valoarea cu fiecare proiect reusit si acest fapt ne motiveaza sa incurajam inscrierea talentelor romanesti in competitia internationala Wienerberger Brick Award 2014. Brick Awards este un concurs special, ce premiaza, pe langa valoarea arhitecturala a proiectelor, durabilitatea lor, eficienta energetica si modul natural de raportare la mediu. Sunt calitati pe care doar ceramica le poate garanta”, declara Corneliu Fecioru, Member of the Board, Sales & Marketing, Wienerberger Romania.

Proiectele vor fi inscrise, in functie de specific si criteriile de selectie, in urmatoarele categorii de concurs:

-Casa de familie
-Cladiri rezidentiale pe mai multe niveluri
-Cladiri ne-rezidentiale
-Conversii/Reabilitari
-Constructii de avangarda (proiecte care denota un efort substantial de cercetare, spirit inovator si pionierat in tehnologie)
„Cu totii stim cat de valoroasa este bienala Wienerberger Brick Award pentru comunitatea arhitectilor, peste tot in lume. Toate proiectele premiate de-a lungul vremii in cadrul acestei competitii si incluse in catalogul editat o data la doi ani sunt exemple relevante de arta si maiestrie arhitectonica. Incurajam toti arhitectii pasionati sa fie increzatori in proiectele lor si sa profite de recunoasterea internationala pusa la dispozitie de Wienerberger Brick Award 2014”, declara Serban Tiganas, Presedintele Ordinul Arhitectilor din Romania.


Precizari suplimentare:
- Este esential ca si criteriu de eligibilitate cel referitor la finalizarea cladirii: se pot inscrie in concurs numai cladiri finalizate (nu doar proiecte), dupa 2011– de unde si necesitatea trimiterii cel putin a unei fotografii pe langa schite.
- In acest moment al preselectiei nu este esentiala calitatea artistica a fotografiilor caselor! Din experienta anilor trecuti, aceasta lipsa a fotografiilor “profi” a fost un element de retinere pentru unii arhitecti, dar nu este cazul! Daca proiectele vor fi selectate pt catalog sau jurizarea finala, se va rezolva ulterior problema fotografiilor corespunzatoare unui album de nivelul Brick Award.

 

 

« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA