A+ A A-

Concurs: Instalaţie de promovare a programului Black Sea Trust for Regional Cooperation

Echipa BST[1] dorește să finanţeze şi să expună într-un spaţiu reprezentativ şi cu mare vizibilitate o instalație care să simbolizeze activităţile şi specificul Programului. Drept urmare, BST invită tineri designeri să imagineze şi să realizeze o lucrare ce va fi expusă în Palatul Cotroceni și/sau în Cercul Militar din București la începutul lunii martie și care va ramâne ulterior expusă permanent la sediul GMF din București. 

Pentru a marca 5 ani de activități în regiunea Mării Negre, în 7-8 martie 2013, BST organizează o serie de evenimente la care vor participa înalți oficiali și reprezentanți ai societății civile din Anglia, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Georgia, Germania, Letonia, Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Spania, SUA, Turcia, Ucraina, precum și reprezentanți ai Comisiei Europene.

Profilul participanţilor la concurs:
Designeri până în 30 de ani, individual sau în echipă, care pot reprezenta grafic propunerea de proiect, dar care să poată să şi realizeze lucrarea până la 1 martie 2013 în bugetul indicat.

Juriul: Cadre didactice de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, de la Universitatea de Arte Bucureşti și echipa BST.
 
Date de temă:
-pe lângă un grad mare de reprezentativitate, lucrarea trebuie să fie uşor de instalat şi dezinstalat
-încadrarea în buget: BST va plăti integral materialele necesare, suma maximă fiind de 2.000 EURO.
Transportul către locațiile în care va fi expusă lucrarea va fi oferit de BST. 
-câştigătorul semnează un contract prin care se obligă la realizarea instalaţiei într-un termen dat, şi prin care este anunţat despre modalităţile prin care se va asigura vizibilitatea lucrării realizate de către organizatori şi partenerii acestuia.

Prezentarea propunerii se va face prin desene la scară sau cotate (planuri, secţiuni) cu indicaţii de materiale precum şi prin simulări 3D.

Data limită pentru trimiterea proiectului: 10 februarie 2013
Proiectele sunt trimise la Ana Aelenei - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." target="_blank">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Pentru fisiere mai mari de 20 M se vor folosi site-uri specifice de transfer. 

Titlul mesajului va fi ”BST Aniversare: proiect”.

Participanții sunt rugați să treacă în corpul mesajului: numele și prenumele, număr de telefon.

Data pentru anunţarea câştigătorilor: 12 februarie 2013.


DESPRE ORGANIZATORI:

German Marshall Fund of the US (GMF) este o organizație care promovează cooperarea transatlantică pe teme globale, regionale și naționale. GMF a fost fondat in 1972 ca o organizație non-partinică și non-profit prin contribuția Guvernului Germaniei pentru comemorarea Planului Marshall pentru Asistență. GMF are o prezență puternică de ambele maluri ale Atlanticului : pe lângă sediul central din Washington DC, GMF mai are birouri in Berlin, Paris, Bruxelles, Belgrad, Ankara, București, Varșovia și Tunis, precum și reprezentanțe în Bratislava, Torino și Stockholm. Pentru mai mai multe informatii despre GMF: www.gmfus.org

Biroul din București al GMF a fost deschis în 2007, având ca scop principal administrarea proiectului Black Sea Trust for Regional Cooperation (BST). BST este un proiect de 10 ani, rezultat din partneriatul dintre următoarele instituții private și publice: German Marshall Fund of the US, Charles Stewart Mott Foundation, Ministerul Apărării al Republicii Letone, Guvernul României și Agenția pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite ale Americii (USAID).

Misiunea BST este de a ajuta țările din regiunea Mării Negre[2] să își îndeplinească aspirațiile de a deveni membri ai comunității transatlantice (NATO, UE, etc). Drept urmare, BST încurajează reformarea politică, economică și socială a acestor țări, precum și cooperarea dintre ele.


Obiectivele BST sunt:

-consolidarea încrederii cetățenilor în instituțiile democratice, precum și îmbunătățirea performanței acestora;
-creșterea nivelului de participare a cetățenilor în procesele democratice;
-crearea de rețele regionale și stimularea cooperării transfrontaliere.

Pentru a-și atinge obiectivele, BST finanțeaza organizațiile non-guvernmentale, organizațiile media și administrațiile locale care implementează proiecte pe teme de cooperare regională, bună guvernare, transparență și responsibilitatea guvernelor, dezvoltarea sectorului civic și organizațiilor media.

De asemenea, BST acordă granturi și pentru proiectele care promovează cooperarea dintre țările din zona extinsă Mării Negre, precum și colaborarea dintre țările din Europa Centrală și de Est, inclusiv țările Baltice, și cele din spațiul pontic.


Printre cele mai reușite granturi din cele 300 de acordate în perioada 2007 – 2012, se numără:

Documentarul "Where Europe ends?" / "Unde se termină Europa?" (http://www.whereeuropeends.eu/trailer.html)  care prezintă impactul extinderii Uniunii Europene asupra cetățenilor din Ucraina și Moldova. 
Festivalul anual de cultură, arte și ecologie "Green Yayla" (http://www.yaylafest.org) care promovează implicarea cetățenilor în activități de protejare a mediului și cooperarea între țările de la Marea Neagră.
"În jurul Mării Negre" (http://theblacksea.eu), un proiect multimedia în care un jurnalist și un fotograf ilustrează diferențele și asemănările dintre comunitățile din jurul Mării Negre, așa cum nu apar ele în presa de zi cu zi. Acest proiect a fost preluat și de renumitul ziar New York Times.
Forumul ONG-urilor din zona Mării Negre (http://www.blackseango.org) promoveaza cooperarea regională și dialogul între societățile civile din regiune.
Galeria de Arta ”White Horse” din Rusia (http://ninagallery.ru/) care promoveaza cooperarea dintre cetățenii statelor din regiunea Mării Negre prin activități concetrate pe teme de protecția mediul și de transformarea gunoaielor în artă.

 
Mai multe detalii despre BST pot fi gasite la:

http://www.gmfus.org/grants-fellowships/grantmaking-programs/black-sea-trust/

________________________________

[1] Biroul din București al GMF a fost deschis în 2007, având ca scop principal administrarea proiectului Black Sea Trust for Regional Cooperation (BST).

[2] Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Moldova, Romania, Rusia, Turcia, Ucraina.

« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA