A+ A A-

Festival Internaţional de Arhitectură - Sibiu, 2013

Stimati arhitecti,

ICARCH (Competitii Internationale in Arhitectura) a luat fiinta acum zece ani.

Cu ocazia acestei celebrari ne face placere sa va invitam la prima editie a unui festival international de arhitectura care va dura un an de zile si care va incepe in Sibiu, Romania. Sibiu a fost Capitala Culturala a Europei in 2007 si este locul unde au loc importante festivaluri culturale, de teatru, antropologie vizuala, jazz, poezie, etc.

Festivalul pe care il initiam acum va avea o componenta lunara, bazata pe competitiile eveniment pe care le anuntam aici si un eveniment central pe care il propunem sa aiba loc in Piata Mare din Sibiu, poate in luna Mai sau Septembrie a acestui an.

Va invitam sa ne trimiteti lucrarile dumeneavoastra pentru oricare din evenimentele celebratorii mentionate mai jos.

ICARCH a fost intotdeauna interesat intr-o arhitectura narativa inspirata ori de un eveniment istoric (in general o importanta biografie amintita si celebrata apropo de o data de nastere sau deces semnificativa), ori de evenimente contemporane asa cum sunt ele relatate de presa zilnica.

Pentru evenimentele din prima categorie va invitam sa ne trimiteti lucrari legate de celebrarile mentionate mai jos. Va rugam sa ne trimiteti lucrarile cu o saptamana inainte de data respectiva, ca sa avem timp sa le imprimam pentru expozitia pe care vrem s-o realizam. Noi speram sa reusim sa publicam si o carte cu cele mai bune lucrari primite.

Nu este o taxa de participare si toti sunt bineveniti!

Va rugam sa stiti deasemenea ca acceptam ORICE fel de lucrare, in ORICE fel de forma sau format si ca vom publica de asemenea toate lucrarile primite pe websitul nostru, www.icarch.us.

Vom oferi premii celor mai bune lucrari din toate categoriile.

Iata mai jos lista evenimentelor celebratorii pe care le propunem pentru anul 2013:

01- LORD BYRON - 22 Ianuarie - 225 de ani
02- ARTHUR SCHOPENHAUER - 22 Februarie - 225 de ani
03- ANTONIO VIVALDI - 4 Martie - 335 de ani
04- ANDRE LeNOTRE - 12 Martie - 400 de ani
05- CY TWOMBLY - 25 Aprilie - 85 de ani
06- SOREN KIERKEGAARD - 5 Mai - 200 de ani
07- GIAMBATTISTA VICO - 23 Iunie - 345 de ani
08- FRANZ KAFKA - 3 Iulie - 130 de ani
09- MATTIAS GRUNEWALD - 31 August - 485 de ani
10- OSKAR SCHLEMMER - 4 Septembrie - 125 de ani
11- JOHANNES ITTEN - 11 Noiembrie - 125 de ani
12- EDWARD MUNCH - 12 Decembrie - 150 de ani

Asa cum probabil ca ati remarcat deja, noi consideram ca pe langa contextul social politic, tehnologic, economic, etc, exista de asemenea un context mental, psihologic, cultural si chiar spiritual care ni se pare la fel de important si care nu ar trebui neglijat. Acest "context mental" ne intereseaza la fel de mult ca si celelalte mentionate mai sus. Daca pentru Le Corbusier casa a fost "o masina de locuit", pentru noi ea este "o masina de gandit", sau daca e sa dam dreptate lui Nietzsche ca ceea ce noi numim "ganduri" sunt de fapt umbrele sentimentelor, atunci "o masina de simtit"...

Aceasta este o prima editie a unui festival de arhitectura care speram sa aiba loc anual de acum inainte. La sfarsitul anului, pe langa premiile lunare deja amintite, vom decerna "un mare premiu" celei mai bune lucrari primite pe durata unui intreg an. Desi in general nu suntem interesati in premii, am observat totusi ca fara ele activitatile umane par sa se desfasoare cu o incandescenta redusa, ca sa zicem asa... deci speram ca si in felul acesta sa reusim sa va incitam.

Va duram un An Nou Fericit, plin de creativitate, sanatate si speranta, atat cat sunt posibile pe acest pamant cu probleme, dar totusi minunat!

ICARCH
www.icarch.us

« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA